Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 03, 2025 22:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 przedszkola 
Autor Wiadomość

Reasumując: ponieważ A. chce wszystkim zrobić dobrze za ich własne pieniądze dlatego uważa, że dziecko zamiast np. uczyć się w tym samym czasie drugiego języka MUSI siedzieć w klasie i traci czas ponieważ A. uważa, że wszyscy mają znać podstawy jednego języka.

Już giertychujesz czy to tylko socjalizm?

p.s. a po zakazie jak karać dzieci za wejście do kościoła? Ucinać rękę czy może rodziców na stos i podpalać, a może zwykła chłosta wystarczy? A jak nie wystarczy i proceder będzie się nasilał?

A. napisał(a):
zacznij mi też dokładać na bilety MZK żebym mógł dojeżdżać do uczelni

A kiedyż to zniesiono ulgę ustawową dla studentów? Jakoś sobie nie przypominam żadnej informacji na ten temat...

Śr kwi 11, 2007 21:38

Ludzie czy wyscie kiedys na oczy widzieli 3 latka?
Przeciez takiemu dziecku nikt nie bedzie dogmatow tlumaczyl.Raczej te 15 minut to jak angielski w przedszkolu:piosenka ,znak krzyza ,swieca -symbole.Chociaż osobiscie uważam, że w tym wieku najlepiej zrobia to rodzice.
Ja już mam wnuka. Chodzi do przedszkola ale nie na religię.
Więc z grubsza wiem jak wygląda i zachowuje się trzylatek.

Cz kwi 12, 2007 8:13

Giertych i socjalizm to jedno.
Nie zauważyłeś?
Marek Antoniusz napisał(a):
A kiedyż to zniesiono ulgę ustawową dla studentów? Jakoś sobie nie przypominam żadnej informacji na ten temat...

Wiesz ile wynosi dzienna stawka żywnościowa na jedno dziecko w przedszkolu?
Aż 4 złote.

To ja wolę żeby pensja katechety poszła na owoce, a religii to sam dzieci nauczę.

Cz kwi 12, 2007 9:27

Wiesz ile wynosi dzienna stawka żywnościowa na jedno dziecko w przedszkolu?
Aż 4 złote.

To ja wolę żeby pensja katechety poszła na owoce, a religii to sam dzieci nauczę.

Otóż to! Niestety niektórzy wolą decydować za rodziców co jest dla ich dzieci najlepsze...

A co do stawki żywieniowej to na początek proponuje zamienić stawkę z więzień i poprawczaków na przedszkola.

Cz kwi 12, 2007 10:10

A dzieci które potrzebują wartościowych posiłków jedzą jajecznicę z proszku i inne śmieci bo nie ma za co kupić normalne jedzenie.

A min Giertych któremu podlegają przedszkola lekką ręką rozdaje kasę na mundurki dla najbiedniejszych ale olewa równo najmłodszych...

Cz kwi 12, 2007 15:56

ponieważ A. chce wszystkim zrobić dobrze za ich własne pieniądze

A w tym coś dziwnego jest? Chyba każdy chce otrzymać coś, za co płaci.

Cytuj:
dlatego uważa, że dziecko zamiast np. uczyć się w tym samym czasie drugiego języka MUSI siedzieć w klasie i traci czas ponieważ A. uważa, że wszyscy mają znać podstawy jednego języka.

Conajmniej podstawy jednego języka obcego. Bo to minimum w nowoczesnym świecie, absolutne minimum. Powiedzmy szczerze- bez znajomości języka nie masz praktycznie szans. No i nigdzie nie pisałem, ze nie może uczyć się drugiego, czy siódmego języka. Ale jeden obcy uczyć się musi. Moja znajoma zna 7 języków. Ja w podstawówce gimnazjum uczyłem się niemieckiego(dodatkowo poza szkoła angielskiego), w liceum mieliśmy w szkole niemiecki i angielski, a na studiach mam angielski i łacinę. Więc jak widać, nauka jednego języka nie uniemożliwia nauki innych.

Cytuj:

Zdaje mi się, że Twoje procesy myślowe są, jakby to lekko ująć, bardzo zawiłe.
Nie widzę w mojej wypowiedzi nic "giertychującego", ani "socjalizującego". To po prostu to, co szkoła musi przekazywać, żeby człowiek, nie robił 15 godzin dziennie w fabryce, za najniższą krajową z 15 dzieciakami w domu. To względne minimum, po przyswojeniu którego, człowiek będzie mniej więcej rozumiał świat i będzie mógł się w nim odnaleźć. To minimum, które pozwoli mu na dalszy rozwój, na zgłębianie konkretnych dziedzin nauki, na zdobycie dobrej pracy, na jakieś perspektywy w życiu.
Religia, do tego niezbędna nie jest. Religia to opcja, bonus. Z nią czy bez niej można być człowiekiem wykształconym, inteligentnym. Bez języków, matmy, biologii, etc, etc, możesz conajwyżej zabłysnąć w okolicznych wsiach.

Cytuj:
p.s. a po zakazie jak karać dzieci za wejście do kościoła? Ucinać rękę czy może rodziców na stos i podpalać, a może zwykła chłosta wystarczy? A jak nie wystarczy i proceder będzie się nasilał?

Godzina z Tobą, będzie wystarczającą karą.
Widać nie potrafisz wielu rzeczy zrozumieć, no cóż, zdaża się, jak dorośniesz, zastanów się nad tym co napisałem i może dojdziesz choć do średnio inteligentnych wniosków.

Cytuj:

U, a to niby uczniowie mają ulgi na religie? Nie. Jest darmowa, a ja za przejazdy, mimo, że mniej, to płacić muszę. A nie chce płacić, bo po co?

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz kwi 12, 2007 23:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2