Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 7:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Magia 
Autor Wiadomość

...ech, Chaota, Ty naprawde myślisz, że ja polegam w tych sprawach na Internecie :? ?...Internet to ja mogę traktować co najwyżej jako zródło weryfikacji, a i to nie jedyne...a na stronie tej całej "mroocznolandii", wierz lub nie, ale nigdy nie byłem, doskonale tez wiem, że Caereg to bajki ;-) , ale ja wcale nie polegam na bzdurach zawartch w Necronomiconie, a raczej szukam odniesień do Azazela..nieważne.(sprawa nieaktualna, jakieś materiały dostane(?) za dłuższy czas z pewnej loży, a zresztą to nie miejsce na takie rozmowy)...

Wt maja 01, 2007 9:50
Necronomicon to też ściema :D W internecie znajdę Ci 60kilka wersji tegóż "dzieła" ale co z tego skoro każda powstała najwyżej 15 lat temu :D

Wt maja 01, 2007 11:02

..Necronomicon zostal wymyślony przez Lovecrafta na użytek jego dalszej twórczości. Amen. (ale o tym chyba jest osobny topic)

Wt maja 01, 2007 13:42

Te wielokropki mają pokazać twoją MHROCZHNOŚĆ?

Cholera! Przepraszam, nie wytrzymałem ; - )

Wt maja 01, 2007 16:53
Zobacz profil WWW
Moderator

O czym Wy w ogóle tutaj rozmawiacie? Bo jakoś nie mogę odnaleźć przedmiotu dyskusji...
Jeśli ten wątek ma być takim śmietnikiem, za przeproszeniem, to już chyba lepiej go zablokować :?

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt maja 01, 2007 20:04

...czy kropki to moja "mroczność" :lol: ?...AHAHAH, nie, to takie przyzwyczajenie z daaawnych czasów, nawet nie pamiętam dokładnie z jakiego czata, czy tam forum..a co do tego, o czym my tu piszemy?..skoro dla większości to Strange & Bizarre, to ja milkne :x (hmm, może i faktycznie troszkę offtopic wyszedł ;-) )

Śr maja 02, 2007 8:24
Jaki offtopic? Rozmowa jest w klimatach magii, a taki jest chyba temat, nie?

Cz maja 03, 2007 21:54

Widzę, że wielu z Was to fanatycy religijni! Myślicie, że magia wiedzie do Szatana! Nieprawda! Bóg powiedział: "Nie będziesz miał cudzych bogów przede mną", ale to tyczy się chrześcijan i Żydów, a nie ludzi, którzy wierzą w coś innego. Każdy ma prawo robić co chce i kierować się zasadami swojej religii. Jeśli chcecie więcej wiedzieć o magii wejdźcie tu [...] - umieszczanie linków do tego typu stron jest zabronione - rozalka

N maja 20, 2007 11:41

N maja 20, 2007 13:59

.....eh, synku, synku...wchodzisz na temat poświęcony magii, głośno szczekasz, piana leci na prawo i lewo, po czym podajesz link do strony o Wicca...może sam powinieneś poczytać to, do czego innych zachęcasz?..moze wtedy wiedziałbyś, żw Wiccanom obca jest "promocja" swoich wierzeń wśród ludzi innych wyznan bądz niewierzących, gdyż uznają oni, że kto ma do nich trafić, i tak znajdzie drogę. Ważne jest też, że Wiccanie nie uważają swojej wiary za "jedyną słuszną", ale za jedną z wielu możliwych.

N maja 20, 2007 18:18

Sam tytuł strony głosi, że jest ona o magii. Zresztą kto powiedział, że w Magii ktokolwiek twierdzi, że tylko ona ma racje?
Wiesz, chyba będę musiał po sobie powycierać. Wczoraj nie wypadało chodzić z mopem bo była niedziela, ale dziś już można co nie? ;)

Pn maja 21, 2007 15:39

powiem tak (wszystko co zawarte to tylko MOJE ZDANIE)

1. magia istnieje i nie istnieje - kwestia wiary
2. w biblii jest sporo dowodów na isnienie magii (chociażby Dżisas (albo on używał róznych jutsu wykorzystując czakre, lol), mojeżesz (woda ze skały).. i dalej nie chce mi się już myśleć)
3. magie są różne: czarna, biała, szara (czerwona, różowa - dobierzcie sobie kolorki jakie tylko chcecie ;P)
4. jest dużo chrześcijan, którzy upierają się przy tym, że magia od Złego pochodzi. ale nie biora pewnych podstawowych dogmatów swojej wiary pod uwagę: to że diabeł nie stwarza, on tylko przekręca to co bóg stworzył. więc skoro szatan 'stworzył' pewien rodzaj magii, więc wcześniej musiał drugi biegun Mocy stworzyć bóg.
5. odoby słabe psychicznie niech się za magie i wywoływanie duszyczek nie bawią, bo im potem przez podświadomość psycha siądzie.

And in brutal war!

N paź 07, 2007 0:45
albo on używał róznych jutsu wykorzystując czakre, lol

Ktoś chyba przedawkowal Naruto lool :D

N paź 07, 2007 10:10

And in brutal war!

N paź 07, 2007 10:44

zajmuję się głównie magyią, a nie magią. Nie są to pojęcie zastępcze i fakt, że tego nie wiesz świadczy właśnie o twojej niewiedzy.

W pewnym sensie są. Pojęcie "magick", które u nas tłumaczy się jako "magija" stworzył Aleister Crowley. Według jego założon "magic" to zwykłe sztuczki, a "magick" to magia prawdziwa.
Sam raczej opowiadam się za magią rytualną. Trzy razy odprawiałem rytuały (niekoniecznie w dobrych celach, ale też niekoniecznie całkiem złych) i ZAWSZE skutkowały.
Uważam, że z mocą magiczną można się urodzić. Ja, odkąd pamiętam lubiłem temat magii i będąc dzieckiem odprawiałem przeróżne rytuały. Dopiero kiedy poznałem "wicca", dowiedziałem się, że wyznawcy tej religii bardzo podobnie myślą o świecie i zajmiją się Mocą, jak ja.

So paź 13, 2007 16:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona