Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Wizja Nieba 
Autor Wiadomość

no to nieźle :shock: a ja myślałem, że będę sobie już wieczność siedział w Niebie (jeśli będe dobry xD) a tu znów chcą mnie stamtąd gdzieś wysłać. A kiedy dochodzi do zmartwychwstania po apokalipsie? i tamten ,,inny świat'' który niebem nie będzie to to bedzie jakaś planeta? a moja inność ma polegać tylko na zmianie niedoskonałości fizycznych? nie mam nic do ssojego wyglądu i wolałbym wyglądać po zmartwychwstaniu tak jak teraz tylko bez niektórych niedoskonałości xD

Pn sie 25, 2008 9:14

1. Do zmartwychwstania ciał dojdzie podczas Sądu Ostatecznego.
2. Mówi się, że Niebo to nie tyle miejsce, co pewien stan. Apokalipsa mówi, że powstanie 'nowe niebo i nowa ziemia', ale chyba nie należy tego inetrpretować jako nowej planety ;).
3. Myślę, że jeśli ktoś jest sparaliżowany to po zmartwychwstaniu jego choroba ustąpi, ale to nie jedyna przemiana jaka się dokona. Zauważ, że po Zmartwychwstaniu uczniowie mieli niemały problem by rozpoznać Jezusa. Żaden z nich nie rozpoznał Jezusa w drodze do Emaus, mimo że mieli do przejścia 11 km. Nie sądzę by Jezus stał się nagle wysokim, krótko ostrzyżym brunetem. Fizycznie wyglądał tak jak zawsze, ale chyba w nim coś więcej...
pozdrawiam i respect for all 8)

Wt sie 26, 2008 8:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2