Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 święci nie święci... czyli niebawem 1 listopad 
Autor Wiadomość
Post ...
No cóż... bełkot nie bełkot przynajmniej mam jakieś poglądy.
I uważam, że do czasu Krzyżaków w Polsce Niemcy jeszcze się tu czymkolwiek przejmowali POKOJOWO. Ale od czasu jak jakiś ruski Piast dał se wpisać , że mają tu przyjść to się już niczym tu nie przejmowali.
Tak Jadźka robiła za szpiega, a tak mieli szpiegów 10 razy lepszych. Uzbrojonych. I tyle :(

PS. Ja jestem historykiem amatorem, ale historia w moim wydaniu nie doprowadziła jeszcze mnie do stwierdzenia, że Polacy wybudowali krematoria. Także uważaj waść bo może się okazać, że ty kiedyś wylądujesz w krematorium za... swoją historię? Za swoją nienawiść?
Za swoją...głupotę :(

Pn lis 02, 2009 14:43
Post ...
ps pstatnie dziś - za swoją głupotę HISTORYCZNĄ oczywiście :) lub :( (raczej :()

Pn lis 02, 2009 14:45

Post Re: ...
kingdomofheaven7 napisał(a):
PS. Ja jestem historykiem amatorem, ale historia w moim wydaniu nie doprowadziła jeszcze mnie do stwierdzenia, że Polacy wybudowali krematoria.

No nie, tak wielkiej bzdury jeszcze nie wymyśliłaś i chwała Ci za to. Ale może nie jakościowo - ale ilościowo to nieźle nabzdurzyłaś tutaj.

Więc kiedy był Zjazd Gnieźnieński? Google już działa? Do doczytaj sobie o "pokojowych" walkach Mieszka I, Bolesława I i III, o Marchii Brandenburskiej i Nowej Marchii. Przy okazji doczytaj definicje chrystianizacji i kanonizacji oraz dowiedz się, jak wyglądały kryteria kanonizacji w XIII wieku.

A "bełkotem" jest Twoje latanie między stuleciami, jakby Jadwiga Śląska wiedziała o zamiarach Krzyżaków i rozwoju sytuacji na 200 la naprzód, a Krzyżacy w XV wieku musieli się przejmować Zjazdem z przełomu IX i X wieku. Może jeszcze za Wandę, co za Niemca nie chciała, też Krzyżacy i Jadwiga odpowiadają?

Moderacjo, ponawiam prośbę, zamknijcie wątek. Chyba już nikt nie pisze tu o 1 listopada

Pn lis 02, 2009 15:08
Post ...
Cytuj:
A "bełkotem" jest Twoje latanie między stuleciami, jakby Jadwiga Śląska wiedziała o zamiarach Krzyżaków i rozwoju sytuacji na 200 la naprzód, a Krzyżacy w XV wieku musieli się przejmować Zjazdem z przełomu IX i X wieku.

Sznowny forumowiczu - nic Ci nie ujmując mam nadzieję, że jesteś jedynym Polakiem, który nie słyszał o tym jak wielką i zasłużoną dla Polski była dynastia Jagiellonów, która wywalczyła zwycięstwo w bitwie pod Grunwaldem.

No ani chybi słuszne mi zarzuty stawiasz jeśli bitwa pod Grunwaldem i Władysław Jagiełło nic dla ciebie nie znaczą.

No a jeśli znaczą to możesz się równie dobrze PRZEJĄĆ - jak ty to nazywasz - zjazdem gnieźnieskim z roku... xyz , na bazie porozumień Okrągłego Stołu... wiesz... Rycerze Okrągłego Stołu - słyszałeś może kiedyś o tych legendarnych rycerzach poszukiwaczach św. Graala?
No to tak ten Okrągły Stół w tej Polsce z roku 1000 i 1989 i ten sam problem - jest pokój , nie ma armii. No i to tyle w tym temacie.
Grunwaldu nigdy nie było - patrz 1410. Jak można w ogóle tym się przejmować, nie?

Ale z drugiej strony masz rok 1655 i tu już widzę zero wspomnień jak Cię Karol Gustaw atakował z Zakopanem dosłownie. No to co - tym bardziej 1410 powinien nie istnieć. No a nie istnieje? :(

Pn lis 02, 2009 15:31

Tak, wątek najwyraźniej się wyczerpał. Zamykam

Pn lis 02, 2009 15:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3