Kontrowersyjna reklama ciuchów marki "House"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale ładną nazwe mają, trzeba im przyznać: Masoneria.
|
| Cz kwi 17, 2008 21:07 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Po pierwsze Bartas, to nie jest kwestia dowalenia. Tylko wywołania rekacji. Oni liczą na reakcję właśnie takich jak Ty.
Poza tym nie jesteśmy narodem katolickim. Jesteśmy narodem, w którym większość należy do Kościoła. Jakbyśmy byli takim katolickim narodem, to reklama nie pojawiłaby się u nas.
Nie miałaby odzewu, albo byłby on tak silny, że firmie by się to nie opłacało.
Crosis
|
| Pt kwi 18, 2008 15:09 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Crosis napisał(a): Po pierwsze Bartas, to nie jest kwestia dowalenia. Tylko wywołania rekacji. Oni liczą na reakcję właśnie takich jak Ty Jeśli nawet kwestia wywołania reakcji, to się im udało  Crosis napisał(a): Poza tym nie jesteśmy narodem katolickim. Jesteśmy narodem, w którym większość należy do Kościoła. Jakbyśmy byli takim katolickim narodem, to reklama nie pojawiłaby się u nas
Oczywiście, że nie wszyscy są katolikami, ale ogólnie rzecz biorąc, nasz kraj wywodzi się z chrześcijańskich tradycji, zwyczajów i wszystko byłoby dobrze, gdyby w pewnym momencie nie przeszkodził temu zachód, gdyby nie te wszystkie mody zza oceanu, propagujące wszelkiego rodzaju kontrowersje na tle seksualnym, psychicznym, a nawet na tle religijnym. Dzisiejsza młodzież temu właśnie ulega, bo ich zdaniem Kościół jest zacofany, w ogóle nie idzie z duchem czasu, nakazuje ciągłe dołowanie się itp. Ale to tylko takie moje spostrzeżenie 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pt kwi 18, 2008 21:04 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Oczywiście, że nie wszyscy są katolikami, ale ogólnie rzecz biorąc, nasz kraj wywodzi się z chrześcijańskich tradycji, zwyczajów i wszystko byłoby dobrze, gdyby w pewnym momencie nie przeszkodził temu zachód, gdyby nie te wszystkie mody zza oceanu, propagujące wszelkiego rodzaju kontrowersje na tle seksualnym, psychicznym, a nawet na tle religijnym. Dzisiejsza młodzież temu właśnie ulega, bo ich zdaniem Kościół jest zacofany, w ogóle nie idzie z duchem czasu, nakazuje ciągłe dołowanie się itp. Ale to tylko takie moje spostrzeżenie
Chyba na teologii zapominają o nauce historii...
Nasze tradycje to nie są tradycje chrześcijańskie. Nawet polskie chrześcijaństwo jest przesiąknięte tradycjami pogańskimi, które zostały zasymilowane (zresztą nic nowego, wszędzie następował ten sam proces).
Opuściłeś jednak w swoim wywodzie wiele, obwiniając za wszystko zachód... pewnie. Komuniści też tak robili, wszystkiemu winny był "zgniły zachód" a niczemu oni.
Oczywiście, jak to nazywasz "zachód" bambarduje nas innym stylem życia, co dla naszego społeczeństwa, wiele lat oddzielonego od zachodu barierą było nie do pomyślenia. Ale tam się to dzieje od lat, u nas regres katolicyzmu nastapił w przeciągu lat kilku i nawet śmierć JPII nie "pomogła" tu za wiele. Więc może czas poszukać powodu nie tylko po stronie "zachodu"?
Crosis
|
| N kwi 20, 2008 23:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
hej reklama polega na tym by byłam ostra bo trzeba ja zapoamitać
|
| N maja 25, 2008 15:50 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A wypowiadanie się polega na tym, żeby zostać zrozumianym, nie?
"hej".
Crosis
|
| Wt maja 27, 2008 16:19 |
|
 |
|
whistle
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 12:43 Posty: 275 Lokalizacja: Imielin
|
W każdym razie reklama umarła śmiercią naturlną nadspodziewanie szybko.
_________________ "ktokolwiek nas spotyka od Niego przychodzi
tak dokładnie zwyczajny że nie wiemy o tym.."
|
| Śr maja 28, 2008 10:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Moj zdaniem reklama masz szokować byc ostra ma powdowac dyskusje w kontaktach między ludzkich w reklamnie pownai byc czase sex czase nagosc czase krew itp
|
| Cz maja 29, 2008 20:30 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
aby dzieci spokojnie oglądały to i postępowały wedle wzorca...
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz maja 29, 2008 20:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
trzeba ich uczyc zycie prawdziwego a nie o szukanego
|
| Cz maja 29, 2008 20:53 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
A kto mówi o oszukiwaniu?
Może od razu je zgwałćmy i pobijmy, żeby wiedziały że życie jest ciężkie i takie rzeczy też się zdarzają a nie okłamujmy ich że tego nie ma. Tak?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz maja 29, 2008 21:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
nie ! Czy musimy dować ze zycie jest cacy ze niema ,sex ,przemocy ,ze nie ma o,stych rzeczy ze nie ma trudnych tematów jak tak myslsiz o jestes obłudny nie mozna ukrywac tego ze jest w zycu sporo że czy , które sie na mnie podoba ja
|
| Cz maja 29, 2008 21:42 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
tak. tyle że co innego rozmawiać o tym a co innego pokazywać małolatom sex w reklamach, potem same tak chcą i mamy 14 letnie matki.
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz maja 29, 2008 21:44 |
|
 |
|
MonikaAstrid
|
Niestety żyjemy w takich czasach, nie widziałam tej reklamy, być może szybciej ją zdjęli niż wyemitowali. Swoją drogą, House, to firma przede wszystkim kierująca swoją ofertę do ludzi młodych, będących w znacznej części ludźmi zbuntowanymi wobec wszystkiego, wychowywanych na ogłupiających programach polskiego MTV, więc reklama do nich trafi idealnie. Szkoda, że tego typu modele kulturowe są utrwalane w społeczeństwie. Bo jak widzę chociażby to co emitują w takim właśnie polskim MTV, to aż mam ciarki. A potem tego typu schematy myśleniowe są powtarzane (że nic się nie liczy tylko kasa, żeby "zaliczyć" kogoś na imprezie, itp.). Mam nadzieję, że to się zacznie zmieniać na lepsze.
_________________ Antoine de Saint-Exupéry — Mały Książę
"..dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
|
| Cz maja 29, 2008 22:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wiesz niestety nie MTV jest telwizja muzycna komercyjna a komercja jest byłai bedziei tego nie zminiesz
|
| Cz maja 29, 2008 22:06 |
|
|
|