Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 13:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

To bardzo trudne opiekowac się taką osobą, ale myslę że jeżeli już podjeliście tak decyzje(bardzo szlachetną) to Bog ma w tym plan.

Trudno byłoby podjąć inną decyzję, to raczej normalne - a nie wyjątkowe - że nie zostawia się osób z rodziny na pastwę losu, jeśli nie mogą sobie same dać rady. Nie sądzę, aby był w tym jakiś plan - mój dziadek umarł w podobny sposób i nie zmieniło to niczego.
Uważam, że jeśli ktoś jest w stanie takim jak mój dziadek wtedy, albo moja babcia teraz, to najlepiej żeby umarł jak najszybciej i był zapamiętany dobrze, jako sprawna osoba, a nie jako chudy niczym szkielet obłożnie chory człowiek który nie mógł zrobić wokół siebie najprostszych rzeczy. Im dłużej ktoś znajduje się w takim stanie choroby, tym bardziej będzie z nim kojarzony po śmierci we wspomnieniach, a tego chyba nikt by dla siebie nie chciał.
Lucyna napisał(a):
"Na temat babci się nie wypowiem, bo to raz że osobiste, a dwa, że bolesne"

Lepiej zajac sie kotem?

Jakby nie patrzeć to od Zela się zaczęło - i w sumie tak, bardziej sensowne jest aby pisać o kocie, bo z tego co wiem nikt tu na forum cudownym uzdrowicielem nie jest i mojej babci już nie pomoże, a Zel też pomocy potrzebuje. Może nie masz domowego zwierzaka (takiego, który byłby cały czas w domu, a nie że łazi po okolicy i przychodzi dwa razy dziennie się najeść) i nie wiesz jak to jest, ale dla mnie Zel jest prawie jak dziecko - jestem odpowiedzialny za jego bezpieczeństwo i szczęście.
No ale ok, zmieńmy temat - nie chcę, żeby wątek dzienny zmienił się w "wątek chorej babci Zencognito". Mnóstwo osób żyje i ma się dobrze - jest ich więcej niż chorych bądź umierających, więc wszyscy powinniśmy się bardziej cieszyć niż smucić :-)

So lis 10, 2007 2:11

So lis 10, 2007 7:58

A w Sudetach jeszcze nie.Całe szczęście.

So lis 10, 2007 8:29

W Szczecinie też na szczęście śnieg nie pada - tu jest czyste, bezchmurne niebo i słońce wesoło świeci od rana :-) To listopad, nie powinien śnieg jeszcze padać - cały śnieg powinien zostać na Święta! :-D W zeszłym roku tego śniegu na Święta Bożego Narodzenia zabrakło (w Szczecinie), a to przecież 1/3 atmosfery świątecznej.

So lis 10, 2007 8:32

W Krakowie też pada. Już podobno padał w październiku, ale wtedy byłam w Paryżu, gdzie jest zdecydowanie cieplej, ładniej i w ogóle ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

So lis 10, 2007 9:26
Anguo nigdzie nie jest lepiej niz w Polsce.

So lis 10, 2007 9:51

Widzisz, "cieplej, ładniej i w ogóle" wcale nie musi znaczyć "lepiej"... No bo co to za zima bez śniegu? I to za jesień bez deszczu bębniącego całymi dniami o parapet?

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

So lis 10, 2007 9:56
A ja już wstałam, posprzątałam, kota nakarmiłam i wypiłam herbatkę z cytrynką, bo moje gardło nadal pozostawia wiele do życzenia... Ale i tak muszę się przejść na pocztę. A potem... pogoda taka ładna na wybrzeżu... może nad morze :)

Głaski dla Zela i śmieszny kotek dla wszystkich zakoconych, którzy świata nie widzą poza czubkiem kociego ogona ;)
Cytuj:
http://republika.pl/blog_oo_3110373/3192306/tr/rudy_kot.jpg

So lis 10, 2007 11:09
Obrazek

So lis 10, 2007 11:09

Optymistycznie. Choć coś śniegopodobnego z nieba popadywa...

Spacerek musi być. I gorąca czekolada, o :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So lis 10, 2007 11:12
Zobacz profil WWW

Głaski dla Zela i śmieszny kotek dla wszystkich zakoconych, którzy świata nie widzą poza czubkiem kociego ogona ;)

Wow, super kotek - podobny do Zela :-D Ja skończyłem odkurzać, wytrzepałem też kapę od kanapy i teraz mam straszny katar od kurzu :kreci: Teraz prysznic i biorę się za robienie strony.

So lis 10, 2007 11:30

Zupa gotowa, zakupy zrobione, mieszkanie posprzątane...
also jetzt kann ich mit Deutsch anfangen ;) Mam do przekopania sterty podręczników i parę rzeczy do tłumaczenia. Naja, dieses Wochenende kann sehr interessant sein. Lesen, lesen, lesen....

Śnieg w Łodzi już prawie w całości stopniał. Rano w mojej dzielnicy była burza z piorunami, a do tego padał gęsty śnieg. Po 15-20 minuutach przeszło i został sam śnieg. Teraz wyszło słonko i mam rwący potok pod blokiem ;)

So lis 10, 2007 13:44

Weekend, WeEkEnD, WeekenD, wEEKENd... :D :biggrin:
Chyba wszyscy sie cieszą :lol: Ja w sumie też, chociaż wieczorkiem trzeba do pracy (jak zawsze)...no ale jak trzeba to trzeba,a poza tym to dopiero wieczorem...
Juz posprzątałam, teraz kawka :kawa: i trzebaby przejrzeć notki, kserówki itp...

Życzę wszystkim baaardzo milusiej soboty :)

So lis 10, 2007 14:02
a ja relaksuje się przy Saint Seiya Asgard... :-) genialna ściezka dźwiekowa+ fabuła w miarę...choć niepokoją mnie: maly zapas kawy na weekend+ włamy na mojego kompa :?

no i prasowanko w planie :?

So lis 10, 2007 15:27
Szaro,buro i ponuro ,ech

So lis 10, 2007 21:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 139  Następna strona