Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 26, 2025 22:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
 SZATAN 
Autor Wiadomość

Nie ode mnie. Pisze "bodajrze" ale moge sie mylic i pochodzi moze ono z Tradycji. Wiec sie nie wypowiam :x .

Pt mar 13, 2009 13:17

r4dz10 napisał(a):
Zauważyłem dziwną sprzeczność. Katolicy wierzą w Szatana, że jest. przecież jest przykazanie: "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną". ktoś powie, że Szatan nie jest równy Bogu. w takim razie dlaczego istnieje i Bóg go nie zlikwidował? gdyby Bóg wykorzystywał Szatana jako narzędzie sam też byłby zły...

Szatana dla mnie nie ma, prędzej w Duszka Kacperka uwierzę.

W odpowiedzi na twoje pytanie: "Dlaczego Bóg nie zlikwidował szatana" pragnę Ci udzielić odpowiedzi. Bowiem, Bóg dał każdemu swoiemu stworzeniu wolną wolę. Dlatego Bóg szanuje wybór szatana, i nie niszczy nikogo, nawet tego który psuje. Tak samo jest z człowiekiem. Wiele razy możemy usłyszeć pytanie, dlaczego Bóg dopuścił aby go zabił. Bowiem również jest to związane z darem wolności. Bóg szanuje każdego decyzję i dał każdemu wolność wyboru, nawet tego co jest złe. Co to by była za wolność gdyby Cię Bóg ograniczał ? (Możesz kupić kwiatka, ale do kina Ci iść nie można). Oczywiście Bogu to się nie podoba, ale jest bezradny, gdyż dał nam wolność.

mama mnie diabłem straszyła jak byłem niegrzeczny. teraz za nic w niego nie uwierzę. po prostu :)

Pt mar 13, 2009 16:09
Post ...
Pismo Święte wyjaśnia. zaznaczam. Pismo jakie? Święte. tzn. to co jest w Piśmie jest jakie?

pozdrawiam

N mar 15, 2009 13:58

krowy jakie? Święte. W indiach ponoć takie są.

Nie podważam świętości Pisma, chce jedynie pokazać, twój "dowód" nie dowodzi niczego. Jest pewno mnóstwo religii, które też nazywają świetymi wiele rzeczy - swoje pisma, może słońce, może pomieszczenia itp, czy to jednak jest dowodem ich rzeczywistej świętosci?

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

N mar 15, 2009 15:17
zbanowany na stałe

Ludzie którzy nie wierzą w istnienie osobowego zła są naiwni :

Nareszcie dokument o opetaniu i to przez duze "D". Bardzo przerazil mnie wyraz twarzy tej dziewczynki, nie mowiac o skaczacym lozku. Do tej pory bylem naiwny!
A z innej beczki to zadaje sobie pytanie - co w przypadku kiedy domniemane opetanie okazuje sie jednak choroba czy chocby kpina z ciemnoty? Przeciez:
Zgodnie z art. 212 § 1 kodeksu karnego kto pomawia inna osobe o takie postepowanie lub wlasciwosci, które moga ponizyc ja w opinii publicznej podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolnosci do roku.

Pn mar 16, 2009 20:00

Masz pojęcie , że księża egzorcyści współpracują z psychiatrami .

Pn mar 16, 2009 21:11
zbanowany na stałe

Wspolpracuja? Mylisz pojecia. Moze napiszecz dlaczego ci wybitni fachowcy musza wogole polegac na czyjejs opinii? Diabla poznajemy po smrodzie, wielkiej sile i tym ze wypowiada sie zle o naukowcach. Po jakie licho czekac na psychiatre?

Pn mar 16, 2009 22:52
Moderator

Duralu, jeśli nie wiesz jak wygląda procedura "kwalifikacji" do egzorcyzmów, proszę byś się nie wypowiadał! Jak nie wiesz jak wygląda opętanie, również przemilcz, bo tylko się ośmieszasz i burzysz dyskusję!

(J 8, 32b)

Wt mar 17, 2009 7:46
zbanowany na stałe

Dyskusie burza osoby trzecie. Mam odmienne zdanie i tyle. Jesli siedzisz mocno w tych sprawach to lepiej wytlumacz a nie ciskaj czerwienia w oczy.

Wt mar 17, 2009 7:54

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji

Zapraszam do sięgnięcia do podręczników Teologii z zakresu ANGELOLOGII

Myślę że nie ma sensu wywarzać drzwi, które są otwarte, i prowadzić jałowe spory o słowa.

Nie mogę zrozumieć tendencji jaka panuje współcześnie Dziś każdy kto przeczytał choćby kilka rozdziałów Kod Leonardo Dawinci staję się teologiem i rości sobie prawo do autorytatywnego wypowiadania się na tematy chrześcijaństwa.

Ja już studiuję teologię na Uniwersytecie 10 lat i wciąż uczę się nowych rzeczy.

Jedno mogę wam powiedzieć że jesteście bliżej Boga niż myślicie a szatan krąży koło nas bliżej niż sądzimy, przypomni sobie kiedy ostatnio miałeś ochotę zrobić coś głupiego ?? To był on, taki niby nie zauważalne myśli w głowie ... czasem jako rozkaz ... czasem w pierwszej osobie...
to jest on... nieczystość, okultyzm, pragnienie władzy, chciwość... Jak otworzysz oczy to zobaczysz jego działanie.

A co najśmieszniejsze że gdy wzywasz Jezusa on ucieka !!!
Współczuje tym którzy odrzucili Jezusa jak oni chcą się bronić ??

Cz kwi 02, 2009 10:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5