Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 4:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Oddajecie dzieci Matce Bożej w opiekę? 
Autor Wiadomość

Post Re: Oddajecie dzieci Matce Bożej w opiekę?
ikm napisał(a):
Moja znajoma zakonnica nalega, abym oddała córeczkę pod opiekę Maryi modląc się specjalną modlitwą. Ja własciwie nie wiem po co mam to robić? Przecież Bóg i MatkaBoża troszczą się o wszystkie swoje dzieci. Głupio mi zapytać tę zakonnicę, może Wy mi rozjasnicie w głowie.

Pewne modlitwy niosą ze sobą jakieś łaski szczególne doznawane właśnie przez takie a nie inne modlitwy, może właśnie o to chodziło tej zakonnicy, żeby twoje dziecko było pod szczególną opieką Matki Bożej. Ja nie widzę w tym żadnego "podstępu". Przecież to nie znaczy, że "chcą z twojej córki zrobić zakonnicę", a raczej o to, aby będąc "chronioną" uniknęła wielu niebezpieczeństw tego świata. Tak bym to rozumiała.

Pt sie 08, 2008 16:24

A broń Panie Boże! :shock:

Wt sie 12, 2008 10:02

Moja mama modliła sie o dziecko (zdrowe) przed obrazem na Jasnej Górze - urodziłam ie ja (zdrowa) na 2 imię mam Maria, 18 lat pózniejzostałam wybrana do niesiena kopii obrazu jasogórskiego poczas peregrynacji w naszej parafii, a dzień po swiecie Wniebowstapienia biore słub. Jak widać nie zostałam zakonnica, za to za wsatwiennictwem Maryii i Józefa wymodliłam sobie cudownego narzezconego (za 4 dni męża)

Wt sie 12, 2008 10:16

Dla mnie ofiarowanie dziecka któremuś z bytów tj. Panu Jezusowi czy Pazuzu to czysty powrót do czasów gdy ludzie żegnali się po każdym uderzeniu pioruna w czasie burzy i wierzyli w smoki.

Dziwne ... Wierzysz w byty a je lekceważysz?
Porażająca ignorancja.

Wt sie 12, 2008 10:59

Cytuj:

A broń Panie Boże! :shock:

Dodaj Berea, że z katolicyzmem nie masz nic wspólnego, bo to wyjaśnia twoją wypowiedź. :biggrin:

Wt sie 12, 2008 15:57

Racja, nie jestem katoliczką, jestem uczennicą Jezusa Chrystusa :-D

N sie 17, 2008 17:31
Jak widać nie zostałam zakonnica, za to za wsatwiennictwem Maryii i Józefa wymodliłam sobie cudownego narzezconego (za 4 dni męża)

"Wymodlony" narzeczony ? A gdzie miłość ?

Pn wrz 01, 2008 8:13

"Wymodlony" narzeczony ? A gdzie miłość ?

A Twoim zdaniem jedno drugiemu przeczy?
Nie pojmujesz słowa "wymodlony"?
Wymodlić, to nie znaczy prosić, aby "się w końcu pojawił ktoś w moim zyciu".
Sądzę, że to znaczy poprosić, aby ten, którego pokochamy był tym właściwym.
I, jak mniemam, o tym pisała Justyna.

Wt wrz 02, 2008 6:27

Wymodlony" narzeczony ? A gdzie miłość ?

No tak, wpierw trzeba poznać sens modlitwy. Bo gdy ma się o modlitwie wyobrażenie, że jest to taki religijny "hokus-pokus" to i pytanie jest adekwatne do tej wiedzy.:x
Polecam rekolekcje ignacjańskie "Wprowadzenie w modlitwę", w milczeniu wobec świata, w rozmowie z Panem Bogiem, u jezuitów np. w Gdyni, Zakopanem, Kaliszu, Częstochowie, Falenicy. :)

Wt wrz 02, 2008 11:07
Ja się modliłam o dobrego męża - i mam naprawdę super męża :D Bóg postawił go na mojej drodze niespodziewanie i w życiu nie pomyslałabym że będzie moim mężem a jednak.... :-D Bardzo go kocham!!!!!

Wt wrz 02, 2008 15:27

Cytuj:
Moja znajoma zakonnica nalega, abym oddała córeczkę pod opiekę Maryi modląc się specjalną modlitwą.
Ja boje się o twoją córeczkę , nie daj się nikomu sterować , ta zakonnica chciała by być może twoje dziecko indoktrynować , tak aby w przyszłości wyrosła z niej druga zakonnica . Bądż czujna , bądż zawsze przy dziecku i nikomu nie ufaj .

[...]Uwagi prywatne przekazujemy sobie za pomocą PW - mateola
Ja oddałam Maryi swoich synków, bez namowy kogokolwiek i bez szczególnej modlitwy. Moich synków jest "wszędzie pełno" :-D i już parę razy zdarzyło mi się, że cud ich uchronił przed groźnym upadkiem lub jego konsekwencjami. W zawierzeniu Maryi (lub innemu świętemu) chodzi o to, że jest ono w tedy pod szczególną opieką. To tak jakbyś miała 10 dzieci i każde bardzo kochała, ale jedno z nich poprosiło by się abyś w nocy szczególnie na niego uważała (czujnie spała), bo ma złe sny i pewnie będzie Cię wołał. Czy na inne dzieci byś nie zważała? Nie przychodziła kiedy by wołały? Po prostu u tego np. zostawiła byś drzwi w pokoju otwarte lub zapaloną nocną lampkę. :)

Cz paź 09, 2008 16:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2