Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 15:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Ojciec Pio-szarlatanem? 
Autor Wiadomość

Odniosę się do tego obiektywnie.

To odnieś się, proszę.

heni napisał(a):
Ten artykuł wszystko wyjaśnia

Co wyjaśnia?

heni napisał(a):
Tutaj macie wszystko i wiele więcej.

j.ang.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pio_of_Pietrelcina

No i...? Jakie "wszystko"? Co tu mamy? "kim się okazał"?

Zdania w stylu "odniosę się obiektywnie", "tu mamy wszystko" nic nie pokazują.

Proszę o konkretne zarzuty i dowody tych zarzutów.

Śr wrz 16, 2009 22:10
Zobacz profil WWW

wikipedii.pl nie ma praktycznie nic na ten temat (chyba cenzura)

Ja myślę, że agenci Watykanu pilnują wikipedii bardzo uważnie. I Tobie też radziłbym mieć się na baczności.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 16, 2009 22:11

Post Re: Ojciec Pio-szarlatanem?
heni napisał(a):
Miliony biednych ludzi mu uwierzyło, a zobaczcie kim się okazał.

Teorii spiskowych nie brakuje. Jak zwykle żadnych dokumentów, dowodów itp. Nie ma podstaw aby uznać te rewelacje sprzed lat za prawdziwe, ale jest wielu którzy w nie uwierzą bez problemu. Są to nasi łatwowierni ateiści :)

Śr wrz 16, 2009 22:30
zbanowany na stałe

"WYSOKA NA 60 METROW STATUA OJCA PIO BEDZIE PRZETWARZALA ENERGIE SLONECZNA"
http://www.lifeinitaly.com/node/7105

Kontynuacja leczenia, tym razem pradem?

Cz wrz 17, 2009 10:56
"WYSOKA NA 60 METROW STATUA OJCA PIO BEDZIE PRZETWARZALA ENERGIE SLONECZNA"
http://www.lifeinitaly.com/node/7105

Kontynuacja leczenia, tym razem pradem?

Statua sama w sobie, czy urządzenie zbudowanie w kształcie figury o. Pio? ...bo jesli sugerujesz nam, że statua to jesteś bardziej wierzący w cuda od osób wierzących :D :lol:

Cz wrz 17, 2009 11:07

heni, nie jesteś obiektywny. W artykule jest napisane na samym początku, trzeba tylko czytać:

Onet art. napisał(a):
Włoski zakonnik w rękawiczkach bez palców, którego wizerunek znajduje się na milionach breloków, który pięć lat temu został kanonizowany w obecności 200 tysięcy rozentuzjazmowanych pielgrzymów, był szarlatanem – wynika to ze świadectw, które wkrótce zostaną opublikowane.

Będą opublikowane, zostanie oceniona ich rzetelność, wtedy pogadamy, na razie jest zajawka na coś czego ani zobaczyć, ani ocenić nie można. Nie ma tu nic stwierdzonego ani udowodnionego. Dla mnie zatem nie ma tu tematu do dyskusji. A jak napisała Alus, sam spróbuj sobie kwasem ręce polać i zobaczymy czy uda Ci się oszukiwać przez tyle lat, pomijając już że wytrzymasz taki stan rzeczy.

Cz wrz 17, 2009 12:43

Ten artykuł jest sprzed 2 lat.. I jakoś nie słychać nic nowego w związku udowodnieniem, że ojciec Pio był szarlatanem... Ale jestem pewna, że powstanie jeszcze kilka takich "ciekawostek" wsród sceptyków i niedowiarków niestety ... Bo czy nie prościej jest nazwać kogoś szarlatanem niż uwierzyć w cuda? Niestety tak i to w kraju "tak bardzo" Katolickim.

Cz wrz 24, 2009 14:35

Ten artykuł jest sprzed 2 lat.. I jakoś nie słychać nic nowego w związku udowodnieniem, że ojciec Pio był szarlatanem... Ale jestem pewna, że powstanie jeszcze kilka takich "ciekawostek" wsród sceptyków i niedowiarków niestety ... Bo czy nie prościej jest nazwać kogoś szarlatanem niż uwierzyć w cuda? Niestety tak i to w kraju "tak bardzo" Katolickim.

Z tego co wyczytałem to Historyk Sergio Luzzatto, był jedyną osobą z zewnątrz, która została dopuszczona do archiwum, 6 lat zajęło mu opracowanie tej książki. Informacje, które były podane z tej książki, pochodzą od wydawcy, który to podał w celach zapewne marketingowych. Wątek będzie kontynuowany, gdy będzie dostęp do całości materiału.

Pn wrz 28, 2009 20:44

Wpierw napisałeś: Miliony biednych ludzi mu uwierzyło, a zobaczcie kim się okazał.

Teraz okazuje się że nic nie mamy i będziemy czekać na ukazanie się książki... Więc po co ten temat?

Pn wrz 28, 2009 21:25

Heni
Wpierw napisałeś: Miliony biednych ludzi mu uwierzyło, a zobaczcie kim się okazał.

Teraz okazuje się że nic nie mamy i będziemy czekać na ukazanie się książki... Więc po co ten temat?

Dlaczego?, to wszystko co podały media, będzie w tej książce. Książka już dawno się ukazała, a to co napisałem było oparte na tym, co podały media. Nie wiem, czy doczekamy się wydania polskiego, zobaczymy. W kilku miejscach natrafiłem na fragmenty z tej książki, lecz nie ma sensu komentować tego, nie znając całości.

Pn wrz 28, 2009 22:33

Czyli jednym słowem rzuciłeś oszczerstwo, na poparcie którego nie masz dowodów. Bo "to bedzie w książce" nie jest żadnym dowodem.

heni napisał(a):
W kilku miejscach natrafiłem na fragmenty z tej książki, lecz nie ma sensu komentować tego, nie znając całości.

To po co założyłeś ten temat oparty na czymś czego nie znasz? Jaki sens w tym jest?

Pn wrz 28, 2009 22:45
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

, na poparcie którego nie masz dowodów.

A jesli On w to WIERZY? :D

Pn wrz 28, 2009 22:59

Pn wrz 28, 2009 23:17

Heni, nie rozumiem do czego dążysz. Wpierw zakładasz temat gdzie rzucasz oszczerstwo, a następnie po jakimś czasie piszesz że nie ma czego komentować jak na razie. Przecież skomentowałeś całą sprawę na samym początku, opierając się tylko na jakimś artykule w internecie, kategorycznie stwierdzając że ojciec Pio to oszust.
We własnym temacie prawie się nie udzielasz, na to co zostało napisane nie odpowiadasz. Wedle powyższego wyciągam wniosek, że do obiektywizmu i do szukania prawdy Tobie jeszcze bardzo daleko...

Wt wrz 29, 2009 0:34

Post pytanie
Dural napisał(a):
Mam male pytanko do zwolennikow "über" ojca. Czy otrzymaliscie znak od Boga potwierdzajacy znaczenie jakie przypisujecie stygmatom? A jesli to kara wymierzona heretykom za skladanie rak do modlitwy?

...jesli o.Pio byl heretykiem to jak wyjasnisz cuda (cuda o.Pio?) - poczytaj o nim a moze znajdziesz odp.(znak od Boga)

Pt paź 23, 2009 22:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2