Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 31, 2025 23:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 hmm... 
Autor Wiadomość

wszyscy macie racje :)

ale uznalam, ze jednak nie bede sie wprowadzac w takie "przyzwyczajenie" o ktorym pisze rozalka.. "ogranicze" sie do swiat, niedziel, czerwcowych, majowych, rozanca w pazdzierniku i 1-8 listopada (odpust po Mszach..).. wole nie wpadac w rutyne i jak najpiekniej przezywac te niedziele swieta itp :) :) ...

Asia, ja nie zastanawialabym sie, czy wprowadzac nowe "przyzwyczajenia" w kwestii uczestnictwa we mszy swietej w tygodniu, czy nie. Jesli masz taka potrzebe, idz za glosem serca, bo to moze byc glos Jezusa, ktory Cie zaprasza do czestszego uczestnictwa w Uczcie Eucharystycznej, a odpowiadajac na Jego zaproszenie z czasem nauczysz sie Go sluchac uwazniej. :) :) :) Ja, osobiscie, chodze na msze w tygodniu tak czesto jak to mozliwe, jesli tylko to nie koliduje z moimi obowiazkami.

Nieraz robimy cos, czego sami nie rozumiemy, a czesto jest to po prostu pojsciem za glosem wezwania. Nie pamietam w tej chwili konkretnych nazwisk osob, ktore publicznie mowily o swoich nawroceniach, (czytalam wiele takich swiadectw),ale ilez to bylo ludzi, ktorzy zyjac z dala od Boga, weszli do kosciola z niewiadomej dla siebie przyczyny, i juz w tym Kosciele zostali. Nie wiedzac o tym, poszli za glosem Boga. "Nie wyscie Mnie wybrali, ale Ja was wybralem i przeznaczylem was na to, abyscie szli i owoc przynosili, i by owoc wasz trwal - aby wszystko dal wam Ojciec, o cokolwiek Go poprosicie w imie moje." J 15; 16

Pn sie 23, 2004 14:56

Moment, moment... ;)

Czy ja napisałam, że rutyna jest zawsze, kiedy się chodzi na mszę codziennie?

nie, nie ;)
ale juz pisalam wczesniej- musze meic wszystko zaplanowane (taka juz jestem :P ) a z tego to by moglo wyniknac .. zreszta juz wszystko pisalam na poczatku..

Pn sie 23, 2004 19:40

I wychodzi Ci cos z tego planowania??? Bo ja na ogół jak sobie coś zaplanuje to albo ktoś przyjdzie albo ja musze gdzieś wyjść i nic z tego nie wychodzi. A jak chodzi o twój problem to chodziła bym tylko wtedy kiedy bym tego naprawde potrzebowała bo jak ide gdzieś albo robie coś z przyzwyczajenia to na ogół się tym nie przejmuje i robie tylko po to aby bylo zrobione. Bardziej machinalnie niż od serca.

Wt maja 02, 2006 13:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2