Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 13:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Katedra wawelska zagrożona przez homoseksualistów! 
Autor Wiadomość

Widzisz, bankierzy pełnili swoja pracę, nie mieli złych intencji, mimo iż była to jawna profanacja świątyni (za co słusznie zostali wypędzeni biczem przez Pana Jezusa), [...] natomiast, nie maja dobrych intencji, to po prostu PROFANACJA & PROWOKACJA, czyli zdecydowanie gorzej. Lać po pyskach !

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Pt paź 31, 2008 14:20

A ja poproszę o nieużywanie określeń obraźliwych.

Pt paź 31, 2008 14:22

Widzisz, bankierzy pełnili swoja pracę, nie mieli złych intencji, mimo iż była to jawna profanacja świątyni (za co słusznie zostali wypędzeni biczem przez Pana Jezusa), [...] natomiast, nie maja dobrych intencji, to po prostu PROFANACJA & PROWOKACJA, czyli zdecydowanie gorzej. Lać po pyskach !

Jeszcze raz napiszę, że nie dostrzegam żadnej profanacji w złożeniu przez gejów kwiatów na grobie króla, nawet jeśli ten grób znajduje się w katedrze. I to chyba podstawowa różnica w naszym postrzeganiu. Poza tym jestem ostrożny w "laniu po pyskach" kogokolwiek, bo zupełnie inaczej odbieram przesłanie Ewangelii.

A na zakończenie pozwolę sobie na parę uwag do wypędzenia kupców/bankierów ze świątyni:

1. Nie przypominam sobie, aby Jezus promował lanie po pyskach w swoim nauczaniu. Po wypędzeniu kupców nie powiedział też "to czyńcie na moją pamiątkę".

2. W innym fragmencie Pisma Jezus zwraca się do tłumu znanymi słowami "kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień". Myślę, że można je zastosować i do wypędzenia kupców: "kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy leje po pyskach".

Pt paź 31, 2008 14:50

twoja obsesja na punkcie homoseksualistów nie jest już nawet śmieszna. Jest żałosna.

No Twoja tez... Bronmy ich bo sa biedni i umeczeni i zamykaja im drzwi przed nosem... Iscie milosierna postawa szkody tylko ze nie majaca nic wspolnego s Katolicyzmem

Pt paź 31, 2008 15:10

Jeszcze raz napiszę, że nie dostrzegam żadnej profanacji (...)

Nie widzisz, bo nie chcesz widzieć. Samo istnienie organizacji gejowskich jest złe, sprzeczne z nauczaniem kościoła. Nie mają prawa wchodzić do Świątyni, bo trwanie w grzechu śmiertelnym bez chęci poprawy jest wystarczającym powodem zakazu. Gdyby jakiś gej chciał złożyć kwiaty, indywidualnie, nie jako gej, ale Polak, to co innego, ale chodzi o rozgłos i promocję dewiacji - GRZECHU.
No nie bądź śmieszny. Pan Jezus pokazał CZYNEM co robić z profanami. Chrześcijańska miłość bliźniego to nie miłość frajera.
A tak na marginesie, to Jezus Chrystus kiedyś powiedział:
"Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić"
Prawda, że miłe?
A przykład z kamienowaniem to niewypał. Może idąc tym tokiem rozumowania, zlikwidujmy więzienia? Nikt z nas nie jest bez winy.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Pt paź 31, 2008 15:12

Nie widzisz, bo nie chcesz widzieć. Samo istnienie organizacji gejowskich jest złe, sprzeczne z nauczaniem kościoła. Nie mają prawa wchodzić do Świątyni, bo trwanie w grzechu śmiertelnym bez chęci poprawy jest wystarczającym powodem zakazu. Gdyby jakiś gej chciał złożyć kwiaty, indywidualnie, nie jako gej, ale Polak, to co innego, ale chodzi o rozgłos i promocję dewiacji - GRZECHU.

Idąc tym tropem to tak samo profanacją byłoby złożenie kwiatów przez np. organizację żydowską, islamską, ateistyczną czy nawet protestancką/prawosławną. Istnienie wszystkie tych organizacji jest złe, bo głoszą treści sprzeczne z nauczaniem KK.

Metalik napisał(a):
No nie bądź śmieszny. Pan Jezus pokazał CZYNEM co robić z profanami. Chrześcijańska miłość bliźniego to nie miłość frajera.
A tak na marginesie, to Jezus Chrystus kiedyś powiedział:
"Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić"
Prawda, że miłe?

Zależy jak dla kogo. Dla miłośników lania po pyskach może zawieszanie kamieni i topienie też jest miłe ;)

A poważniej, jest różnica między "byłoby lepiej zawieść" a "lepiej zawieście".

Metalik napisał(a):
A przykład z kamienowaniem to niewypał. Może idąc tym tokiem rozumowania, zlikwidujmy więzienia? Nikt z nas nie jest bez winy.

Przykład jak przykład, każdy można doprowadzić do absurdu. I tak jak za absurd uważam likwidację więzień na bazie przykładu z kamieniowaniem, tak samo za absurd uważam lanie po pyskach gejów na bazie przykładu z przepędzeniem kupców/bankierów ze świątyni.

Pt paź 31, 2008 16:27
2. W innym fragmencie Pisma Jezus zwraca się do tłumu znanymi słowami "kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień". Myślę, że można je zastosować i do wypędzenia kupców: "kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy leje po pyskach".

Ale dodał najistotniesze przesłanie - "I ja cię nie potępiam. Idź i nie grzesz więcej".
Złożenie kwiatów na grobie króla w zamyśle organizacji gejowskich jest świadomą manifestacją, afirmacją grzechu.
"Lanie po pysku" to zachowanie kolidujące z przesłaniem Ewangelii.
Ale wskazywanie grzechu, jak najbardziej...jeśli brat twój zgrzeszy upomnij go, a jeśli nie usłucha weź jednego lub dwóch i upominajcie (Ewangelia wg św. Mateusza)....i to czynimy w tym wątku.

Pt paź 31, 2008 17:38

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... ja,1203929

Pt paź 31, 2008 18:16

Ale wskazywanie grzechu, jak najbardziej...jeśli brat twój zgrzeszy upomnij go, a jeśli nie usłucha weź jednego lub dwóch i upominajcie (Ewangelia wg św. Mateusza)....i to czynimy w tym wątku.

Zgoda, rozbieżności dotyczą formy tego upomnienia, w szczególności czy właściwą formą jest:

1. Wykorzystanie wszelkich możliwości zgodnych z prawem aby uniemożliwić gejom złożenie kwiatów.

2. Wykorzystanie możliwości pozaprawnych (w tym siłowych) aby uniemożliwić gejom złożenie kwiatów.

Nikt (przynajmniej w tym wątku) nie domaga się, aby do gejów wyszedł proboszcz katedry i powitał ich słowami "jesteście w porzo, to nauka KK w sprawa dotyczących homoseksualizmu jest błędna".

Pt paź 31, 2008 18:24

Rojza Genendel napisał(a):
twoja obsesja na punkcie homoseksualistów nie jest już nawet śmieszna. Jest żałosna.

No Twoja tez... Bronmy ich bo sa biedni i umeczeni i zamykaja im drzwi przed nosem... Iscie milosierna postawa szkody tylko ze nie majaca nic wspolnego s Katolicyzmem

Nie jestem katoliczką, tylko wolną wikanką.

Pt paź 31, 2008 19:48

Pt paź 31, 2008 20:04

Ja to zrozumiałem tak, że Rojza nie ma inicjacji w wicca, dlatego jest wolna. Naturalnie mogę się mylić ;)

Pt paź 31, 2008 20:12

Ja to zrozumiałem tak, że Rojza nie ma inicjacji w wicca, dlatego jest wolna. Naturalnie mogę się mylić ;)

Naturalnie się nie mylisz. Także i to, że niezrzeszona i samotnie praktykująca.

Pt paź 31, 2008 20:15

Naturalnie się nie mylisz. Także i to, że niezrzeszona i samotnie praktykująca.

A masz jakis wzorzec nie wiem autorytet ktorym sie kierujesz przy takim pogladzie?:)

Pt paź 31, 2008 20:59

Temat w zasadzie już nieaktualny - jak skończyło się wydarzenie widać w linku, który podałem, a rozmowa zbacza na inne tory.

Zatem zamykam.

Pt paź 31, 2008 21:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11