Autor |
Wiadomość |
Sadomaczo
|
Mowa o 1szym poście w temacie.
Poza tym czuć na kilometr ściemą.
|
Pn lis 09, 2009 16:44 |
|
|
|
 |
Grazyna Cook
|
 link voxdomini (Vasula Ryden)
Zaczne od tego,ze nie jestem teologiem.Wszystkie 110 zeszytow Vasuli Ryden sprawdzilam pobieznie a dokladne czytanie zakonczylam na zeszycie 20ym jak narazie. Glowna strona polska to:www.voxdomini.com.pl ,wiecej informacji na temat dziela tego jest na str.www.voxdomini.com.pl/plmsg/plindex.html lub link na glownej stronie u dolu. Kosciol postepuje dobrze, skrupulatnie badajac wszystkie objawienia,poniewaz juz dawno ludzkosc zmienilaby Slowo Boze,jak sie to niestety juz stalo w pewnych szczegolach.Orzeczenie Kongregacji do Spraw Wiary negatywne nie oznacza,ze objawienie nie jest prawdziwe.Jesli pocvhodzxi od Boga,to Bog sprawi,ze bedzie uznane.Ile lat musialo czekac oredzie o Milosierdziu Bozym razem z budowa sanktuarium w Lagiewnikach? Vasula Ryden byla prawoslawnego wyznania,osoba grzeszna i raczej skromnego wyksztalcenia.Jezus wyjasnia ,ze w "malych" uwidacznia sie Jego chwala,takie mial upodobania Jezus od zawsze. Druga sprawa to czlowiek uwaza,ze Bog nam sie obnazyl i nie mu juz do ukrycia przed nami i kazda nowosc o Bogu jest klamstwem.Jest takie zdania Jezusa do Vasuli( za jej ciekawosc) zostala zganiona" nie do ciebie nalezy to wiedziec prochu i popiele....) Aby poznac styl mowy Jezusa,nalezy poczytac "Dzienniczek" sw.Faustyny i jest ciekawy link Jezus i sluga Boza Kunegunda Siwiec: www.karmel.pl/hagiografia/siwiec/miejsce/baza.php?id=03 .W tutejszym miesieczniku "Katolik" ostatnio byl artykul niby z watykanu,ze medjugorje jest zamkniete,tamtejszy biskup po 30 latach objawien jest nie przekonany.jan Pawel II nieoficjalnie powiedzial,ze gdyby nie byl papiezem to juz dawno by tam byl.Moze i byl incognito.Znane sa teraz Jego "wycieczki" w gory czy poza Rzym. Wniosek : opinie na tematy sa wzgledne,nalezy oceniac w kontekstach epok,ludzi wybranych przez Boga w roznych czasach.Ojcu PIO 50 lat stygmaty krwawily, ile musial czekac na swietosc w oczach ludzkich?(ps prosze wybaczyc moj j.polski niepoprawny styl)
|
Wt lis 10, 2009 3:19 |
|
 |
jumik
|
Grazyna Cook napisał(a): Ile lat musialo czekac oredzie o Milosierdziu Bozym razem z budowa sanktuarium w Lagiewnikach?
Czy w przypadku Faustyny była oficjalna opinia o błędach doktrynalnych?
Czy w przypadku o. Pio była oficjalna opinia o błędach doktrynalnych?
Jak na razie już od 14 lat trwa negatywna opinia doktrynalna Kościoła o pismach Vassuli.
_________________ Piotr Milewski
|
Wt lis 10, 2009 18:19 |
|
|
|
 |
Rozmyślacz
|
Tych końców już tyle było przez wieki że końca nie widać tych końców ... w każdych czasach są upośledzeni prorocy co będą siać zamęt i straszyć ludzi a kościół lubi straszyć więc to robi...
|
Wt lis 10, 2009 21:34 |
|
 |
Grazyna Cook
|
 nieznane drogi Boga
Nie wiem co bym zrobila ze szczescia,aby Bog w swoim milosierdziu raczyl odwrocic bieg swoich zamiarow i mam taka nadzieje.(dopiero jestem w polowie sredniej dlugosci ludzkiego bytu),trzeba byc gotowym i przygotowac innych(jest to czyn milosierdzia) jak moneta niebieska dajaca wstep do nieba ale przedewszystkim trzeba czynic to milosierdzie aby zadowolic Jezusa(z milosci,wtedy ma wieksza wartosc).Zagladalam na website "mateusza".Na szczescie mamy rok modlitw za kaplanow,za ich wytrwalosc ,cierpliwosc i swietosc.Kaplani sa zazwyczaj surowiej sadzeni przez Boga,bo wiecej otrzymali i wiecej sie od nich wymaga.Cos na ten temat mowila Maria Simma,austriaczka,ktorej sie objawialy dusze czyscowe przez 40 lat(zmarla w 2005r),sa opracowania w polskich ksiagarniach )Wiec kaplan jest tak swiety,ze Matka Boza w czasie Mszy swietej stoi krok za kaplanem,na objawieniach w Ohio zawsze pochyla glowe w ich strone jako zastepcow swojego Syna.CIEKAWE: dlaczego mlodziez tak stroni od spowiedzi tj.powiedzmy pogadania sobie przez 3 minuty z osoba,ktorej nie widzi.Natomiast pisza epopeje emaili,sms-ow do ludzi ,ktorych rowniez nie widza.Czy nie stoi za tym szatan,ktory ciagle usiluje scisle sie ukrywac,negowac swoje istnienie.
Vasula Ryden zeszyt 8,(04.03.1987)
"Pojdz,naucze cie:ja Jestem Wszechmogacy i wiem,co jest najlepsze dla twojej duszy.Jesli ktos z was stawia mi pytanie albo prosi Mnie o jakas laske(nota bene"l" z kreska,polska litera),odpowiem mu.Moja odpowiedz bedzie najlepsza,jaka dusza moze sie karmic.To tak,jakbym wyszukal pomiedzy wszystkimi owocami idealnego owocu,dajacego najlepsze rezultaty dla waszej duszy.Czy slyszalas ile razy moge przebaczyc?
Vasula:"Tak Panie,ale niektore ksiazki mowia,ze chociaz czasem odpowiadasz w sposon nadprzyrodzony,jednak gniewasz sie.Jestes zagniewany,bo wolalbys nie dawac nam odpowiedzi: to Ci sie nie podoba,ze wymagamy jej od Ciebie.
-"Ja Jahwe mowie ci"MOJ SPOSOB MYSLENIA NIE JEST WASZYM SPOSOBEM MYSLENIA, AMOJE DROGI NIE SA WASZYMI DROGAMI.Vasulo,Ja jestem Bogiem Pelnym Milosierdzia,Ojcem Swietym,kochajacym was.Znam wasze potrzeby i slabosci.Moja milosc do was wszystkich jest Miloscia Zazdrosna.Przyjdzcie,przyjdzcie blizej Mnie.Ja Jahwe wykorzystuje kazda sposobnosc,aby was dosiegnac.
-Vasula"OJcze moj kiedy jestem z Toba,czuje sie tak kochana przez Ciebie, a moja milosc do Ciebie kaze tylko wzrastac,a jednak boje sie upasc,poniewaz pelna jestem grzechow."
-"Vasulo,czyz nie wiewm o tym wszystkim?Jestes garscia prochu i jesli dmuchne na ciebie znikniesz.Wiem jak jestes wrazliwa,poniewa mimo wszystko jestes tylko przelotnym cieniem na ziemi(.....).Patrze na twe slabosci ze wspolczuciem i miloscia.Nie boj sie,bo Ja cie umocnie.Biore twoje grzechy i daje ci Moje Przebaczenie."
|
Śr lis 11, 2009 2:29 |
|
|
|
 |
Korat
|
Jeśli Bóg chce dokończyć dzieła, to oznacza tylko jedno, wreszcie wrócimy do raju. Jeśli taki jest Jego plan na najbliższe lata to chwała mu za to, bo już nie moge patrzeć na ten żal.
_________________ "Ktokolwiek znalazł Chrystusa musi dowodzić innych do niego. Wielka radość nie może byc tylko dla siebie. Musi byc przekazywana"
Benedykt XVI
|
Śr lis 11, 2009 10:31 |
|
|
|