Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Jezu Ufam Tobie ! 
Autor Wiadomość
Trade - ale powiedz mi, po co? (mówię o tych wątpliwych objawieniach)

Życia mi nie starczy na poznawianie Pisma Świętego - a ono przecież ważniejsze... :)

Jest tak jak mówisz Siostro : może życia nie starczyć...

-„Ostrzeżeń nie przyjmujecie, przygotowań nie czynicie, głos mój odrzucacie, bo niewygodny wam jest. Nie rozumiecie, że nie straszę was, a ojcowską miłością powodowany uprzedzić was chciałem i przygotować. Dlatego jest to ostatnie wołanie moje do odnowy, oczyszczenia i skruchy, a na skutek niedowiarstwa waszego otrzymacie je w ostatniej godzinie, godzinie grozy, zniszczenia i zbliżającej się śmierci.

Wtedy dopiero przyjmiecie słowa moje. Jednakże daję je wam (już teraz), aby dowodem wam były miłości mojej, troski, i świadczyły, że nadal kocham was, jestem z wami i bronię was”

......................................................................................
cytat -"Pozwólcie Ogarnąć się Miłości"
www.annapisze2.republika.pl

N kwi 22, 2007 11:07
Tora to najważniejszy tekst objawiony judaizmowi - a poprzez wieki Bóg powoływał proroków, dla napominania, ożywiania wiary.
Izraelici traktowali ich czasem jako natrętów, intruzów zbędnych dla ich wiary - przecież Bóg juz im wszystko przekazał przez Mojżesza.
Często podobnie Kościół traktuje objawienia prywatne....wystarczy Biblia - tak jakby Bóg nie miał już prawa przemawiać, napominać ludzkości.

N kwi 22, 2007 12:19

Trade - ale powiedz mi, po co? (mówię o tych wątpliwych objawieniach)

Życia mi nie starczy na poznawianie Pisma Świętego - a ono przecież ważniejsze... :)

A przecież czytasz inne książki prawda? Religijne? Być może z tego samego powodu?

Pytasz po co czytać te wątpliwe, choćby dlatego żeby się przekonać o ich wątpliwej treści, przeczytasz kilkanaście ( kilkadziesiąt ) stron i wyrobisz sobie własne zdanie i zdecydujesz czy warto sie tym interesować czy też nie ( niekoniecznie to musi być strata czasu ). Nie mówię tutaj o czytaniu książek co do których Kościół stwierdza że zawierają błędy teologiczne i głoszą herezje ale o tych co do których Kościół się nie wypowiada lub z dystansu je obserwuje. Więc czemu wierzyć wątpliwym wypowiedziom ludzi których nie znasz ( jak np mojej osobie :clever: ) a nie przekonać się samemu. Podobna jest postawa Kościoła, on obserwuje, czyta te treści i wstrzymuje się z ocena do czasu ich zakończenia objawień najczęściej.

Słusznie twierdzisz że życia ci nie starczy ( mi zresztą też :) ) na zgłębienie Pisma Świętego. Tylko czyż właśnie objawienia nie mają w tym zgłębianiu pomagać?

N kwi 22, 2007 12:34

No dobrze - ale nie czytam WSZYSTKICH książek religijnych ;) I wybieram je tematycznie, a nie jak leci i co mi w ręce wpadnie.

I nie ma obowiązku posiadania zdania na każdy temat ;) Zresztą - poważnie - żeby je sobie wyrobić w tym przypadku zapewne musiałabym przeczytać wszystko. W tym wypadku jeden fałsz wystarczy żeby całość była fałszywa...

Pn kwi 23, 2007 17:59

No dobrze - ale nie czytam WSZYSTKICH książek religijnych ;) I wybieram je tematycznie, a nie jak leci i co mi w ręce wpadnie.

Pytałaś po co, wiec ja napisałem ze być może z tych samych lub podobnych powodów jak te dla których sięgasz po inne książki religijne. Nie mówiłem że musisz czytać wszystkie książki ani że sięgasz po nie przypadkowo.

Pn kwi 23, 2007 20:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3