Przychodzi malzonka do konfesjonalu
| Autor |
Wiadomość |
|
mateola
|
stern napisał(a): Uważam, że molestowałaś mnie pisaniem o tym (tak to wewnętrznie odczuwam, że chciałaś naruszyć moją godność negowaniem moich poglądów w sferze seksualnej). Zamierzasz mnie przeprosić, albo w inny sposób zadośćuczynić temu?  Masz prawo odczuwać, że sposób, w jaki pisałam, był molestowaniem i naruszył Twoją godność.
|
| Cz lip 26, 2007 12:31 |
|
|
|
 |
|
stern
|
mateola napisał(a): Masz prawo odczuwać, że sposób, w jaki pisałam, był molestowaniem i naruszył Twoją godność.
idiotyzm współczesnych czasów polega na tym, że kiedyś na takie dictum można było odrzec: "a zatem masz problem i skonsultuj się z lekarzem", a dzisiaj w świecie wielu prawd podchodzimy do chorych i głupich opinii z szacunkiem.
|
| Cz lip 26, 2007 12:34 |
|
 |
|
mateola
|
stern napisał(a): idiotyzm współczesnych czasów polega na tym, że kiedyś na takie dictum można było odrzec: "a zatem masz problem i skonsultuj się z lekarzem", a dzisiaj w świecie wielu prawd podchodzimy do chorych i głupich opinii z szacunkiem. Wolno Ci mieć swoją opinię i w tej sprawie.

|
| Cz lip 26, 2007 12:36 |
|
|
|
 |
|
stern
|
mateola napisał(a): Wolno Ci mieć swoją opinię i w tej sprawie. 
zmieniasz światopogląd z "każdy ma swoją prawdę" na "każdy ma prawo do swojej opinii"?
To inne opinie już nie są prawda? 
|
| Cz lip 26, 2007 12:48 |
|
 |
|
mateola
|
stern napisał(a): mateola napisał(a): Wolno Ci mieć swoją opinię i w tej sprawie.  zmieniasz światopogląd z "każdy ma swoją prawdę" na "każdy ma prawo do swojej opinii"? To ciekawe. Zastanowię się nad tym. stern napisał(a): To inne opinie już nie są prawda? Dlaczego?
|
| Cz lip 26, 2007 13:05 |
|
|
|
 |
|
stern
|
mateola napisał(a): stern napisał(a): To inne opinie już nie są prawda? Dlaczego?
nie wiem dlaczego.
To Ty najpierw piszesz, że istnienie molestowania nalezy oceniac subiektywnie wg. odczuć "molestowanego", a następnie piszesz, że są to tylko opinie.
Czyli Twoim zdaniem w jaki sposób można obiektywnie (w sposób zgodny z rzeczywistością) stwierdzić, czy molestowanie było czy go nie było ?
|
| Cz lip 26, 2007 13:13 |
|
 |
|
mateola
|
stern napisał(a): Czyli Twoim zdaniem w jaki sposób można obiektywnie (w sposób zgodny z rzeczywistością) stwierdzić, czy molestowanie było czy go nie było ? Nie wiem. Wiem natomiast, że takie same zachowania jedna osoba odbierze jako molestowanie, inna - tylko jako grube żarty.
|
| Cz lip 26, 2007 13:21 |
|
|
|