Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 15:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Jezus kim dla mnie jest 
Autor Wiadomość

Jezus to Imię Ponad Wszelkie Imię i nie pozwolę, aby jakiś tam Green Day pisał piosenkę o fałszywym "Jezusie z Przedmieścia" - punkowcu.

Wiem, że już podejmowałem ten temat w dziale kulturam jednak nikt nie raczy się wypowiedzieć.

Dla przypomnienia, podaję tekst utworu:
http://www.greenday.art.pl/teksty.php?f ... kaz&no=125

N wrz 17, 2006 0:14

Jest Tym, kim mowil, ze jest. Cala Ewangelia jest odpowiedzia.
[...] cytat z usunietego postu

N wrz 17, 2006 5:19
Samozwańczym bogiem z lekką paranoją i przerostem ego.
Był i umarł, a jego szczątki spełniły zasadę zachowania masy
i energii. :tancze:

Wie to każdy patrząc na to jak codziennie starzeje się jego ciało i zmienia otoczenie. Nasz umysł przechodzi w coraz to rózne stany rozpaczliwie szukając ....sam nie wie czego. Co byśmy nie osiągnęli nudzi się nam i szukamy czegoś nowego. Ale czego? Był? Jak więc wytłumaczyć fakt że zwykły kawałek papieru na którym spisanę sa jego słowa rozprzestrzenił się po całym świecie i przetłumaczony został na wszystkie języki?
My mówimy że go kochamy a on że kocha nas.
Myśle ze to co mówił jest tak proste że trudno nam to zrozumiec, pozatym jestesmy leniwi i nie chce się nam dla niego męczyć ...ale cały żart tkwi w tym że to i tak On trzyma ster tego statku i i tak będzie jak On zechce. To Bóg w 3 osobach i jak drzewa nie poczują nigdy bólu zwierząt, zwierzeta nie zrozumieją słów ludzkich tak my nie pojmiemy tego kim jest ani w jaki sposób istnieje. Samo stwierdzenie że istnieje od zawsze rujnuje i osmiesza poziom naszego myślenia dlatego dał nam instrumenty by móc jakoś to wytłumaczyć i trwać. Wiara nadzieja i miłość. Pozdrawiam wszystkich

Wt wrz 19, 2006 18:47

jest Kims najwaznejszym w moim zyciu... a raczej jetsm moim Życiem.... bez Niego nic nei ma sensu.... :)

a poza tym jest KIms najblizszym , Kims komu mogę śpiewać : "...uczyniłeś Panie nas przyjaciólmi Boga , w swej dobroci wiekuistej" :)

Pt wrz 21, 2007 23:02

Zacytuję wyznanie wiary św. Piotra

Ty Jesteś Mesjasz, Syn Boga Żywego

Tym jest dla mnie Chrystus :) A poza tym DROGĄ, PRAWDĄ i ŻYCIEM. ZBAWICIELEM I PANEM.

So wrz 22, 2007 22:40
Zobacz profil WWW

Jezus jest moim Życiem i moją Miłością. Jest Wszystkim.

So wrz 22, 2007 22:57

Moim Panem, Zbawicielem, największym Przyjacielem, kimś kto zawsze przy mnie jest i podnosi z upadku, kimś komu można powiedzieć wszystko i nie być osadzonym. Moją największą miłością!!! Moim życiem!!! Kimś kto zawsze czeka na moje powroty! Kimś kto mnie kocha!!
Moim uzdrowicielem ciała i duszy!!!! :)

Pt mar 06, 2009 20:54
Zobacz profil WWW

Post Hmm...
Nie wdając się w szczegóły, Wszystkim... A wdając sięw szczegóły, to nie warto gadać, (a właściwie marnować klawiatury... :-D ) , bo tak czy siak mi nie uwierzycie. :buja:

Cz mar 12, 2009 19:18

Post Re: Hmm...
Nathalie1305 napisał(a):
Nie wdając się w szczegóły, Wszystkim... A wdając sięw szczegóły, to nie warto gadać, (a właściwie marnować klawiatury... :-D ) , bo tak czy siak mi nie uwierzycie. :buja:

Myślę, że uwierzymy, bo jest tu więcej osób, dla których Jezus jest wszystkim :)

PS. Witam na forum! :)

Cz mar 12, 2009 23:18
Zobacz profil WWW

Jezus jest dla mnie jedyna droga, prawda i zyciem, choc czasami zbaczam z Jego sciezek, to wiem ze zawsze mnie znajdzie, TYLKO ON KOCHA NAS PRAWDZIWA MILOSCIA....
Jest ZYWYM PRAWDZIWYM BOGIEM W TROJCY JEDYNYM, wszystkim tym co mowi Ewangelia....

Jezu ufam Tobie!

Wt mar 17, 2009 17:33

A teraz do rzeczy. Kim jest dla mnie Jezus? Jest kimś kto REALNIE działa w moim życiu. Kto wyciągnął do mnie rękę kiedy leżałem na samym dnie, bezradny i zagubiony. Od momentu kiedy zacząłem swoją relację z nim moje życie zmieniło się. Doświadczyłem niesamowitego działania Jego łaski poprzez wydarzenia mojego życia. Stał się moim najbliższym przyjacielem, który nigdy we mnie nie zwątpił i ten realny wpływ na przemianę mojego życia jest o wiele bardziej cennym dowodem na Jego istnienie niż teoria naukowa, która mogłaby co najwyżej przeformułować dogmaty ale nijak nie zmieniłaby tego kim On jest w rzeczywistości.

Śr kwi 08, 2009 14:43

Chrześcijanin z wyboru napisał(a):
A teraz do rzeczy. Kim jest dla mnie Jezus? Jest kimś kto REALNIE działa w moim życiu. Kto wyciągnął do mnie rękę kiedy leżałem na samym dnie, bezradny i zagubiony. Od momentu kiedy zacząłem swoją relację z nim moje życie zmieniło się. Doświadczyłem niesamowitego działania Jego łaski poprzez wydarzenia mojego życia. Stał się moim najbliższym przyjacielem, który nigdy we mnie nie zwątpił i ten realny wpływ na przemianę mojego życia jest o wiele bardziej cennym dowodem na Jego istnienie niż teoria naukowa, która mogłaby co najwyżej przeformułować dogmaty ale nijak nie zmieniłaby tego kim On jest w rzeczywistości.

W 100% się zgadzam. Zupełnie jak bym czytała swoje zapiski sprzed kilkunastu lat. Może jedynie słowo Przyjaciel napisałabym wielką literą. :-)

Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj ->
1) http://spotkania.wiara.pl/Chat
2) http://blog.wiara.pl/aprylka
3) http://picasaweb.google.com/aprylka

Śr kwi 08, 2009 15:19
Zobacz profil WWW

Przeniosłem fragment dyskusji dotyczący braku dowodów na istnienie Boga jako wymówki ateistów do bardziej pasującego działu, tutaj:
viewtopic.php?t=20671
Proszę o kontynuowanie tamtej dyskusji właśnie tam.
Pozdrawiam
jumik

Śr kwi 08, 2009 16:17
Zobacz profil WWW

Nie umiem opisać słowami jak ważny jest dla mnie moj Zbawiciel. Powiem tylko ze z milości dla Niego dokonały się ogromne zmiany w moim życiu, myśleniu. Jest moją najwieksza Miłością i dzięki niemu każdy dzień mojego życia ma sens, Jest Nadzieją, Drogą, Prawdą i Życiem.

Śr kwi 08, 2009 20:52

dla mnie Jezus jest PANEM,SYNEM BOŻYM,ZBAWICIELEM,przyjacielem któremu moge bezgranicznie ufać

Pt maja 08, 2009 18:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona