Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem, że Rozalia nie podaje żadnych dat - czytałam o jej objawieniach  Tylko w objawienaich Rozalii Jezus ponoc mówi o mozliwości uniknięcia uczestnictwa Polski w II wojnie światowej dzieki Intronizacji.
A Maryja w Licheniu mówi:
- "Szatan będzie siał niezgode posród braci. Nie zagoją się jeszcze wszystkie rany i nie dorosnie jedno pokolenie, a ziemia, powietrze i morze obleją się krwią tak obfita, jakiej jeszcze nie było.
Ta ziemia (Polska) bedzie przesiąknięta łzami, popiołem i krwią męczenników świetej sprawy.
W sercu kraju młodzież legnie na ofiarnym stosie (Powstanie Warszawskie).
W ogniu długich doświadczeń oczysci się wiara, nie zagasnie nadzieja, nie ustanie miłość (system komuistyczny).
Będe chodziła między wami (pregrynacja obrazu MB Częstochowskiej), Będę was bronić, bede wam pomać, przez was pomogę swiatu.
Ku zdumieniu wszystkich narodów swiata z Polski wyjdzie nadzieja udreczonej ludzkości (Jan Paweł II, Solidarnośc).
Wtedy porusza się wszystkie serca radością, jakiej nie było przez 1000 lat.
To bedzie największy znak dany narodowi na opamietanie i ku pokrzepieniu. On was zjednoczy. Wtedy na ten kraj udręczony i upokorzony - spłyna wyjatkowe łaski, jakich nie było od 1000 lat.
Porusza się młode serca. seminaria duchowne i klasztorne beda przepełnione.
Polskie serca rozniosa wiare na wschód i zachód, północ i poludnie.
Nastanie Bozy pokój"...więc zgodnie ze słowami jezusa do św. Faustyny jesteśmy na etapie - "Przygotujesz swiat na ponowne przyjscie moje" (Dz 429).
Mówi to Maryja z orłem na piersi - a skąd ten orzeł, i obraz, to przeczytaj (może już czytałaś  w GN Nr 18/2008 tytul - "Zow mnie Królowa Polską"
|
So maja 10, 2008 19:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ta ziemia (Polska) bedzie przesiąknięta łzami, popiołem i krwią męczenników świetej sprawy. W sercu kraju młodzież legnie na ofiarnym stosie (Powstanie Warszawskie). W ogniu długich doświadczeń oczysci się wiara, nie zagasnie nadzieja, nie ustanie miłość (system komuistyczny). Będe chodziła między wami (pregrynacja obrazu MB Częstochowskiej), Będę was bronić, bede wam pomać, przez was pomogę swiatu. Ku zdumieniu wszystkich narodów swiata z Polski wyjdzie nadzieja udreczonej ludzkości (Jan Paweł II, Solidarnośc). Wtedy porusza się wszystkie serca radością, jakiej nie było przez 1000 lat.
Ale zauważ, że w nawiasie to są juz czyjeś interpretacje...
Bo młodzież legnie to może oznaczać np. powstanie styczniowe...albo wojnę z bolszewikami 1920 roku...zgadzam się, że ostatnie zdanie odnosi się do JP II i Solidarności...
tylko gdyby uniknięto II wojny na Ziemiach Polskich- to komunizm pewnie byłby i tak...można gdybać, że Armia Czerwona zaatakowałaby Hitlera pierwsza- po prostu przeszłaby przez nasze tereny- front otwarł by się na ziemiach niemieckich...
Takze to, co mówiła Rozalia wg. mnie nie przeczy Licheniowi...
|
So maja 10, 2008 21:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuje objawienie od II wojny światowej i dalej chronologicznie wydarzenia - więc jakie postanie styczniowe?
O wojne z bolszewikami było wcześniej (nie cytowałam bo dyskutujemy o ewentualnym uniknięciu II wojny światowej w Polsce) - więc cytat:
- "Potem przyjdzie długa i sroga wojna. Zginą miliony ludzi.
Najbardziej podstepne zamiary rozbiją się o wasze matki. One dadza narodowi liczne i bohaterskie dzieci.
Te dzieci w czasie powszechnej pożogi swiata wywalcza wolna ojczyznę".
Jak widzisz to o I wojnie i wojnie z sowietami.
Następny akapit zaczyna się..."Szatan..." - początek wcześniejszego cytatu.
O powstaniu styczniowym tz mówiła:
- "Najlepsi jego synowie padna w walce, zdradzeni i opuszczeni przez fałszywych sprzymierzeńców. jedni nie ujrzą więcej słońca w więzieniach,, kości drugich będą bielały na wygnaniu. matki i żony beda okryte dozywotnią załobą. Sciany kościołów będa obryzgane krwią swoich obrońców.
Dzieci będą katowane za ojczysta mowę".
Zapowiedziała także:
- "Wczesniej czy później bedzie wybudowany na tym miejscu wspaniały kosciół ku mej czci.
Na tym miejscu bedzie zbudowany klasztor, gdzie mi beda służyc moi synowie"
Synowie Mary Zgromadzenie Księży Marianów wydali ksiązke z oredziami i to ich przypisach sa "interpretacje".
Więc widzisz, że od zapowiedzi zarazy cholery w 1852r do współczesnych, Maryja zakreśliła dzieje Polski....niestety nie da się ich pogodzić z objawieniami Rozalii.
|
So maja 10, 2008 21:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Da się...
Mogło być tak- że Maryja wiedziała o tym od Boga- bo tylko on zna przyszłość- Bóg wiedział więc, że ludzie nie skorzystają z oferty intronizacji i że Hitler napadnie na Polskę...
Ale oferta była prawdziwa...
Tak jak teraz jest prawdziwa...ale pewnie z niej nie skorzystamy...bo skoro nawet Episkopat przyjął z pogardą, takie miałam wrażenie, propozycję posła Górskiego z PiS-u, by dokonać intronizacji- to znikniemy i nigdy nie powstaniemy...jako naród ... ... 
|
So maja 10, 2008 21:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby Polski naród miał zniknąc Jezus nie powiedziałby do św. Faustyny:
-"Polskę szczególnie umiłowałem, a jesli posłuszna będzie woli mojej, wywyższe ją w potędze i świetości. Z niej wyjdzie iskra, która przygotuje swiat na ostatecznie przyjscie moje" (Dz 1732).
"Iskra" - to Jan Paweł II, św. Faustyna i swiatowe Sanktuarium Miłosierdzia w Łagiewnikach:
- "W Starym Zakonie wysyłałem proroków do ludu swego z gromami. Dzis wysyłam ciebie do całej ludzkości z moim miłosierdziem" (Dz 1588).
Jeśli zatem zginiemy jako naród to wespól z innymi, którzy wczesniej poznają Boże miłosierdzie  .
|
So maja 10, 2008 22:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Polskę szczególnie umiłowałem, a jesli posłuszna będzie woli mojej, wywyższe ją w potędze i świetośc
jesli będzie...a nie bezwarunkowo...
Zaś nie wiemy czy tym impulsem był JP II...dla Boga nie ma nic niemożliwego, może chodziło o innego świętego, który dopiero przyjdzie...
Tym miłosierdziem może być właśnie oferta intronizacji- jak ją odrzucimy- to przejdziemy przez bramę sprawiedliwości...
|
N maja 11, 2008 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To Faustyna usłyszała - "Przygotujesz świat na ostateczne przyjście moje" (Dz 429).
|
N maja 11, 2008 14:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To kto w końcu przygotuje świat "iskra" która ma wyjść z Polski czy sw. Faustyna
Poza tym od przygotowania do faktycznego przyjścia może być jeszcze tyle czasu, że kara w postaci zmiecenia wszystkich, którzy nie intronizują Serca Pana Jezusa akurat się zmieści...
+ jeszcze chyba musi przyjść antychryst...albo to tylko przenośnia nie wiem... 
|
N maja 11, 2008 18:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ta "iskra" to prawdopodobnie właśnie: Jan Paweł II, któremu świat zawdzięcza ogłoszenie orędzia miłosierdzia, "sekretarka miłosierdzia" św. Faustyna i światowe Centrum Miłosierdzia Bożego, Sanktuarium w Łagiewnikach - do którego współczesnie pielgrzymują wierni ze wszystkich kontynentów świata.
Intronizacji Chrystusa Króla dokonano w Polsce 3 razy.
http://ekai.pl/serwis/?MID=12015
A skąd wiesz, że Antychryst nie hasa juz po ziemi?
|
N maja 11, 2008 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hmmm...myślałam, że ta iskra będzie czymś jeszcze potężniejszym...a raczej, że nie iskra będzie lepsza, tylko o wiele większa reakcja na nią...
Coraz więcej ludzi raczej odchodzi od wiary niż się nawraca...
A w tamtych intronizacjach uczestniczył tylko episkopat a nie Sejm...
Co do antychrysta to tez myślałam, że będzie to raczej ktoś znany, słynący ze swego zła...tak zły jak jeszcze nikt wcześniej ...ale nie wiadomo...
|
N maja 11, 2008 20:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odchodzą - przez 2 tys. lat odchodzili.
Druga sprawa - Jezus ze smutkiem mówił o swoim ponownym przyjściu - czy Syn Człowieczy znajdzie wiarę - odchodzenie może wskazywać, że jesteśmy blisko zapowiedzianego powrotu.
Antychryst nie musi być osobowy...równie dobrze może to być idea, styl życia..
wg Konkordatu mamy rozdzielczośc Kościoła od państwa...Sejm jest władzą cywilną....zmuś posłów rodzaju Gadzinowskiego aby Intronizowali Chrystusa
Choć w Polsce mogą zdarzać się rzeczy z 1000 i 1 baśni...PiS i LPR wybiera na v-ce przewodniczącego Rady Programowej TVP p. Gadzinowskiego 
|
N maja 11, 2008 20:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Biada ziemi i morzu - bo zstąpił na was diabeł
Nieco inny koniec świata szykują nam nasi naukowcy. Czarna dziura, niczym piekielny twór, wyprodukowany przez fizyków szukających "cząstki Boga", wessie Ziemię i cały układ słoneczny. Eksperyment w LHC (wielkim zderzaczu hadronów) rozpocznie się w roku 2009. Bliższe szczegóły na ten temat można znaleźć na polskich stronach LHC, stronie poświęconej protestom przeciwko temu eksperymentowi (po angielsku) i forum Gazety Wyborczej.
Mój własny komentarz do tej sprawy zamieściłem na liście dyskusyjnej pl.sci.fizyka
|
Wt maja 13, 2008 20:26 |
|
 |
niewazny12
|
Usuńcie ten temat, bo to nawet grzechem jest, data końca świata nie jest znana. RATUJCIE MŁODZIEŻ!!!
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pt cze 06, 2008 10:10 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Nie jest znana, ale można ją prognozować np na to jak ta kometa rąbnie w nas w 2029 albo słońce w końcu się wypali.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pt cze 06, 2008 12:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Biada ziemi i morzu - bo zstąpił na was diabeł
Michał Sobczyński napisał(a): Nieco inny koniec świata szykują nam nasi naukowcy. Czarna dziura, niczym piekielny twór, wyprodukowany przez fizyków szukających "cząstki Boga", wessie Ziemię i cały układ słoneczny. Eksperyment w LHC (wielkim zderzaczu hadronów) rozpocznie się w roku 2009. Bliższe szczegóły na ten temat można znaleźć na polskich stronach LHC, stronie poświęconej protestom przeciwko temu eksperymentowi (po angielsku) i forum Gazety Wyborczej. Mój własny komentarz do tej sprawy zamieściłem na liście dyskusyjnej pl.sci.fizykaW poczcie do lipcowego numeru Świata Nauki jest opublikowany mój list nawiązujący do tej hipotezy wraz z odpowiedzią. Zapraszam do poczytania.
|
N cze 29, 2008 16:46 |
|
|
|