Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 11:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość

To czemu wcześniej nie wywiązywali się z tej umowy ekstradycyjnej?Gdyby Polański czył się tam zagrożony,nie pojechałby do Szwajcarii.Proste jak budowa cepa.

Pn wrz 28, 2009 12:27
Alus fajne mi dziecko,widziałem na zdjęciu.Jakieś trochę na mój gust dosyć dojrzałe.

Bardzo dojrzała ta dziecięca buźka
http://www.dziennik.pl/foto/article4489 ... aimer.html
Polański winien wszędzie czuć się zagrożony, nigdy nie wycofano międzynarodowego listu gończego, a czyn nie uległ przedawnieniu.

Pn wrz 28, 2009 12:35

Alus.W sieci można znależ inne zdjęcia,gdzie wygląda zdecydowanie bardziej dojrzale,przecież pozowała jako modelka,w rym również w toplessie.Takie zdjęcie jest dobre na potrzeby sądu.Z tego co mi wiadomo,sama sie przyznała do tego,że Polański nie był wcale jej pierwszym partnerem.Rodzice dobrze wiedzieli na co narażona jest ich córka wybierając dla niej taką karierę,czemu zgodzili się na to,żeby ich nieletnia córka przebywała sam na sam z dorosłym facetem,gdzie byli wtedy kiedy doszło do rzekomego gwałtu?
poszkodowana sama zeznała,że wyraziła zgodę na uprawiane seksu.Czemu nie ścigano z takiego samego paragrafu jej wcześniejszych partnerów,a było ich podobno dwóch?Przypuiszczam,że rodzicom chodziło o jeszcze więcej kasy jaką mogli wyciągnąć z córeczki.Akurat będziemy mogli obejrzeć na czasie film "Galerianki",na którym 14-letnie panienki puszczają się za markowe ciuchy i kosmetyki,czy to też są jeszcze dzieci?
Z punktu prawnego tak,biologicznego nie.

Pn wrz 28, 2009 12:53

Oczywiste jest , ze rodzicielom chodziło o kasę i o szantaż. A choć nie jestem paranoikiem , to mam uzasadnione podejrzenia , że jest tu jakiś brzydki kontekst polityczny. W końcu Polański mieszkał tam całe lata! Teraz się połapali? Coś mi tu śmierdzi....
BTW: Mocno się wkurzyli Francuzi (bo to i ich obywatel, a oni czegoś takiego jak ekstradycja własnych obywateli BARDZO nie lubią) oj , będzie gorąco miedzy oboma brzegami Atlantyku i na lini Paryż - Berno ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Pn wrz 28, 2009 13:00
Posiadanie nieodpowiedzialnych rodziców też nie stanowi usprawiedliwienia dla Polańskiego.
Tym bardziej, że Polański sam nigdy nie zaprzeczał.
Po wpłaceniu przez Polańskiego ogromnej kasy na konto Samanthy, sowicie opłacona dorosła po kilkunastu latach wypowiedziała, że sex nastapił za jej zgodą.
Co nic nie zmienia w oskarżeniu o gwałt, gdyż w stanie Colorado sex z nieletnią jest ścigany z urzędu i nie ulega przedawnieniu.
Tak, że choćbys nawrzucał na dzieczynę więcej obelg, insynuacji, w sprawie Polańskiego nic to nie zmieni.

Pn wrz 28, 2009 13:06

OK,żeby nie było żadnego "podobno".Samantha zeznała ,że wcześniej uprawiała seks dwa razy ze swoim chłopakiem.O incydencie z Polańskim opowiedziała swojemu chłopakowi przez telefon co podsłuchała jej siostra i doniosła matce.Takie zostały złożone zeznania.Polański oczywiście popełnił przestępstwo w myśl panującego prawa,nie bądzmy jednak hipokrytami,nie miał do czynienia z niczego nieświadoma i niewinną dziewicą.Ponawiam pytanie -czemu o współżycie z nieletnią nie oskarżono również jej chłopaka?

Pn wrz 28, 2009 13:37
nie bądzmy jednak hipokrytami,nie miał do czynienia z niczego nieświadoma i niewinną dziewicą.Ponawiam pytanie -czemu o współżycie z nieletnią nie oskarżono również jej chłopaka?

Czy oskarżanie dziewczyny zmieni coś w kwestii odpowiedzialności Polańskiego za współżycie z nieletnią, choćby nawet i puszczalską?

Pn wrz 28, 2009 14:00
A choć nie jestem paranoikiem , to mam uzasadnione podejrzenia , że jest tu jakiś brzydki kontekst polityczny. W końcu Polański mieszkał tam całe lata! Teraz się połapali? Coś mi tu śmierdzi....

Niekoniecznie.
Polański oficjalnie zapowiedział swoją obecność na uroczystości odebrania prestiżowej nagrody i jakiś prokurator w USA dostrzgł w tym szansę dla siebie.

Pn wrz 28, 2009 14:03

Alus,nie rozśmieszaj mnie.Facet przez lata jeżdził po krajach mających umowę ekstradycji z USA i przez ten czas nie znalazł się żaden żądny kariery prokurator?Pewni wyznający spiskową teorię dziejów paranoicy,twierdzą,że poruszał tematy dotyczace zagłady Żydów oraz tajemnice elit III Rzeszy i amerykańskich.Jaka była rola Szwajcarii w czasach kiedy Żydów palono w krematoriach?Ale to są bzdury,żadnych spisków przecież nie ma :-)

Wt wrz 29, 2009 16:58
Alus,nie rozśmieszaj mnie.Facet przez lata jeżdził po krajach mających umowę ekstradycji z USA i przez ten czas nie znalazł się żaden żądny kariery prokurator?Pewni wyznający spiskową teorię dziejów paranoicy,twierdzą,że poruszał tematy dotyczace zagłady Żydów oraz tajemnice elit III Rzeszy i amerykańskich.Jaka była rola Szwajcarii w czasach kiedy Żydów palono w krematoriach?Ale to są bzdury,żadnych spisków przecież nie ma :-)

Żaden prokurator, sędzia, też przez 31 lat nie wycofał listu gończego.
Przesadzają, ale nie rozśmieszają, obrońcy Polańkiego - Zanussi nazwał 13 latkę młodocianą prostytutką.
Dla obrony kolegi można innego człowieka wdeptać w błoto :o

Śr wrz 30, 2009 8:10
A wg mnie Polański powinien zostać w Stanach normalnie osądzony. Nie może być tak, że osoby publiczne mają "taryfę ulgową" i 30 lat mogą pokazywać, że mają w du*pie system sprawiedliwości.

Szwajcarzy faktycznie zachowali się dziwnie, ale tłumaczą to tym, że przed wizytą Polańskiego dostali kolejny raz uzupełnione dokumenty oraz dokładne miejsce, w jakim będzie przebywał.

Mnie osobiście coś trafia, jak słyszę, że takim osobom trzeba wybaczać. Kolejne dzielenie społeczeństwa na tych lepszych i gorszcyh. Jakby to był standardowy Kowalski, który przespałby się z 13sto latką, potem przyznał się i zwiał, a potem przez 30 lat się ukrywał, to nie mielibyście dla niego krzty współczucia.

A tutaj nagle kupa głosów o tym, żeby odpuścić, bo to taki reżyser, taki artysta, człowiek kultury.

Jednym słowem, popieracie ludzi, którzy myślą, że są ponad prawem.

Crosis

Śr wrz 30, 2009 9:41
Mnie osobiście coś trafia, jak słyszę, że takim osobom trzeba wybaczać. Kolejne dzielenie społeczeństwa na tych lepszych i gorszcyh. Jakby to był standardowy Kowalski, który przespałby się z 13sto latką, potem przyznał się i zwiał, a potem przez 30 lat się ukrywał, to nie mielibyście dla niego krzty współczucia.

A tutaj nagle kupa głosów o tym, żeby odpuścić, bo to taki reżyser, taki artysta, człowiek kultury.

Jednym słowem, popieracie ludzi, którzy myślą, że są ponad prawem.

Crosis

Rezyser K. Krauze dziś TVN24 powiedział, że obrońcy działają wedle maxymy:
- jak bogaty ukradnie milon złotych, to lobbysta, a jak głodny ukradnie chleb, to złodziej.

Śr wrz 30, 2009 10:22

Mnie osobiście coś trafia, jak słyszę, że takim osobom trzeba wybaczać. Kolejne dzielenie społeczeństwa na tych lepszych i gorszcyh.

:whoeva: A czy to nie jest oczywiste? Tzn, mnie nigdy nic nie trafia, bo ogółem mam wiele rzeczy bardzo głęboko, ale spójrzmy prawdzie w oczy- każdy ma swoje miejsce w szeregu, a ten szereg nie jest linią prostą. I widać to kompletnie wszędzie i kompletnie w każdej sytuacji. Z tego co pamiętam, w czasach największego ochłodzenia zimnowojennego i realnych obaw przed atomową zagładą świata do budowanych bunkrów i schronów nie mieli trafiać Kowalscy, tylko Polańscy. Może dlatego, że dzielimy społeczeństwo na lepszych i gorszych tak jak mówisz... Choć mi się bardziej wydaje, że dlatego, że spawać może każdy, nawet Polański, a "Pianisty" nie nakręci i milion Kowalskich. "Sorry, life is brutal and full os zasadzkas and sometimes kopas w du...".

Cytuj:
Jakby to był standardowy Kowalski, który przespałby się z 13sto latką, potem przyznał się i zwiał, a potem przez 30 lat się ukrywał, to nie mielibyście dla niego krzty współczucia.

A ja po 30 latach miałbym to głęboko. Ale jak pisałem, ja wiele rzeczy tak mam. Patrząc jednak w miarę trzeźwo- jak pisał Cyryl dziewczynka aniołkiem nie była. Jak sama mówi Polańskiemu wybaczyła i do sprawy nie chce wracać. Sam Polański przez 30 lat jednak musiał sobie utrudniać życie. Dodając do tego fakt, że recydywistą nie jest uważam, że w tym momencie to nie jest egzekwowanie prawa, tylko egzekwowanie chorego prawa, a może bardziej chore egzekwowanie prawa. Dla mnie osobiście to stoi na równi absurdu i bezsensu co sądzenie zwłok, czy żenienie się ze zmarłym. Gdyby to wtedy go skazali, 30 lat temu, ok. A po 30 latach to nawet ten wspomniany przez Ciebie Crosis Kowalski by za to nie beknął. Głównie dlatego, że nikomu nie chciałoby się go szukać przez 30 lat...

Jednym słowem popieram Polańskiego i jego ofiarę. Czyli jak dla mnie jedyne osoby, które powinny mieć głos w tej sprawie. Dla niej nie ma już sprawy, dla mnie też nie ma.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr wrz 30, 2009 11:47
Jednym słowem popieram Polańskiego i jego ofiarę. Czyli jak dla mnie jedyne osoby, które powinny mieć głos w tej sprawie. Dla niej nie ma już sprawy, dla mnie też nie ma.

Ofiarę???
A sprawę ma prawo danego stanu USA, gdzie czyny pedofilskie nigdy nie ulegają przedawnieniu....niezależnie czy owa nastolatka uprawiła sex z innymi partnerami.

Śr wrz 30, 2009 12:31

No ofiarę. Tak chyba zwykło się nazywać w sądzie 13latkę uprawiającą seks z dorosłym?
No więc skoro ta dziś ponad 40 letnia ofiara mówi otwarcie, że nie ma ochoty do sprawy wracać, a Polańskiemu wybaczyła, to jak dla mnie jest oczywiste, że sprawy nie ma.

A prawo nigdy nie było, nie jest i nie będzie idealne. Można jedynie liczyć na właściwą jego interpretację przez sąd. W tym wypadku jednak wydaje mi się (wydaje, bo ani ja, ani nikt inny na tym forum nie ma odpowiednich kompetencji żeby dawać wyroki), że jest to ślepe trzymanie się takiego właśnie nieidealnego prawa, nie zadając sobie trudu brania pod uwagę rzeczy które wydarzyły się przez ostatnie 30 lat. Na tej samej zasadzie powinniśmy nadal nienawidzić Niemców i Rosjan za II w.ś. i to co było po niej. Niestety, wielu tak właśnie robi i pewnie m.in. dlatego rura z gazem ma omijać Polskę.

W sąsiednim wątku (a wątek Polańskiego mógłby być jednak wydzielony...) SweetChild napisał:
Cytuj:
że o konkretnych przypadkach decydują sądy w oparciu o obowiązujące prawo, a nie lud w demokratycznym głosowaniu

Z pewnością. Jednak nawet prawo i sąd są dla ludzi, a nie na odwrót.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr wrz 30, 2009 12:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 100  Następna strona