|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
malgosia.ska
|
 złe myśli
Witam! Ostatnio uswiadomiłam sobie, że w moich myslach źle życze innym ludziom, chce żeby im sie w życiu nie udało, co najgorsze często są to moi dobrzy znajomi. W czynach tego nie pokazuje, zawsze pomoge. Dręczą mnie straszne wyrzuty sumienia za moje mysli, czy wy tez czasami tak macie? Pozdrawiam:)
|
| Pt maja 29, 2009 15:10 |
|
|
|
 |
|
meelosh
Dołączył(a): Pn mar 16, 2009 15:51 Posty: 68 Lokalizacja: Kraków
|
Ja miewałem tak czasem. Ale na szczęście minęło. Trzeba się pomodlić za tych ludzi, wtedy przechodzi;)
_________________ NACJONALIZM TO WOLNOŚĆ
|
| Pt maja 29, 2009 15:27 |
|
 |
|
aro
|
Człowiek jest tylko człowiekiem, faktycznie czasem tak sie zdarza, że mimo iż kogoś lubimy, czasem z jakichś powodów zatli sie w nas jakaś iskierka zazdrości lub niechęci w stosunku do tej osoby. Ja w takim momencie staram sie to stłamsić to w zarodku, przywołać jakieś pozytywne myśli o tym człowieku i jak napisał przedmówca w bardziej uporczywym przypadku przynajmniej pomodlić się za tą osobę.
Może być to również efektem nerwicy natręctw, czyli co innego tak naprawdę czujemy w sercu do danej osoby a zupełnie sprzeczne odczucia podsuwa nam nasz mózg i wtedy głowimy się co jest i o co tu chodzi. W przypadku nerwicy takie złe myśli należy bagatelizować.
|
| Pt maja 29, 2009 19:18 |
|
|
|
 |
|
jumik
|
Ja, do wypowiedzi przedmówców, dodam jeszcze spojrzenie z innej strony. Napisałaś, że niedawno zdałaś sobie sprawę z tych myśli. To bardzo dobrze, że zdałaś sobie z tego sprawę - ja bym dziękował Bogu, że zauważyłem jakąś swoją słabość/wadę/grzech, których wcześniej nie widziałem, bo dopiero gdy się to zauważy, to można coś z tym zrobić, dopiero zauważenie niedoskonałości może być powodem rozwoju, uświęcenia.
Więc oczywiście zrób coś z tymi myślami jeśli możesz, staraj się ich nie rozwijać, módl się o to i za te osoby...
_________________ Piotr Milewski
|
| So maja 30, 2009 12:00 |
|
 |
|
*Julka*
zbanowana na stałe
|
to mogą być pokusy od złego Ducha - sęk w tym,co z nimi zrobisz.
Jeżeli nie pozwalasz im się rozwijać, ani w jakiś sposób lubować się tym - to nie jest to grzech. Kiedy Cie nachodzą takie myśli najlepsza jest modlitwa albo zajecie sie czyms pozytecznym
pozdrawiam 
|
| N maja 31, 2009 19:35 |
|
|
|
 |
|
leon19
|
Na myśli nie masz wpływu niech sobie są i to nie jest złe. Ważne żeby nie przekuwać tego w czyny.
|
| Pn lip 06, 2009 23:24 |
|
 |
|
zielona_mrowka
|
jak ktoś nie ma wpływu na swoje myśli to powinien się natychmiast z psychiatrą skontaktować... na sny można nie mieć wpływu ale żeby na myśli
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| Pn lip 06, 2009 23:28 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|