Zakładam strone antyaborcyjną itp.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
arcana85 napisał(a): Potwierdzam że jedni manipuluja i drudzy a spełniają się poraz kolejny słowa Arystoelesa: "Cnota to złoty środek pomiedzy dwoma występkami" Niestety, nic nie potwierdziłeś
@Sheeta
Przytoczona całość jest jeszcze zabawniejsza. To że ktoś molestuje tylko dzieci (a nie dorosłych) tej samej płci nie robi z niego nie-homoseksualistę.
Pogrążasz się coraz bardziej.
|
N wrz 27, 2009 13:58 |
|
|
|
 |
Sheeta
|
Marku, to ty się pogrążasz, a w zasadzie się pogrążyłeś. Przedstawiłam Ci sposób Twojego rozumowania, zrobiłam podobnie i wykazałam, że w ten sposób można udowodnić, że heteroseksualni mężczyźni są 6 razy częściej pedofilami niż homoseksualni. Rozumiem, że pominięcie tego fragmentu jest Ci na rękę, bo on pokazuje jak żałosną propagandę stosujesz.
A co do tego:
Cytuj: Przytoczona całość jest jeszcze zabawniejsza. To że ktoś molestuje tylko dzieci (a nie dorosłych) tej samej płci nie robi z niego nie-homoseksualistę.
Nie robi z niego również homoseksualisty!! Czy tak ciężko to pojąć??
Acana zaś potwierdziła manipulację. Dobrze zauważyłeś: nie ma dokładnych źródeł mówiących o rozmiarach podziemia aborcyjnego. Co za tym idzie wszelkie twierdzenia na temat rzeczywistej wielkości tego podziemia będą manipulacjami.
|
N wrz 27, 2009 14:33 |
|
 |
arcana85
|
Marek MRB napisał(a): arcana85 napisał(a): Potwierdzam że jedni manipuluja i drudzy a spełniają się poraz kolejny słowa Arystoelesa: "Cnota to złoty środek pomiedzy dwoma występkami" Niestety, nic nie potwierdziłeś
No cóż jeśli twierdzisz że mój tekst nie pokazał jak manipuluje się danymi by podeprzeć swoje poglądy to chyba manipulujesz własnym umysłem by nie dostrzec faktów. Zaprawdę, "bedą patrzeć ale nie będą widzieć"
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
N wrz 27, 2009 17:47 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Skrzydla jesli chcesz zamiescic cos pro-life to proponuje ta wypowiedz ks. dr hab. Piotra Natanka. Tytul (Ratujmy Naszych Ksiezy! lub co tam chcesz);
"Kiedy Clinton w pierwszy dzien wyboru na prezytenta pozdrawial swoich ludzi, wiecie jak pokazal palce? Dalej wam nie mowie, to nie bylo Helloooo, dalej nie tlumacze, bo mnie ZABIJA".
Dla rozladowania atmosfery mozesz pozniej rzucic jakis konkurs pt. "Jak pokazal?" albo "Clinton i jego palec".
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N wrz 27, 2009 18:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sheeta napisał(a): A co do tego: Cytuj: Przytoczona całość jest jeszcze zabawniejsza. To że ktoś molestuje tylko dzieci (a nie dorosłych) tej samej płci nie robi z niego nie-homoseksualistę. Nie robi z niego również homoseksualisty!! Jak to nie robi ?
Facet który molestuje małych chłopców jest zarówno homoseksualistą jak ipedofilem - dokładnie tak samo jak człowiek ślepy nie przestaje być ślepy jeśli tramwaj utnie mu rękę.
@arcana85 nie obruszaj się - żeby udowodnić manipulację, musiałbyś mieć dane jak jest naprawdę. Tymczasem podajesz różne wyliczenia które mogą uprawdopodabniać niektóre hipotezy (ale nie za bardzo).
Jedyne co udowodniłeś, to że w zasadzie nie mamy danych.
|
N wrz 27, 2009 19:13 |
|
|
|
 |
Sheeta
|
Cytuj: Jak to nie robi ? Facet który molestuje małych chłopców jest zarówno homoseksualistą jak ipedofilem - dokładnie tak samo jak człowiek ślepy nie przestaje być ślepy jeśli tramwaj utnie mu rękę.
No to masz problem Marku, bo taka osoba może być heteroseksualna, ale molestuje chłopców, tak samo jak może być homoseksualna i molestować dziewczynki.
Swoją drogą nie odniosłeś się do pozostałych poruszonych przeze mnie kwestii. Ale nie dziwi mnie to, niechęć do przyznania się do błędu, jak i unikanie niewygodnych pytań to typowe cechy manipulantów.
|
N wrz 27, 2009 19:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sheeta napisał(a): Cytuj: Jak to nie robi ? Facet który molestuje małych chłopców jest zarówno homoseksualistą jak ipedofilem - dokładnie tak samo jak człowiek ślepy nie przestaje być ślepy jeśli tramwaj utnie mu rękę.
No to masz problem Marku, bo taka osoba może być heteroseksualna, ale molestuje chłopców, tak samo jak może być homoseksualna i molestować dziewczynki. Nie. W tym pierwszym wypadku jest biseksualna - tyle że z różnych powodów popęd seksualny do każdej z płci zaspokaja w inny sposób. Nie dajmy się zwariować.
|
N wrz 27, 2009 19:34 |
|
 |
Sheeta
|
Cytuj: Nie. W tym pierwszym wypadku jest biseksualna - tyle że z różnych powodów popęd seksualny do każdej z płci zaspokaja w inny sposób. Nie dajmy się zwariować.
Seksuolodzy twierdzą inaczej i dla mnie oni są większym autorytetem niż Ty.
|
N wrz 27, 2009 19:51 |
|
 |
Leontodon
|
Marek MRB napisał(a): Nie dajmy się zwariować.
Nikt nikogo nie usiłuje zwariować. Po prostu pedofila , definiowana jako popęd wobec dzieci PRZED wykształceniem trzeciorzędnych cech płciowych możne współwystępować z popędem wobec osób dorosłych. I to w dowolnej kombinacji. Czyli np. pedofilia =>ta sama płeć + heteroseksualizm =>dorosły, pedofilia=> odmienna płeć, homoseksualizm=>dorosły , etc. Notowano wszystkie kombinacje.
Pamietaj , ze dane statystyczne mozna porównywać bezposrednio tylko jesli były podobnie wytworzone. Czyli np. przy takich samych definicjach badanych zjawisk , a w przypadku orientacji i parafilii seksualnych czesto trudno o jednoznaczne przydzielenie do jakiejś kategorii. 
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
N wrz 27, 2009 19:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie twierdzę że nie może.
Masz też rację co do trudności porównań - ale dysproporcja w tym wypadku jest miażdżąca.
Powód jest zresztą banalny - po prostu środowisko homoseksualne jest daleko bardziej "rozwiązłe" (przeciętna roczna liczna partnerów heteryka to 1,5 homoseksualisty powyżej 20) - niejeden heteroseksualista , mimo posiadania skłonności pedofilskich, wstrzymuje się przed ich praktykowaniem (z pewnością niejeden homoseksualista też, ale środowisko nie sprzyja).
Co do definicji - być może przy takiej definicji masz rację, jednak definicja prawna jest daleko szersza (do 15 roku życia) a skądinąd znany jest fakt że zboczeńcy gustują właśnie w tak młodych, ale jednak już nie całkiem dzieciach.
|
N wrz 27, 2009 20:06 |
|
|
|