Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Paruzja - i co potem z naszą planetą ? 
Autor Wiadomość
Post Paruzja ...
Nie martwił bym sie Paruzją -Apokalipsą czy będzie Ziemia i jakie Niebo ...

To pokolenie ma większe zmartwienie -czeka go odnowa i to już nie długo,albo powrócimy do wiary naszych przedków -albo spełni się to co przepowiedziane,...:

....GŁOS BOŻY : [6.5.1968] Cały świat stanie się olbrzymim ogniskiem. Będzie to rzecz nigdy nie widziana od początku świata i aniołowie niebiescy zakryją sobie twarz skrzydłami, bo ludzkość jest jak drzewo na opał. Córko Moja , nie mówiłem ci tych rzeczy , bo serce twoje nie wytrzymałoby. Przekaż to i powiedz Ojcu .Pozwalam mu zakomunikować te rzeczy, innemu Ojcu spośród najmądrzejszych, najświętszych i najroztropniejszych. Ty zaś nie mów o tym nikomu.

N.M.P. Córko Moja! Już nie mogę naprawdę dłużej ! Gdyby ludzkość wiedziała co się dla niej przygotowuje , padliby wszyscy na kolana , błagając o łaskawość, o przebaczenie, pragnąc czynić pokutę. – To wielkie zamieszanie światowe upragnione , chciane , przygotowywane. Módl się córko , módl się bardzo !..

...GŁOS BOŻY :[8.6.1968] Ludzkość biegnie szybko ku swemu oczyszczeniu, ku tej odnowie która dopełni się z trudem i bólem. Zdawać się będzie nawet , że zło zatryumfuje zupełnie nad dobrem. Lecz ci nieliczni , którzy pozostaną wierni Memu Sercu , utworzą nowy związek , jak kiedyś Abraham , prawdziwych synów Bożych. Walka już się rozpoczęła i będzie coraz większa tak , że nawet dobrzy nie będą mieli ufności. Wszystko wyda się zgubione. I wołać się będzie głośno : ”Panie ratuj , bo giniemy”! Tylko wtedy ludzie przypomną sobie ,że ich pomocą jest Pan. Od czasu do czasu cywilizacja potrzebuje odnowy. Historia jest pełna takich przykładów . Gdy się rujnuje stare , powstaje nowe i to jest właśnie udziałem dzisiejszej cywilizacji!...

Cytat z www.jezusblog.republika.pl

Cz lis 06, 2008 1:10
Post Re: Paruzja ...
Cytuj:
powrócimy do wiary naszych przedków -albo spełni się to co przepowiedziane

Spoko.
Nawet lubię słowiańskich Bogów.

Cz lis 06, 2008 8:09
zbanowany na stałe

Body, przytaczasz pismo sprzed pol wieku, duza czesc czytelnikow umarla, uaktualnij, zaczniemy czekac od nowa.

Cz lis 06, 2008 15:16
Body, przytaczasz pismo sprzed pol wieku, duza czesc czytelnikow umarla, uaktualnij, zaczniemy czekac od nowa.

Chcesz coś "nowszego"?
Nie mam zamiaru nikogo straszyć -ale mam obowiązek przedstawić bardzo aktualne słowa -Polskiej mistyczki zapisane w 1992 roku ;

-Teraz zbliża się czas grozy i zamętu. Nadchodzą chmury tak czarne, iż budzą grozę nawet wśród tych, którzy zamierzają mord — dlatego wciąż zwlekają. Lecz nienawiść rośnie i ojciec nienawiści trzyma ich w swej władzy. On wie, że musi odejść i postara się, by zabrać ze sobą jak największą ilość swoich wyznawców. Dlatego będzie wojna, wojna straszna, w których użyjecie przeciw sobie broni dotąd nie stosowanych. Kamień niezgody wrzucony w wody Zatoki Perskiej rozprzestrzeni swoje piekielne kręgi dalej, szerzej i okropniej, niż to mógłby sobie wyobrazić ślepy człowiek.

Wy się nie bójcie. Was nie dosięgnie, gdyż macie obronę Przeczystej Maryi, Pani waszych serc. Jednakże to, co się rozpoczyna — zdawałoby się, że tak daleko — zbliży się do granic waszych, bo na Wschodzie nastąpi załamanie się systemu szatańskiej władzy i zamęt, raz rozpoczęty przez siły nieprzyjaciela, nie ucichnie, aż nieprzyjaciel wasz nie ujdzie zabierając swój łup. On planuje, i głupi ludzie, przystępując do działania w imię swoich zagrożonych (według nich) przywilejów i prawa do posiadania zagrabionych cudzych ziem, wykonają sami na sobie wyrok śmierci i zagłady.

Szatan poruszy wszystkich, w których zabił sumienie, których wola ciąży ku zbrodni, przemocy i nienawiści, ponieważ nie opierali mu się, a ochoczo jego woli służyli rozszerzając jego panowanie, deprawując dusze ludzkie i niszcząc wszelkie wartości już wytworzone przez ludzi w ciągu wieków. Mówię tu nie tylko o podbijaniu narodów i o siewie nienawiści na całym globie, którego oni byli roznosicielami i którego skutki na nich się obrócą; mówię, iż usiłowali zniszczyć samych siebie. Dlatego tak straszny stanie się koniec Rosji i wielu z narodów przez nią związanych. Ocaleją te narody, które bronić będą pokoju i pomagać sobie wzajem. Inne przejdą przez śmierć i zniszczenie (...).

Ustroje kłamstwa otępiają i zamieniają ludzi w niewolników najgłupszych i najbardziej nierzeczywistych programów, haseł i mniemań o swoich „misjach" i przeznaczeniu. Ale wtedy zawsze na sztandarach wypisane jest bezprawie i zawsze prowadzi ich ku zgubie pycha, bo pędzi ich ku zagładzie sam ojciec pychy. Tam, gdzie odrzucono moje prawa, wchodzi on i ofiarowuje wam swoje spowite w łakome dla was obietnice. Wszystko to, czego pragniecie wbrew prawom moim i przeciw nim — przeciw miłości bliźniego swego, człowieka — ukazuje wam jako korzystne i osiągalne, aby was popchnąć do działania. Stajecie się sługami nienawiści, mordu i w ślepym zapamiętaniu wchodzicie w bramy piekła, podczas gdy wasze ofiary Ja sam przygarniam, pocieszam i w dom swój wprowadzam.

Teraz jest czas sądu nad narodami. Osądzą się same. Osądzą wedle potęgi nienawiści, kłamstwa, pychy i umiejętności mordu, które to dary nieprzyjaciela przyjęły, rozwinęły i wyniosły na ołtarze życia państwowego. Was (Polaków) wśród nich nie będzie. Macie trwać w pokoju w obronie swych granic i służyć sobie wzajemnie w imię moje. Wtedy ocalejecie.

Maryja z dziećmi moimi już nadchodzi z obiecaną pomocą. Na ten czas grozy błogosławieństwo moje daję wam. +

Cytat z "Boże Wychowanie" -dostepne na www.annapisze.webpark.pl

Pt lis 07, 2008 5:06

Może przeczytajcie ten artykuł co mówi na ten temat Biblia

Ludzie nie będący chrześcijanami nie mogą uwierzyć, że żyjemy w ostatnich dniach historii ziemi. Biblia mówi: „Wiedzcie przede wszystkim to, że w dniach ostatecznych przyjdą szydercy z drwinami, którzy będą postępować według swych własnych pożądliwości i mówić: Gdzież jest przyobiecane przyjście jego? Odkąd bowiem zasnęli ojcowie, wszystko tak trwa, jak było od początku stworzenia.” 2 PIOTRA 3,3-4 (BW)

Objawienie się Antychrysta jest znakiem końca czasów. Biblia mówi: „Dzieci, ostatnia to już godzina. A słyszeliście, że ma przyjść antychryst, lecz oto już teraz wielu antychrystów powstało. Stąd poznajemy, że to już ostatnia godzina.” 1 JANA 2,18 (BW)

Czy Jezus powiedział kiedy nadejdzie koniec? Biblia mówi: „I będzie głoszona ta ewangelia o Królestwie po całej ziemi na świadectwo wszystkim narodom, i wtedy nadejdzie koniec.” MAT. 24,14 (BW)

W dniach ostatecznych, człowiek podający się za Jezusa będzie próbował zwieść ludzi. Biblia mówi: „Gdyby wam wtedy kto powiedział: Oto tu jest Chrystus albo tam, nie wierzcie. Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i czynić będą wielkie znaki i cuda, aby, o ile można, zwieść i wybranych.” MAT. 24,23-24 (BW)

Znaki będą widoczne na słońcu, księżycu i gwiazdach. Biblia mówi: „A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajaśnieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będą z nieba, i moce niebieskie będą poruszone. I wtedy ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy biadać będą wszystkie plemiona ziemi, i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach nieba z wielką mocą i chwałą”. MAT. 24,29-30 (BW)

Jacy będą ludzie w dniach ostatecznych? Biblia mówi: „A to wiedz, że w dniach ostatecznych nastaną trudne czasy: Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, chełpliwi, pyszni, bluźnierczy, rodzicom nieposłuszni, niewdzięczni, bezbożni, bez serca, nieprzejednani, przewrotni, niepowściągliwi, okrutni, nie miłujący tego, co dobre, zdradzieccy, zuchwali, nadęci, miłujący więcej rozkosze niż Boga, którzy przybierają pozór pobożności, podczas gdy życie ich jest zaprzeczeniem jej mocy; również tych się wystrzegaj.” 2 TYM. 3,1-5 (BWP)

Rozwój nauki jest znakiem dni ostatecznych. Biblia mówi: „Ale ty, Danielu, zamknij te słowa i zapieczętuj księgę aż do czasu ostatecznego! Wielu będzie to badać i wzrośnie poznanie.” DAN. 12,4 (BW)

O jakich jeszcze znakach dni ostatecznych Biblia wspomina? Biblia mówi: „I będą znaki na słońcu, księżycu i na gwiazdach, a na ziemi lęk bezradnych narodów, gdy zahuczy morze i fale. Ludzie omdlewać będą z trwogi w oczekiwaniu tych rzeczy, które przyjdą na świat, bo moce niebios poruszą się.” ŁUK. 21,25-26 (BW)

Mówienie o pokoju i bezpieczeństwie jest znakiem dni ostatecznych. Biblia mówi: „Sami bowiem dokładnie wiecie, iż dzień Pański przyjdzie jak złodziej w nocy. Gdy mówić będą: Pokój i bezpieczeństwo, wtedy przyjdzie na nich nagła zagłada, jak bóle na kobietę brzemienną, i nie umkną.” 1 TES. 5,2-3 (BW)

Co powinniśmy robić gdy zobaczymy, że wypełniają się te proroctwa? Biblia mówi: „Czuwajcie więc, bo nie wiecie, którego dnia Pan wasz przyjdzie. A to zważcie, że gdyby gospodarz wiedział, o której porze złodziej przyjdzie, czuwałby i nie pozwoliłby podkopać domu swego. Dlatego i wy bądźcie gotowi, gdyż Syn Człowieczy przyjdzie o godzinie, której się nie domyślacie.” MAT. 24,42-4

Pt lis 07, 2008 9:21
    zbanowany na stałe

że żyjemy w ostatnich dniach historii ziemi

No jesli to dni podobne do tych ze stworzenia swiata to martwic sie nie ma czego. Mamy tysiace czy setki tysiecy lat czasu.

Pt lis 07, 2008 11:28
    Może przeczytajcie ten artykuł co mówi na ten temat Biblia

Ludzie nie będący chrześcijanami nie mogą uwierzyć, że żyjemy w ostatnich dniach historii ziemi. Biblia mówi: „Wiedzcie przede wszystkim to, że w dniach ostatecznych przyjdą szydercy z drwinami, którzy będą postępować według swych własnych pożądliwości i mówić: Gdzież jest przyobiecane przyjście jego? Odkąd bowiem zasnęli ojcowie, wszystko tak trwa, jak było od początku stworzenia.” 2 PIOTRA 3,3-4 (BW)...

Masz rację tylko trzeba sobie powiedziec ze te proroctwa nie są o końcu świata- Te które zacytowałem dotyczą naszych czasów ;

...GŁOS BOŻY: [28.8.1968]

Tyle rzeczy było ci powiedziane co do świata, dusz i Kościoła. „Wszystko to spełni się ,bo nieba i ziemia przeminą ale słowa Moje nie przeminą nigdy”.

Ja : A więc Boże , spełnią się i te straszne kary?

GŁOS BOŻY : Tak , spełnią się one, jeśli świat będzie szedł dalej drogą niemoralności i grzechu. Moja Matka zapowiadała już dawniej kary , lecz teraz zbliża się czas.

Narody silniejsze zniszczą słabsze i wszelkie prawo ludzki będzie przełamane. Krew i ogień pokryją całą ziemię .Będą to rzeczy nigdy nie widziane od stworzenia świata! Niebo będzie całe w ogniu, nie będzie błękitu , ale zakryje je dym ze środków zniszczenia.I stanie się ciemność na całej ziemi.

Ja : O, Panie, to tak jak w Apokalipsie?

GŁOS BOŻY: Czas prawdziwej Apokalipsy jeszcze jest daleki i ześle go sam Bóg. A tu będzie to dziełem człowieka .Jeruzalem, Jeruzalem, ileż to razy chciałem zebrać twych synów, jak kokosz pisklęta , lecz nie chciałeś. Takim jest Posłannictwo, o którym mówiłem ci tamtej nocy .Posłannictwo Miłości i Boleści. Powierzam ci je!

Ja : Ależ Panie ! Gdyby świat wiedział o tym co mi mówisz?

GŁOS BOŻY : -Nie ! Poczekaj .Nie nadeszła jeszcze pora.

Ten niewierzący i niewierny świat nie uwierzy łatwo w pewne rzeczy, bo łatwiej jest przyjąć postawę sceptycyzmu, niż prawdy. Wybiera się rzeczy wygodniejsze. Mówię ci to jeszcze raz, że nikt nie jest prorokiem we własnym domu ! Świat potrzebuje znaku, by wierzyć. To też będą go mieli!

www.jezusblog.republika.pl

Pt lis 07, 2008 16:34
    Cytuj:
    że żyjemy w ostatnich dniach historii ziemi

No jesli to dni podobne do tych ze stworzenia swiata to martwic sie nie ma czego. Mamy tysiace czy setki tysiecy lat czasu.

Nie bym był taki pewien;-jak byś się nie polenił i poczytał dokładnie te ksiązki -które tu cytuje -bardzo łatwo "wywnioskować "-kiedy to -bedzie ;

Jeśli przeznaczone pożyć ci kilka lat -zobaczysz "to "na własne oczy -a jak bedzie to blisko -wszyscy to zobacza że koniec jest bliski ;

Tak ze zapisz lub zapamietaj te "objawienia"-bo gorączkowo w owe dni ludzie beda szukac tych słów -by poznać słowa Pana i Jego recepte ....

Pozdrawiam!

Pt lis 07, 2008 16:40

Cytuj:

Myślę że tak długo nie będziemy czekać gdyż wszystkie znaki wypełniają się na naszych oczach

Cytat

DZIESIĘĆ WIELKICH ZNAKÓW KOŃCA ŚWIATA

Apostołowie postawili kiedy Chrystusowi pytanie: Jaki będzie znak twego przyjścia i

końca świata. Szukając odpowiedzi, natrafimy w Piśmie świętym na dwa znamienne

fakty związane ze znakami końca świata.

Po pierwsze Jezus wzywa do czujności. Skąd jednak mamy wiedzieć, kiedy należy czuwać?

Zaraz po otrzymaniu pytania Jezus poświęcił prawie 100 tekstów znakom swego przyjścia,

wyjaśniając tym samym powody czujności[2]. Jego słowa są często przeplatane terminami:

CZUWAJCIE i BADZCIE GOTOWI[3]. Ostrzeżenie to byłoby niecelowe, gdyby nie było znaków

lub gdyby znaków nie można było rozpoznać!

Po drugie czas przyjścia Jezusa łatwo określić, podobnie jak określamy czas bez zegarka

na podstawie obserwacji. Gdy porównamy sytuację na świecie z biblijnymi znakami czasu,

możemy być absolutnie pewni, że drugie przyjście Jezusa jest bliskie.

Rozważmy dziesięć znaków, wypełniających się w naszych dniach:

1. NAŚMIEWCY (2 Piotra 3,3.4)

Piotr przepowiedział, że w dniach ostatecznych ludzie będą otwarcie objawiać swój

sceptycyzm i szydzić z przedstawianych im znaków bliskiego przyjścia Jezusa. Takim

ludziom możemy odpowiedzieć: Piotr mówi właśnie o tobie. Swą postawą dostarczyłeś mi

znaku ostatecznych dni.

2. WOJNY (Mat. 24,6.7)

Wiek dwudziesty był świadkiem dwóch najstraszniejszych wojen światowych (1914-1918 i

1939-1945), w których zginęło ponad 70.000.000 ludzi. Kończące się stulecie było

najbardziej krwawym w historii.

3. GŁÓD (Mat. 24,7)

Nasz wiek zanotował kilka największych klęsk głodu znanych w historii, np. w Chinach

w latach 1928-1930, czy Bengalu w latach 1943-1944. Według przypuszczalnych obliczeń

zmarło wtedy z głodu ponad 20.000.000 ludzi.

4. EPIDEMIE I NIEULECZALNE CHOROBY (Mat. 24,7)

Podam tylko jeden przykład epidemii, ale za to bardzo wymowny. W roku 1918 zmarło na

grypę hiszpankę około 21.000.000 ludzi. Medycyna wciąż nie może poradzić sobie z

wieloma chorobami, chociażby nowotworami i AIDS.

5. TRZĘSIENIA ZIEMI (Mat. 24,7)

Wiek XX był świadkiem dwóch największych trzęsień ziemi w historii świata: w Chinach

w roku 1920 zginęło 180.000 osób; w Japonii w roku 1923 � 1.500.000, a 200.000 osób

uznano za zaginione. Trzęsienie ziemi w Japonii uważane jest przez wielu za największą

katastrofę po potopie.

6. WIEDZA I UMIEJĘTNOśĆ (Dan. 12,4)

Jesteśmy świadkami wielkiej eksplozji wynalazczości. Człowiek dokonał w ostatnim wieku

większego postępu w dziedzinie wiedzy niż we wszystkich wiekach razem wziętych

(technika, medycyna, transport, łączność i inne).

7. TECHNIKA (Dan. 12,4)

W wieku XX człowiek przekroczył kilkakrotnie barierę szybkości. Samoloty ponaddźwiękowe,

rakiety i satelity latają jak błyskawice. Największy postęp jednak zanotowano w

komputeryzacji. Tempo w tej dziedzinie jest tak ogromne, że to, co wczoraj było hitem,

dzisiaj odstawiamy na bok, a jutro trzeba będzie wyrzucić albo odstawić do muzeum.

8. NIEBEZPIECZNE DNI (2 Tym. 3,1-3)

Mimo posiadania najdoskonalszych środków i przy stosowaniu najlepszych metod zwalczania

przestępczości, bezprawie, rabunek, gwałt i wszelkiego rodzaju zło alarmująco wzrasta.

Organa sprawiedliwości potrafią niekiedy ukrócić zło (założyć kajdanki), lecz nie

potrafią uleczyć.

9. STRACH (Łuk. 21,25.26)

Mimo ogromnego postępu technicznego nie udało się zlikwidować czynników powodujących

strach. Strach przed przestępczością, bezrobociem, samotnością czy głodem pojawia się

wszędzie tam, gdzie żyją ludzie.

10. DNI NOEGO (Mat. 24,37-39)Za dni Noego całą cywilizację ogarnęła skandaliczna niemoralność. Tak jak i dzisiaj.

Najsmutniejszy jest fakt, że nigdy przedtem nie było tak szeroko rozwiniętej oswiaty i

znajomości prawa jak obecnie, co jednak nie przeszkadza ludzkości brnąć w najgorszym

bagnie niemoralności.

Gdy omawiamy listę tych wszystkich znaków, niektórzy protestują: Przestępczość, wojny,

trzęsienia ziemi i inne przytoczone znaki zdarzały się często i były uznawane w

przeszłości jako dowody bliskiego przyjścia Chrystusa, przez co ludzie doznawali

rozczarowań. Tamci wyjaśniali i stosowali znaki niewłaściwie. Czy my dzisiaj nie

popełniamy tych samych błędów?. Ludzie podnoszący taki zarzut zapominają o ogromnej

różnicy, jaka zaistniała w naszym wieku w stosunku do wieków poprzednich. Sprawa jest

bardzo prosta. Dziś po raz pierwszy od czasu zmartwychwstania i wniebowstąpienia Jezusa

wszystkie przepowiedziane ważniejsze znaki wypełniają się równocześnie! W przeszłości

niektóre z przepowiedzianych znaków pojawiły się sporadycznie, lecz nigdy nie pojawiały

się równocześnie, tak jak ma to miejsce obecnie!

Jezus nigdy nie kazał wierzyć w bliskość swego powtórnego przyjścia na podstawie jednego

zauważonego znaku. Gdy jednak pojawił się na niebie i na ziemi wszystkie znaki

jednocześnie, to ich spotęgowana moc przekonywująca będzie bezbłędnym znakiem bliskości

Dnia Pańskiego. Będą one takim świadectwem mocy, jak gdyby Bóg głosem grzmotu ogłaszał

ten nadchodzący dzień lub pisał wielkimi literami na nieboskłonie.

Przypisy:

1 Mat. 24,3.

2 Mat. 24 i 25.

3 Mat. 24,42-44; 25,13

Pt lis 07, 2008 20:06
    zbanowany na stałe

Swą postawą dostarczyłeś mi

znaku ostatecznych dni.

Jesli mam szanse na uratowanie Ziemi to z przyjemnoscia zmienie poglady
    lub wyskocze przez okno(oczywiscie za godziwa sumke) :)
    Zainteresowanych prosze o zalozenie tematu "Dar dla Durala" z numerem
    konta bankowego.

Pt lis 07, 2008 22:32
    zbanowany na stałe

Przede mna byl Boccaccio, Mark Twain, Boy-Zelenski i wielu innych.
    2.
    Co znaczy "najstraszniejsze" Twoim zdaniem? Zniszczenie calej Kartaginy, Hunowie, Temudzyn, wojna 30-letnia a moze niesienie krzyza do Ameryki czy na ziemie Slowian? Kazda wojna jest najstraszniejsza. 70 mln to 1% populacji od czasow lat 40-tych nadrobiony z nawiazka.
    3.
    Smierc glodowa towarzyszy czlowiekowi od zarania dziejow. To ze w dzisiejszych czasach mozemy policzyc ilosc trupow o niczym nie swiadczy. Glod byl jedna z przyczyn zniszczenia Majow i wielu innych cywilizacji, Chiny maja sie coraz lepiej.
    4.
    Zapominasz o czarnej smierci(ebola?) i 30 procentach zmarlych europejczykow. Bog powiedzial Swietej Brygidzie, ze to Jego sprawka, a konca swiata nie bylo.
    Co do bezradnosci medycyny nie bede pisal z ilu chorobami medycyna MOZE sobie poradzic.
    5.
    I znowu te liczby ktore dzieki gestosci zamieszkania musza byc coraz wieksze. Najwiekszym trzesieniem ziemi bylo to z XVI wieku w Chinach. Dla mnie najwieksza katastrofa po potopie jest cena piwa i "Wyborowej".
    6.
    Zgoda. Dzieki temu ludzie zniweczyli probe Boga zaklucenia deszczem otwarcia Olimpiady. Wystrzelono 1000 rakiet (z czym to nie wiem) i deszczu nie bylo Byc moze zastepy aniolow Apokalipsy zostana zestrzelone przez Tarcze budowana w Polsce. Kto wie?
    7.
    Wprawdzie do blyskawic to nam daleko ale rzeczywiscie, szczegolnie ateistom, nalezy zlozyc wyrazy uznania za rozwoj nauki. Brawo Panie i Panowie. Brawo.
    8.
    Nie wiem gdzie mieszkasz ale u nas od lat zmniejsza sie ilosc policjantow a przestepstwa pozostaja wlasciwie na rownym poziomie. Gdyby mozna uleczyc psychike czlowieka proponowalbym glupote w pierwszej kolejnosci. Jesli nie mozna to trudno.
    9.
    No najwiecej strachu to mamy dzieki religii. Czym jest strach ktorego dajesz przyklady w porownaniu ze strachem przed Bogiem? Smiech na sali.
    10.
    Poczytaj troche o orgiach starozytnych rzymian to zmienisz zdanie. Nota bene teraz skazano w Polsce kobiety za toples a Ty piszesz o upadku obyczajow. Jest ladnie.

Jesli cos opuscilem lub czegos nie zrozumialem, napisz.

So lis 08, 2008 6:58

Cytuj:
    Przede mna byl Boccaccio, Mark Twain, Boy-Zelenski i wielu innych.

Jama inne podejście

Cytuj:
    Co znaczy "najstraszniejsze" Twoim zdaniem? Zniszczenie calej Kartaginy, Hunowie, Temudzyn, wojna 30-letnia a moze niesienie krzyza do Ameryki czy na ziemie Slowian? Kazda wojna jest najstraszniejsza. 70 mln to 1% populacji od czasow lat 40-tych nadrobiony z nawiazk

Żaden wiek w historii świata nie wsławił się tyloma wojnami i zniszczeniami co wiek XX. I tendencja ta z pewnością będzie się pogłębiać w wieku XXI. Można domniemywać, że im bliżej końca, tym bardziej straszne rzeczy będą się na świecie działy.
    1 Tesaloniczan 5:3: "Kiedy bowiem będą mówić: 'Pokój i bezpieczeństwo' - tak niespodzianie przyjdzie na nich zagłada."

Z jednej strony Jezus wskazuje na fakt, że przed swoim końcem świat będzie uwikłany w wojny. Z drugiej strony Paweł zdaje się opisywać coś odwrotnego, a mianowicie powszechne dążenie do pokoju i bezpieczeństwa.
    Po drugiej wojnie światowej powołano do życia Organizację Narodów Zjednoczonych, która miała czuwać nad bezpieczeństwem i zapewnić światu pokój. Czy ta organizacja spełniła pokładane w niej nadzieje? Bardziej niż przedtem przywódcy świata szukają i próbują zaprowadzić pokój, tylko że za każdym razem gdy wydają się być bliscy realizacji swego celu, ten ni stąd ni zowąd oddala się od nich

Cytuj:
    3.
    Smierc glodowa towarzyszy czlowiekowi od zarania dziejow. To ze w dzisiejszych czasach mozemy policzyc ilosc trupow o niczym nie swiadczy. Glod byl jedna z przyczyn zniszczenia Majow i wielu innych cywilizacji, Chiny maja sie coraz lepiej.

Tego typu klęski zawsze miały miejsce w historii, ale czy zdarzały się one z taką częstotliwością i intensywnością jak obecnie?
    Słowo zaraza odnosi się do chorób. W naszym świecie choroby są na porządku dziennym. Niezliczone choroby są zmorą ludzi świata zachodu. Całemu afrykańskiemu kontynentowi grozi wymarcie z powodu AIDS. Pomyślmy o wirusie Eboli, chorobach zwierząt itd. Nasz świat jest chorym światem.

Cytuj:
    5.
    I znowu te liczby ktore dzieki gestosci zamieszkania musza byc coraz wieksze. Najwiekszym trzesieniem ziemi bylo to z XVI wieku w Chinach. Dla mnie najwieksza katastrofa po potopie jest cena piwa i "Wyborowej".

A co jeśli chodzi o trzęsienia ziemi? Ich niszczycielska siła i częstotliwość występowania nie ma swego odpowiednika w przeszłości. Od IX wieku do XIX zanotowano jedynie 12 trzęsień ziemi powyżej 7 w skali Richtera. W samym wieku XX takich trzęsień ziemi było co najmniej 600. Ponad 1.5 milionów Ludzi zginęło w minionym wieku z powodu trzęsień ziemi.
    Łukasz 21:11: "Będą silne trzęsienia ziemi, a miejscami głód i zaraza; ukażą się straszne zjawiska i wielkie znaki na niebie."
    Biblia przedstawia świat natury w stanie chaosu. W ostatnim dziesięcioleciu towarzystwa ubezpieczeniowe w stosunku do naturalnych katastrof używają określenia "zabójcza pogoda". To wygląda tak, jakby natura oszalała. Nie tylko mamy do czynienia z coraz bardziej groźnymi katastrofami, ale są one również coraz częstsze.
    Mateusz 24:29: " Zaraz też po ucisku owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku; gwiazdy zaczną padać z nieba i moce niebios zostaną wstrząśnięte "
    W ks. Apokalipsy św. Jana 6:12: również znajdujemy opis tych samych zjawisk przyrody i co ciekawe kolejność ich występowania jest również taka sama, z tym tylko że jest tu dodane jeszcze jedno zjawisko: potężne trzęsienie ziemi.
    Te znaki znaczą początek ery końca, czyli tego czasu, który kończy się powrotem Jezusa.
    Czy te znaki pojawiły się tak, jak to zostało przepowiedziane? Rzeczywiście tak było. Biblia nigdy nie zawodzi.

Cytuj:
    Nie wiem gdzie mieszkasz ale u nas od lat zmniejsza sie ilosc policjantow a przestepstwa pozostaja wlasciwie na rownym poziomie. Gdyby mozna uleczyc psychike czlowieka proponowalbym glupote w pierwszej kolejnosci. Jesli nie mozna to trudno.

T o ciekawe co piszesz ale jam mam całkiem inne wiadomości na ten temat gdyż mam znajomych policjantów ,i chcę ci powiedzieć że przestępczoś prawie w każdej dziedzinie wzrasta
    Mateusz 24:37-39: " A jak było za dni Noego, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego."
    Jezus mówi nam, że stan świata u progu Jego powrotu będzie odzwierciedlał stan świata, w jakim ten znajdował się tuż przed potopem. W Księdze Rodzaju 6:5, 11-13 znajdujemy opis tych, którzy zginęli w potopie:
    • Ludzie stali się źli i niegodziwi, byli wyzuci ze wszelkich zasad moralnych.
    • Ich myśli były ustawicznie złe.
    • Ziemia była wypełniona przemocą.
    • Jezus również mówi nam w wersetach 38-39 że ludzie, którzy żyli przed potopem żyli tak jak gdyby potop nigdy nie miał nadejść, a kiedy nadszedł zniszczył ich wszystkich, ponieważ nie poczynili odpowiednich przygotowań.
    Czy świat, w którym żyjemy jest bezpiecznym światem, czy są w nim respektowane wartości moralne, czy nie ma w nim miejsca na gwałt czy przemoc? Czy ludzie przygotowują się na Powtórne Przyjście Jezusa? Czy zdają sobie sprawę z tego, że wkrótce ten świat dojdzie do swego końca? Odpowiedź brzmi, nie. Jeśli chodzi o moralność, to świat bardziej niż kiedykolwiek jest podobny do tych, którzy żyli przed potopem.

Ostatni ze znaków również sie wypełnia
    Mateusz 24: 14: "A ta Ewangelia o królestwie będzie głoszona po całej ziemi, na świadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec."
    Przed powrotem Jezusa Bóg da każdemu człowiekowi sposobność poznania Ewangelii i dokonania ostatecznego wyboru: przyjęcia jej lub jej odrzucenia. Ten znak jak żaden inny pokazuje nam to, że koniec jest naprawdę bliski. Ewangelia, która przedstawia Jezusa jako naszego Zbawiciela i przygotowuje ludzi do Jego przyjęcia wówczas gdy On przyjdzie, jest dziś głoszona całemu światu. Jeszcze nie tak dawno istnienie Związku Radzieckiego było wielką przeszkodą w głoszeniu ewangelii. Jednak komunizm został obalony i dziś tysiące ludzi oddaje swe serca Jezusowi w rezultacie głoszenia ewangelii. Bóg znajdzie sposób na to, aby otworzyć drogę do głoszenia ewangelii w tych nielicznych krajach, gdzie te drzwi wciąż jeszcze pozostają zamknięte.

Podsumujmy krótko to wszystko, co Biblia mówi na temat znaków końca. Te znaki w rzeczywistości są opisem tego jak świat będzie wyglądał tuż przed przyjściem Jezusa.
    Biblia przedstawia świat w czasach końca jako świat pogrążony w chaosie spowodowanym przez wojny, choroby, trzęsienia ziemi, klęski żywiołowe i inne kataklizmy np. głód. Jest to świat, w którym wiele mówi się o pokoju, ale ten wciąż jest nieosiągalny. Jest to świat, w którym wartości moralne zanikają, świat w którym zło się panoszy, dochodzi do niesłychanych aktów przemocy i korupcji na niespotykaną skalę. Jest to świat, w którym ludzie żyją tak, jakby ten nie miał mieć końca, i Jezus nigdy nie miał powrócić. Świat, w którym bogaci wyzyskują biednych. Świat, w którym zwiedzenia są na porządku dziennym. Miliony idą za tymi, którzy mienią się być wysłannikami Boga, a nawet samymi Chrystusami, i którzy udowadniają swe roszczenia za pomocą wielkich znaków i cudów. Jest to świat, w którym łatwo o nietolerancję religijną i prześladowania. Świat, w którym Ewangelia Jezusa jest głoszona i jest podana do wiadomości każdej ludzkiej istocie po to, aby każda z nich mogła podjąć odpowiednią decyzję.
    Czy nie jest to dokładny opis sytuacji współczesnego świata?
    Co według Jezusa powinniśmy zrobić po tym, jak dojdziemy do wniosku że wszystkie przepowiedziane znaki wypełniają się na naszych oczach? Powinniśmy podnieść nasze głowy, ponieważ przyjście Jezusa jest bardzo bliskie.
    Tak przyjacielu, Jezus przychodzi wkrótce. Znaki czasu mówią nam o tym.
    Gdyby Jezus wrócił dziś wieczorem, to czy wyszedłbyś na Jego spotkanie? Czy jest twoim pragnieniem być gotowym na tą chwilę, kiedy On przyjdzie aby zabrać cię do twego wiecznego domu?

Trzeba za uwarzyć że wszystko to wypełnia się na raz .Wojny , trzesienia ziemi ,huragany ,tornada ,powodzie ,pożary :-D

So lis 08, 2008 18:13

Tego typu klęski zawsze miały miejsce w historii, ale czy zdarzały się one z taką częstotliwością i intensywnością jak obecnie?
    Słowo zaraza odnosi się do chorób. W naszym świecie choroby są na porządku dziennym. Niezliczone choroby są zmorą ludzi świata zachodu. Całemu afrykańskiemu kontynentowi grozi wymarcie z powodu AIDS. Pomyślmy o wirusie Eboli, chorobach zwierząt itd. Nasz świat jest chorym światem.

Słyszałeś może o "czarnej śmierci" ?
    Nasz świat jeszcze nigdy nie był zdrowszy...

So lis 08, 2008 18:45
    zbanowany na stałe

Gdyby Jezus wrócił dziś wieczorem, to czy wyszedłbyś na Jego spotkanie? Czy jest twoim pragnieniem być gotowym na tą chwilę, kiedy On przyjdzie aby zabrać cię do twego wiecznego domu?

Nie uwazaj mnie za szalenca! Ja mam jeszcze duzo czasu zeby "pocalowac wycieraczke".
    Poniewaz przedstawiles NIEZBITE dowody, pozostaje nam czekac na te znaki na niebie.

So lis 08, 2008 19:57

A co jeśli chodzi o trzęsienia ziemi? Ich niszczycielska siła i częstotliwość występowania nie ma swego odpowiednika w przeszłości. Od IX wieku do XIX zanotowano jedynie 12 trzęsień ziemi powyżej 7 w skali Richtera. W samym wieku XX takich trzęsień ziemi było co najmniej 600.

A kto od IX wieku do XIX prowadził obserwacje trzęsień ziemi korzystając ze skali Richtera?

So lis 08, 2008 23:37
    Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona