Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 20:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 "Szary" - polski partiotyzm 
Autor Wiadomość
Alus, wcale tego tak nie odczytujemy jak to ukazujesz, a sledzac to, co wypisujesz w temacie RM, nasuwa sie to, ze umiar sama powinnas zachowac.

Piszac taka wiadomosc "Jedyny portal "Gazeta" zamiescił tą informację...Wiadomości, Fakty, Wydarzenie, Onet, WP, Interia nie uznały tej informacji za istotną Smuteczek
Co powiedział Lepper, Dzudziński, Gosiwski, jakie bełty ofiarowano Palikotowi, mielone są we wszystkich mediach na okragło....ale jakiś stary akowiec? - to nie news...ot i Polska właśnie",
sama skierowalas akcent dyskusji w takie a nie inne miejsce.
Sama widzisz, ze informacja o smierci generala "Szarego" jest istotna dla wielu serwisow, a to opoznienie w jej podaniu, moze wynikac z wielu dziennikarskich przyczyn.
Gloryfikujesz GW, nie patrzac na to, ile antypolskich artykulow, oczerniajacych AKowcow w niej bylo zamieszczone (wspomina o tym miedzy innymi W. Lysiak w swoich wywiadach rzeka).

Wt lut 19, 2008 16:40

Lucyna "z prawdą w oczach" wskaż w tym temacie jakiekolwiek naganne, krytyczne moje słowa w odniesieniu do RM i NDz....proszę....
Na drugi dzień wszystkie media podały informację o śmierci "Szarego", więc informacja NDz nie jest ewenementem.

Po pierwsze. Mniej łatwizny, a więcej samodzielnego wysiłku. Otwórz swój profil, tam jest takie łącze pt. Znajdź wszystkie posty Alus. I zrób sobie uczciwy, krytyczny przegląd, od początku zarejestrowania się na Forum.
Ja wiem, że zgrywanie głupa jest wygodne i czasem, gdy się trafi na naiwniaków, efektywne - ale z uczciwością wiele wspólnego nie ma.

Po drugie. Wyczytałaś tę wiadomość na lokalnej internetowej stronie G.Wyborczej - wieczorem. I czynisz wszystkim wokół zarzuty, że nie wiedzą.
Inne media też się dowiedziały wieczorem. I dopiero wtedy, następnego dnia w wydaniach drukowanych, mogły coś napisać (by napisać też trzeba mieć odrobinę czasu, poszperać w archiwach, zasięgnąć języka).

Nie wszystkie media mają swoje macki tak jak Gazeta Wyborcza w każdej pipidówie, nawet nie mają korespondentów w każdym mieście wojewódzkim. Zanim się coś napisze, złapie "njusa", to trzeba się zastanowić. Chociaż odrobinę.

:)

Wt lut 19, 2008 16:47
Zobacz profil WWW
GW, znana jest z tego, ze falszuje historie polska, oczernia patriotow polskich, manipuluje i klamie.

Warto przypomniec jeden z faktow.

http://polskiejutro.com/art.php?p=9583

Wt lut 19, 2008 16:49
Stanisław Adam - co Ciebie boli, że GW ma swoje macki....i czemu odpowiadasz w imieniu Lucyny...sądzisz, że braknie jej argumentów, a może uważasz, że ona też takie głupie, naiwne "dziecko".

Lucyno - ja nie podjęłam dyskusji o GW - wskazałam ogólna mizerotę mediów.

Wt lut 19, 2008 16:58
Alus, media napisaly o smierci Generala "Szarego" i jeszcze wiele napisza, a Twoj pierwszy wpis gdzie wywyzszasz GW ponad inne media wkazuje jakoby ta gazeta byla patriotyczna a tak nie jest.
Jest najbogatsza gazeta w kraju, ma wieksze mozliwosci od innych, dlatego niektore wiadomosci przechwytuje szybciej. "Mizerota mediow" jest skutkiem tez tego, ze ludzie nie popieraja tych mediow, ktore mowia prawde, dlatego sa one biedne i nie maja takich mozliwosci jak GW.

Stanislaw pisze w swoim imieniu i ma prawo do dyskusji, a to, ze zacytowal Twoje slowa zwrocone do mnie, nie powinny Ci sluzyc do tego abys "zamykala mu usta", a raczej powinnas skupic sie na tym, co napisal.

Warto przypomniec co W. Lysiak pisze o “GW” i Michniku.

“Skopali juz tyle swietosc, ze musza siegac coraz to wyzej, trudno tedy byc zdziwionym, ze dobrali sie wreszcie do AK oraz Powstania Warszawskiego. Byloby, rzecz prosta, przyzwoiciej, gdyby czlowiek, ktorego brat sadzil na smierc Akowcow za to, ze bez rozkazu Stalina zwalczali Hitlera, nie probowal opluwac Armii Krajowej. Byloby
po dwakroc przyzwoiciej, gdyby czlowiek, ktory kumpluje z rozkazodawcami mordercow braci gorniczej “Wujka”, nie szkalowal polskich zolnierzy walczacych przeciw nazistom o wolnosc. Ale Michnik nie zna takich srkupulow. “Gazeta Wyborcza” twierdzac, ze Powstancy Warszawy mordowali niedobitkow z Getta Warszawskiego, przekroczyla nikczemnosci ostatnia granice.
Zrobila to po “wybiorczemu”, manipuljac niepewnymi zrodlami, sprytnie przycinajac cytaty, wyrywajac zdania z kontekstu,”nie zauwazajac” kontrtwierdzen etc.( liste tych “przekretow” antyakowskich opublikowal dwukrotnie – pierwsza ulozyl prof. Tomasz Strzembosz, druga, zamieszczono w “Trzeciej Rzeczypospolitej” nr 2/3 1994)”

W. Lysiak “Na lamach oraz wywiad - rzeka 3”

Wt lut 19, 2008 17:25
W PRL biegałam i spod lady, po znajomości, kupowałam ksiązki, na dzieła zebrane A. Mickiewicza zbierałam makulaturę na talony (gdy mnie okradziono, to pierwsze co sprawdzałam w torebce, to czy zabrano talony). Za te talony miałam uprawnienia kupić ksiązki Mickiewicza.
Pupilek PRL - W Łysiak miał w tym czasie takie nakłady książek, że w sklepach GS na wsich mozna było je bez problemu kupić.
Ja to znam z autopsji - pamietam tych "męczenników socjalizmu" :D :lol: ..."dziecko" :D :lol: jak uznał Stanisław Adam.
Wywyższam - a telewizja wg Ciebie jest ubożuchna jak mysz kościelna i też nie była w stanie zdobyć informacji...portale internetowe też???....a ile bzdur non stop słyszymy i czytamy.
To nie jest promowanie GW - fakt, że umieją, stac ich, oddzielić informacje od plew.
Wy taktujecie GW jak diabeł święcona wodę....ciekawe czy Prowincjał Redemprotystów dokonał wcześniej pokropku :D :diabel:
A i Ty cytowałaś wywiad Prowincjała z GW - nie boisz się że przekłamali, zmanipulowali słowa Prowincjała? :D

Wt lut 19, 2008 17:51

"Mizerota mediow" jest skutkiem tez tego, ze ludzie nie popieraja tych mediow, ktore mowia prawde, dlatego sa one biedne i nie maja takich mozliwosci jak GW.

Lucyno, krótko. Twierdzisz, że Nasz Dziennik pisze zawsze prawdę, tylko prawdę, jedyną prawdę, nigdy nie kłamie i nigdy nie manipuluje?

Śr lut 20, 2008 15:07
Nie w temacie - w kontekscie "męczenników III RP" - pupili PRL.
Mam kilka książek W. Łysiaka wydanych w PRL. I tak np. "Szachista":
- I wydanie 1982r w nakładzie 50350 egzemplarzy (mam to wydanie)
- II wydanie 1983r - 100150 egz.
- III wydanie 1989r - 50000 egz.
W sumie 200500 - gdy brakowało papieru na zeszyty, podręczniki, a inni autorzy wydawani w nakładzie 5000-10000 egz.... dzieła Mickiewicza za talony wydane w nakładzie 25000 egz.
Porównanie samo za siebie mówi :D
Książka W. Łysiaka opatrzyła jest komentarzami:"Kultura", "Panorama Polska", "Perspektywy", "Życie Warszawy", Sztandar Młodych". Na okładce kolorowe zdjęcie rodziny W. Łysiaka.
Podobnymi "męczennikami III RP" są m.in. A. Rosiewicz - następny pupil PRL, królujący non stop w TVP i radiu, uhoronowany występem przed samym Nawyższym Bratem - Gorbaczowem.
Podobną karierę robił J. R. Nowak wieloletni pracownik MSZ, sekretarz w ambasadzie w Budapeszcie, wieloletni członek (odpowiedzialny za propagandę) naczelnych władz SD - satelity PZPR.
Daruj sobie zatem Lucyna takie "autorytety".

Śr lut 20, 2008 16:09
Wy taktujecie GW jak diabeł święcona wodę....ciekawe czy Prowincjał Redemprotystów dokonał wcześniej pokropku

Pokropu siedziby wyborczej dokonał ks. Czajkowski- agent SB...

Alus, czy w choć jednym poście możesz nie odwoływać się Radia Maryja ?To zaczyna byc niezdrowe...

dyskutujemy tu o Wyborczej- trzymajmy się tematu- to nie imieniny u cioci, gdzie się przy winku ględzi o wszystkim i o niczym

Śr lut 20, 2008 23:18
Nie dyskutujemy o Wyborczej ale o komunikacie o śmierci bohatera AK. Zacytuj łakawie z mojego ostatniego postu słowko o RM :D
A Ty nie darujesz sobie aby nie plunać na ks. Czajkowskiego....a tak ponoć szanujecie kapłanów :diabel:

Śr lut 20, 2008 23:54
Podobną karierę robił J. R. Nowak wieloletni pracownik MSZ, sekretarz w ambasadzie w Budapeszcie, wieloletni członek (odpowiedzialny za propagandę) naczelnych władz SD - satelity PZPR.

wydaje mi się, ze napisałaś o Nowaku i Rosiewiczu właśnie w kontekście tego, że występują w RM i TV TRWAM..:-)

Nie pluję na ks. Czajkowskiego- przytoczyłam tylko fakty, ze
a) pokropił siedzibę Agory
b) był agentem SB

Cz lut 21, 2008 0:32

Nie dyskutujemy o Wyborczej ale o komunikacie o śmierci bohatera AK. Zacytuj łakawie z mojego ostatniego postu słowko o RM :D

Właśnie o Wyborczej. Przecież to ta Gazeta była wg Ciebie pierwsza z podaniem wiadomości.

Cytuj:
A Ty nie darujesz sobie aby nie plunać na ks. Czajkowskiego....a tak ponoć szanujecie kapłanów :diabel:

Niestety, prawdy o Wyborczej nie zakrzyczysz ciągłym powtarzaniem tych samych "argumentów".

A Prawda jest taka, że jest to żydokomusza (spadkobierców stalinowskich oprawców biskupa Kaczmarka: Światły, Różańskiego-Goldberga) gazeta, powstała na przekręcie - zawłaszczeniu państwowego majatku, początkowo również loga Solidarności.
Gazeta współfinansowana przez dwadzieścia lat przez państwo w postaci prenumeraty (i nie tylko) przez wszystkie rządowe i samorządowe agendy.
Gazeta korzystająca z sieci informatorów - w urzędach, firmach, stowarzyszeniach - donoszących z głupoty, za pieniądze, przez szantaż (te wszystkie TW, KO, itd. bronione przed lustracją i ujawnieniem), z poczucia "wspólnoty" interesów.
Po prostu, żerująca na oszustwie "okrągłego stołu".

Broń jej dalej, Alus, może Ci podziękuje. Wspieraj dalej jej ataki na Polskę, Polaków, Ojczyznę, Kościół, na prawdę, tradycję, obyczaje - na zdrową normalność. I wyżywaj się, ulżyj sobie.
Po to ostatecznie takie fora są (między innymi, chociaż założenia idealistów są odmienne) by pozwolić wyładowywać frustracje i złe emocje. I nie żałuj sobie uśmieszków :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: :diabel: Jeśli mają Ci pomóc, to: "Na zdrowie".

Przyznajesz się do katolicyzmu. Ładnie. Ale znasz powiedzenie: "Złe to pisklę, co własne gniazdo kala"? Z dociekaniem prawdy, takie jałowe i nudne powtarzanie tych samych ogólników jak to czynisz wiele wspólnego nie ma.
To jak u Stierlitza - materiał do przemyślenia. Ode mnie. Za darmo.

Cz lut 21, 2008 2:50
Zobacz profil WWW
Twój atak na Gw jest bezsensu - bo ja wcale nie staję w szranki w obronie Gazety :D :lol:
Nie mam co przemyśliwać - bo nie nie jestem ogarnięta osesją "bronienia Kościoła i Polski".
Prawda i tylko prawda, jest skutecznym orężem....a żeby wyłowić prawdę trzeba poznawać stanowiska różnych ludzi, organizacji, idee...."Dlatego też, najmilsi moi, strzeżcie się bałwochwalstwa" (1 Rz 10,14) ...hołdowanie jednej jedyne opcji i bezwarunkowe zawierzenie, staje się powoli bałwochwalstwem :diabel:
Nie myli się tylko Bóg - błądzenie jest rzeczą ludzką.

Ps. pisałam o W. Łysiaku - bo Lucyna przedstawiała mi jego "argumentację".
Wskazałam jeszcze innych "naróconych" i to wszystko.....takich "naróconych" spotykamy w różnych mediach - wystarczy popatrzeć na uczestników różnych dyskusji politycznych :(

Cz lut 21, 2008 11:07
Teresse - jeszcze uzupełnienie w "kontekście" :)
W czasach PRL był duży popyt na książki J. Dobraczyńskiego, można było je jedynie kupić przy Sankuariach - Czestochowa, Kalwaria Zebrzydowska.
Po 1981r gdy J. Dobraczyński wszedł w skład PRON - jego ksiązki zaczeto drukowac w olbrzymich nakładach....tylko już nie było chetnych do kupowania.
Jeśli komuś nie wadził stan wojenny....niech teraz nie leje krokodylich łez nad III RP i nie "broni Koscioła i Polska"....wcześniej się bez ich udziału obroniliśmy to damy radę i teraz :)

Cz lut 21, 2008 11:22

Dla mnie w ogóle idiotycznym jest stwierdzenie - słuszne, bo tego nie zakwestionował nikt - że GW, jak napisała jako jedyna o tym wydarzeniu, i ktoś napisał to wprost (że napisała jedyna) - to to jest "wywyższanie GW".

G... a nie wywyższanie. Zwykłe stwierdzenie - napisali jako jedyni. Bo np. właśnie taki ND czy inny zajęty był opluwaniem czegoś/kogoś innego.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lut 22, 2008 8:39
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona