Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 13:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Odpowiedni spowiednik 
Autor Wiadomość
Post Odpowiedni spowiednik
Witam mam 20 lat i duży problem.
Ostatnio przeczytałam "Świadectwo dr. Glorii Polo, Od złudzenia od prawdy", po przeczytaniu dotarło do mnie jak grzeszne jest moje życie, bardzo pragnełabym odbyć spowiedź generalną, gdyż wiem, że moje wcześniejsze spowiedzi nie były "najlepszej jakości". A problem tkiw w tym,że nie mam swojego stałego spowiednika i wogóle w mojej parafi nie znjaduje takiego, który byłby odpowiedni, w mojej parafi wszyscy księża wiecznie tlyko krzyczą na ludzi i każdy się zniechęca.
W moim przypadku raz ksiądz powiedział mi tak:" Wyjdź z kościoła, rozpędź się i walnij głową w mur i zastanów się czy ty jesteś dojrzałym chrześciajninem"czy może tak ksiądz powiedzieć? Ja wiem ,że święta nie jestem, ale czy to jest normlane.
Jeśli jest ktoś z was z małopolski i wie gdzie znalazłabym odpowiednią parafię, w której mogłabym wyspowiadać się i była by to dla mnie rozmowa z Bogiem, a nie wysłuchiwanie wykrzykiwań księdza to byłabym wdzięcza.
Z góry dziękuje, pozdrawiam

Cz lip 16, 2009 9:52

Cz lip 16, 2009 10:26

wiem, że moje wcześniejsze spowiedzi nie były "najlepszej jakości".

Co to znaczy? tak konkretnie? Nie odpowiadaj tutaj, tylko samej sobie. Spowiedź,o ile nie zataiłaś żadnych grzechów (świadomie!) jest ważna. Duch Święty działa niezależnie od tego, co mówi, w jaki sposób zachowuje się ksiądz spowiednik. Może na "niską jakość"spowiedzi wpływał Twój do niej stosunek i przygotowanie- wtedy, być może- dobrym pomysłem byłaby spowiedź generalna. Tylko to należy ustalić z jakimś mądrym księdzem, nie pod wpływem emocji po przeczytaniu książki.
W Krakowie polecam kapucynów, są w centrum, tuż przy plantach na ul. loretańskiej.

Cz lip 16, 2009 11:12
Dzięki to w takiem razie będe musiała wybrać się do Krakowa i chyba tak zrobie, bo chce tego już od dawna o tym myśle, a nie wiem gdzie się udać, żeby trafić na odpowiedniego księdza:)

Cz lip 16, 2009 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]