| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
DROGĄ, PRAWDĄ I ŻYCIEM!!!!
Jezus to Imię Ponad Wszelkie Imię i nie pozwolę, aby jakiś tam Green Day pisał piosenkę o fałszywym "Jezusie z Przedmieścia" - punkowcu.
Wiem, że już podejmowałem ten temat w dziale kulturam jednak nikt nie raczy się wypowiedzieć.
Dla przypomnienia, podaję tekst utworu:
http://www.greenday.art.pl/teksty.php?f ... kaz&no=125
|
| N wrz 17, 2006 0:14 |
|
|
|
 |
|
Roszwor
|
Jest Tym, kim mowil, ze jest. Cala Ewangelia jest odpowiedzia.
[...] cytat z usunietego postu
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| N wrz 17, 2006 5:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bozon napisał(a): Samozwańczym bogiem z lekką paranoją i przerostem ego. Był i umarł, a jego szczątki spełniły zasadę zachowania masy i energii. 
Wie to każdy patrząc na to jak codziennie starzeje się jego ciało i zmienia otoczenie. Nasz umysł przechodzi w coraz to rózne stany rozpaczliwie szukając ....sam nie wie czego. Co byśmy nie osiągnęli nudzi się nam i szukamy czegoś nowego. Ale czego? Był? Jak więc wytłumaczyć fakt że zwykły kawałek papieru na którym spisanę sa jego słowa rozprzestrzenił się po całym świecie i przetłumaczony został na wszystkie języki?
My mówimy że go kochamy a on że kocha nas.
Myśle ze to co mówił jest tak proste że trudno nam to zrozumiec, pozatym jestesmy leniwi i nie chce się nam dla niego męczyć ...ale cały żart tkwi w tym że to i tak On trzyma ster tego statku i i tak będzie jak On zechce. To Bóg w 3 osobach i jak drzewa nie poczują nigdy bólu zwierząt, zwierzeta nie zrozumieją słów ludzkich tak my nie pojmiemy tego kim jest ani w jaki sposób istnieje. Samo stwierdzenie że istnieje od zawsze rujnuje i osmiesza poziom naszego myślenia dlatego dał nam instrumenty by móc jakoś to wytłumaczyć i trwać. Wiara nadzieja i miłość. Pozdrawiam wszystkich
|
| Wt wrz 19, 2006 18:47 |
|
|
|
 |
|
Śliwka
|
jest Kims najwaznejszym w moim zyciu... a raczej jetsm moim Życiem.... bez Niego nic nei ma sensu....
a poza tym jest KIms najblizszym , Kims komu mogę śpiewać : "...uczyniłeś Panie nas przyjaciólmi Boga , w swej dobroci wiekuistej" 
|
| Pt wrz 21, 2007 23:02 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ja nie będę oryginalny
Zacytuję wyznanie wiary św. Piotra
Ty Jesteś Mesjasz, Syn Boga Żywego
Tym jest dla mnie Chrystus  A poza tym DROGĄ, PRAWDĄ i ŻYCIEM. ZBAWICIELEM I PANEM.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| So wrz 22, 2007 22:40 |
|
|
|
 |
|
olinka
|
Jezus jest moim Życiem i moją Miłością. Jest Wszystkim.
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
| So wrz 22, 2007 22:57 |
|
 |
|
czarna_owieczka
|
Moim Panem, Zbawicielem, największym Przyjacielem, kimś kto zawsze przy mnie jest i podnosi z upadku, kimś komu można powiedzieć wszystko i nie być osadzonym. Moją największą miłością!!! Moim życiem!!! Kimś kto zawsze czeka na moje powroty! Kimś kto mnie kocha!!
Moim uzdrowicielem ciała i duszy!!!! 
_________________ "Ujmij Panie mnie za rękę mocno, bo bez Ciebie ja nie znaczę nic.
Podnieś mnie i wskaż mi dobrą drogę i na zawsze przewodnikiem bądź. "
|
| Pt mar 06, 2009 20:54 |
|
 |
|
Nathalie1305
|
 Hmm...
Nie wdając się w szczegóły, Wszystkim... A wdając sięw szczegóły, to nie warto gadać, (a właściwie marnować klawiatury...  ) , bo tak czy siak mi nie uwierzycie. 
|
| Cz mar 12, 2009 19:18 |
|
 |
|
jumik
|
 Re: Hmm...
Nathalie1305 napisał(a): Nie wdając się w szczegóły, Wszystkim... A wdając sięw szczegóły, to nie warto gadać, (a właściwie marnować klawiatury...  ) , bo tak czy siak mi nie uwierzycie. 
Myślę, że uwierzymy, bo jest tu więcej osób, dla których Jezus jest wszystkim
PS. Witam na forum! 
_________________ Piotr Milewski
|
| Cz mar 12, 2009 23:18 |
|
 |
|
caterina78
|
Jezus jest dla mnie jedyna droga, prawda i zyciem, choc czasami zbaczam z Jego sciezek, to wiem ze zawsze mnie znajdzie, TYLKO ON KOCHA NAS PRAWDZIWA MILOSCIA....
Jest ZYWYM PRAWDZIWYM BOGIEM W TROJCY JEDYNYM, wszystkim tym co mowi Ewangelia....
_________________ Kasia
Jezu ufam Tobie!
|
| Wt mar 17, 2009 17:33 |
|
 |
|
Chrześcijanin z wyboru
|
[...]
A teraz do rzeczy. Kim jest dla mnie Jezus? Jest kimś kto REALNIE działa w moim życiu. Kto wyciągnął do mnie rękę kiedy leżałem na samym dnie, bezradny i zagubiony. Od momentu kiedy zacząłem swoją relację z nim moje życie zmieniło się. Doświadczyłem niesamowitego działania Jego łaski poprzez wydarzenia mojego życia. Stał się moim najbliższym przyjacielem, który nigdy we mnie nie zwątpił i ten realny wpływ na przemianę mojego życia jest o wiele bardziej cennym dowodem na Jego istnienie niż teoria naukowa, która mogłaby co najwyżej przeformułować dogmaty ale nijak nie zmieniłaby tego kim On jest w rzeczywistości.
|
| Śr kwi 08, 2009 14:43 |
|
 |
|
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
[...]
Chrześcijanin z wyboru napisał(a): A teraz do rzeczy. Kim jest dla mnie Jezus? Jest kimś kto REALNIE działa w moim życiu. Kto wyciągnął do mnie rękę kiedy leżałem na samym dnie, bezradny i zagubiony. Od momentu kiedy zacząłem swoją relację z nim moje życie zmieniło się. Doświadczyłem niesamowitego działania Jego łaski poprzez wydarzenia mojego życia. Stał się moim najbliższym przyjacielem, który nigdy we mnie nie zwątpił i ten realny wpływ na przemianę mojego życia jest o wiele bardziej cennym dowodem na Jego istnienie niż teoria naukowa, która mogłaby co najwyżej przeformułować dogmaty ale nijak nie zmieniłaby tego kim On jest w rzeczywistości.
W 100% się zgadzam. Zupełnie jak bym czytała swoje zapiski sprzed kilkunastu lat. Może jedynie słowo Przyjaciel napisałabym wielką literą. 
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
| Śr kwi 08, 2009 15:19 |
|
 |
|
jumik
|
Przeniosłem fragment dyskusji dotyczący braku dowodów na istnienie Boga jako wymówki ateistów do bardziej pasującego działu, tutaj:
viewtopic.php?t=20671
Proszę o kontynuowanie tamtej dyskusji właśnie tam. Pozdrawiam jumik
|
| Śr kwi 08, 2009 16:17 |
|
 |
|
AniaF
|
Nie umiem opisać słowami jak ważny jest dla mnie moj Zbawiciel. Powiem tylko ze z milości dla Niego dokonały się ogromne zmiany w moim życiu, myśleniu. Jest moją najwieksza Miłością i dzięki niemu każdy dzień mojego życia ma sens, Jest Nadzieją, Drogą, Prawdą i Życiem.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
| Śr kwi 08, 2009 20:52 |
|
 |
|
damian4565
|
dla mnie Jezus jest PANEM,SYNEM BOŻYM,ZBAWICIELEM,przyjacielem któremu moge bezgranicznie ufać
|
| Pt maja 08, 2009 18:40 |
|
|
|