Bohater mówi, że ktoś przeżył (To jest początek gry u tego Faceta).
On odpowiada po rosyjsku:
- "Nie może Być!!"
Lektor tłumaczy:
- "Jaja se robisz?"
Prawdopodobnie tłumaczy tak, aby podkreślić klimat gry....
Pn sie 17, 2009 11:15
CzłowiekBezOczu
Biorąc pod uwagę że tam niby śmierć czyha na każdym kroku i tylko chłopy są same, to tłumaczenie jest bardziej życiowe Prawdę mówiąc na początku się nie wsłuchiwałem bo spieszyło mi się wyleźć i połazić. Ale później już były smaczki typu "Zachadi, z boku zachadi!" podkreślone przelatującą nad głową serią z kałacha. Miodzio.
Pn sie 17, 2009 15:09
Anonim (konto usunięte)
Prawda, to "Zachadi, z boku zachadi!" też mi zapadło w pamięć. I atak Kontrolera, bardzo efekciarski.
Pn sie 17, 2009 15:40
CzłowiekBezOczu
Fakt. Z tym kontrolerem to jakby nie krzesło z oparciem to bym wylądował na czterech literach na podłodze tak mnie rzuciło w tył. W nocy grałem, cisza spokój a tu taki numer Zresztą człowiek w tych laboratoriach to łazi cały czas nabuzowany i w strachu. MHO to świadczy o tym że klimat trzyma ta pozycja bez dwóch zdań.
Pn sie 17, 2009 17:11
Psychol
Jeśli gra potrafi wywołać w nas uczucia chociażby takie jak strach, to to naprawdę musi być dobra gierka...
Swoją drogą mi zawsze bije mocniej serce (czy to już jest chore?), kiedy jestem u celu jakiegoś zadania, nie mam możliwości zapisu gry a przede mną setka botów chcąca mi przeszkodzić.
Grać w mroczne gry wtedy, gdy za oknem jest jeszcze jasno, to sprzeczność. Chyba, że to światło wschodzącego słońca ; P
Wt sie 18, 2009 9:55
CzłowiekBezOczu
Psycho Warto. Może za dwa lata wejdzie 3D i będzie nowa jakość ale póki co to jedna z klimatyczniejszych gierek. Naprawdę polecam zakup*.
Polska wersja stalkera ma niesamowity klimat jak na tego typu gry, zew prypeci tak jak poprzednie czesci jest bardzo grywalny, fajna rzecza w calej serii jest to, ze spolszczenie nie polega na dubbingu, tylko czyta znakomity lektor - Mirosław Utta.