1) A. Cykl życia i śmierci wyjęty całkowicie spod fałszywie i nawinie pojmowanej "sprawiedliwości". Cudo.
2)C. jeśli traci oddech i puls. Następne B. Jeśli nie traci to B. A nie ma sensu bo na debili się czeka. D też nie, bo są głeboko wierzący, a nie zidiociali.
3)D. Tajemniczy superbohater w niewygodnym kombinezonie (tradycyjnie) ratuje dziecko z pożaru i znika w mroku drzwi do domu obok. Poczuj!
4) A. "Mój rewir, moje dziewczynki plugawcze!". A potem knife fight z małą.
5)B. Ale Dżiszasowi nie chodziło o to. To niby było coś więcej niż "pokazanie".
6)D. A nie, bo był hetero i by mnie nie chciał tak czy siak. B nie bo to zwykły ufol był. C nie bo i tak jest częścią D. D tak bo powtarzało się często i na całym świecie więc może coś w tym jest.
7) C. A co więcej: W Biblii masz, że faraon chciał wypuścić Izraelitów ale w nocy Bóg przychodził do niego i utwardzał jego serce, przez co faraon odmawiał uwolnienia ich. Miazga.

XB
YA
Nie muszę tłumaczyć czemu, prawda?
9) Nie wiem panie psorze, pewnie D
10) A - Panteon egipski.
B - Hinduizm
C - Islam
D - Ateizm, Fidel miał gadane.
11) C
12) D. Też jestem synem Boga. Dzieworództwo nic rzadkiego. Zmienianie substancji w inną i (podobno) wskrzeszanie to częste umiejętności mistyków i świętych.
13)C
14)D. Jan jest spoksik. Poza tym 20+1+2=23
15)C
16)C
17)D
18)D Ale, ale! Manipulujesz. Najpierw rodzice dziewczyny biorą bieliznę córki i kładą ją przed radą miasta. Oni oglądają ją dokładnie i oceniają czy faktycznie była dziewicą. Jeśli nie to kamienie. Jeśli tak to zięć płaci ileśtam srebrników i nigdy nie może jej zostawić.
19)A
20)D
21)B. Jakby. Oni wierzyli w demony. Jeśli zacząłby gadać o jakiejś chorobie to by go olali i wyśmiali. Prosta logika mój synu.
22)A
23) A. Pewnie chodziło ci o D ale poważnie, nie widzę połączenia. Chwała Eris!
24) Zacznijmy od tego: Ludzkie życie wcale nie jest "najbardziej świętą rzeczą". Pięć ton lnu!
A.
25)D. Ale marne uderzenie w teizm. Bóg to coś zupełnie innego niż myślisz synuś.
Pytanie opisowe oleję. Poza Quetzalcoatlem (i to niedokładnie) to żadne z powyższych nie wymagało takich rzeczy.
Ocena?