|
|
|
Czy Zbigniew Religa ma szansę zostać świętym ?
Autor |
Wiadomość |
xeloreu
|
Morph napisał(a): Podjął decyzję i poniesie tego skutki.
Podjął decyzję "Nie wierzę w niebo". To nie jest to samo co "Nie chcę iść do nieba, jeśli ono istnieje".
_________________ ...
|
Śr mar 18, 2009 1:30 |
|
|
|
 |
slowianin_wschodni
|
xeloreu napisał(a): Morph napisał(a): Podjął decyzję i poniesie tego skutki. Podjął decyzję "Nie wierzę w niebo". To nie jest to samo co "Nie chcę iść do nieba, jeśli ono istnieje".
Jesli konsekwencje beda te same to w kazdym razie skutek identyczny.  Ale ja sie nie wypowiadam wiecej na temat nie swojej wiary.
|
Śr mar 18, 2009 1:51 |
|
 |
katarzyna1988
|
Tak, o tym, że z naukowców(!) najwięcej wierzących to fizycy czytałam w tym samym artykule, gdzie było,że najmniej wierzących jest wśród psychiatrów.
Jest to zrozumiałe - gdy dochodzimy do świata kwantów, coraz mniej można zrozumieć, zaburza się cała fizyka deterministyczna.
Lekarze w wielu przypadkach na pewno chcą wierzyć. To prawda, że łatwiej jest towarzyszyć umierającemu, gdy się wierzy, że coś go spotka po drugiej stronie. Ale sama wiedza o funkcjonowaniu ludzkiego mózgu wiary nie ułatwia. Zależy właśnie,którą stroną się podąża...
|
Śr mar 18, 2009 10:59 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
To nie jest temat o "funkcjonariuszach" Kościoła! Proszę pisać na temat!
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Śr mar 18, 2009 13:20 |
|
|
|