Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 14:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Czy ateiści idą do nieba ? 
Autor Wiadomość

Nie LAF to właśnie w kościołach uczy się prawidłowego i naznaczonego człowieczeństwem myślenia: o dobru dla innych. A do nieba pewnie i tak pójdziesz ale dopiero po tym jak diabły skują ci w piekle pośladki widłami. :)

Napawasz się tą myślą, co? Z Twoich wszystkich postów wynika, że jakbyś miała okazję kiedyś w niebie jakiegoś "bezczelnego ateistę" zrzucić do któregoś z piekieł, zrobiłabyś to bez wahania.

Cz lip 19, 2007 10:02
Zobacz profil WWW
Tu chodzi o coś więcej niż skucie pośladków przez diabła. Dobry dziekanie nie zrozumiałeś głębszego sensu ale za to Cię właśnie lubię.
Głębszy sens brzmi: Wszyscy ateiści pójdą do nieba bo jeżeli nie na drodze refleksji nad swym błędnym życiem to w strachu przed śmiercią odnajdą drogę do nawrócenia się. Założą jak wielu przed nimi i wielu ateistów po nich moherowy beret na starość i będą chodzili grzać się w Kościele Katolickim w cieple bożej miłości. A po śmierci pochowani sześć stóp pod ziemią czy skremowani i tak będą mieć grób z krzyżem i katolicki pogrzeb.
Dlaczego ?
BO NIE MA INNEJ DROGI NIŻ ŻYCIE, ŚMIERĆ I ZMARTWYCHWSTANIE WRAZ Z PANEM JEZUSEM. :)

Tu nie chodzi o żaden triumf nad ateistami bo tak naprawdę ateiści nie są wrogami Kościoła lecz samych siebie. Kościół ma tylko za zadanie pomóc tak wielu spośród tych błądzących ateistycznych owieczek, ilu tylko może.
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :lol:

Cz lip 19, 2007 12:25

Dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi, ale nie wiem co mam myśleć po Twoich wcześniejszych postach, w których to właśnie Ty nie rozumiesz ateizmu.
Mylisz się co do tego, że wszyscy zaraz ze strachu przed śmiercią zostają katolikami.
Strach już nie odgrywa tak wielkiej roli jak kiedyś.
Na pewno też nie czuję się wrogiem siebie :)

Dla Ciebie nie ma innej drogi niż zmartwychwstanie, ale widzisz...
Nie wszyscy w te zmartwychwstanie wierzą, bo to nie jest fakt.
To jest właśnie wiara. Masz nadzieję, że coś jest po śmierci.
A ateiści? "Nie sądzą" by tam coś było, bo nie ma żadnej przesłanki ku temu.

Cz lip 19, 2007 12:33
Zobacz profil WWW

bo Nieba nie ma.

Dlaczego piszesz w ten sposób? Powinieneś napisać, że Nieba nie ma Twoim zdaniem, bo na przykład moim zdaniem Niebo istnieje.

Cz lip 19, 2007 14:31

O! Przepraszam, niedokładnie przeczytałem Twój post ;)

Co do tematu, to uważam, że do Nieba może trafić każdy, nawet ateista.

Cz lip 19, 2007 14:34
O! Przepraszam, niedokładnie przeczytałem Twój post ;)

Co do tematu, to uważam, że do Nieba może trafić każdy, nawet ateista.

Kościół też tak uważa. 8) A co do pomyłkowego zacytowania - zdarza się każdemu. ;)

Cz lip 19, 2007 14:53

Mam dziwne wrażenie, że mariolcia robi sobie z nas najzwyklejsze jaja O.o Najpierw frazesy o Bogu, jego miłości i złych ateistach, a potem post o moherowych beretach zalatujący trochę kpiną.

Cz lip 19, 2007 15:15
A tak w ogóle, to nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na idiotyczne sformułowanie samego tematu?? - czy wszyscy ateiści idą do Nieba??

Oczywiście, że nie wszyscy, tak samo jak nie wszyscy wierzący. :)

Cz lip 19, 2007 15:33

Ciekawe tylko jakiego naprawdę jest wyznania jeśli chrześcijańskiego to powinna pamiętać o 8 przykazaniu...

Cz lip 19, 2007 15:44

@JakubN: to, że temat jest źle sformułowany, to już swoją drogą...

Cz lip 19, 2007 15:46

Teraz spodziewam sie wypowiedzi zwiazanych tylko z tematem. A jesli uznajecie, ze tytul jest zle sformulowany, to zawsze mozna go poprawic, tylko potrzebne zgoda wszystkich uczestnikow tej dyskusji na nowa wersje. Propozycje mozna podac tutaj, pozniej ewentualnie je usune :)

Pt lip 20, 2007 22:37

człowiek po śmierci na pewno idzie do piachu, reszta to domysły mniej lub bardziej prawdopodobne...

So lip 21, 2007 0:37

przykro mi za mnożenie postów ale nasunęła mi się refleksja dotycząca nazwy tematu.
Nazwa tego tematu zawiera w sobie metaprzekaz mówiący że jacyś ateiści na pewno pójdą do nieba a to wyklucza konstruktywną dyskusję ponieważ zakłada już odgórnie istnienie nieba i ateistów w takowym.

Uważam że należy zmienić tytuł działu na neutralny, pobudzający do dyskusji - wystarczy usunąć z tematu słowo "wszyscy".

So lip 21, 2007 0:43

Uważam że należy zmienić tytuł działu na neutralny, pobudzający do dyskusji - wystarczy usunąć z tematu słowo "wszyscy".

Popieram.

So lip 21, 2007 8:28

Mam dziwne wrażenie, że mariolcia robi sobie z nas najzwyklejsze jaja O.o Najpierw frazesy o Bogu, jego miłości i złych ateistach, a potem post o moherowych beretach zalatujący trochę kpiną.
Mariola cytuje kazania - słowa,słowa słowa - sama demagogia.
Myli się we wszystkim - również w tym ,że na starość człowiek pędzi do kościoła.A moherowy berecik niech zostanie dla niej - będzie miała na zmianę.

So lip 21, 2007 12:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona