Bez ślubu - w miłości. Ze ślubem - bez miłości.
Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: No proszę, że przypuszczałem, że mój post może mieć takie właściwości LOL Czuję się jak jakaś swatka Cool Po pierwsze dziecko czy nastolatek, które nosi na sobie kilogramy kolczyków czy mnóstwo tatuaży, tak naprawdę woła o pomoc. To próba zwrócenia na siebie uwagi, a nie normalny objaw dorastania. A ja się nie zgodzę. Wybacz, ale nie ty jesteś od decydowania o tym co jest normalne, a co nie. Nie wiesz też co siedzi w głowie takiej osoby, a już tym bardziej nie wiesz czy woła o pomoc. Nie wiesz, a po wyglądzie zewnętrznym tego nie poznasz, co najwyżej po zachowaniu. Cytuj: Po drugie, nie dla każdego takie czasopisma jak Playboy są synonimem sztuki i piękna. Kobieta może wyrazić się na tysiąc sposobów, nie tylko przez obnażanie się dla innych. Uwierzcie, jest mnóstwo pięknych dziewczyn, które w życiu nie zrobiłyby czegoś takiego. To oznaka szacunku wobec własnego ciała, wobec przyszłego potomstwa (nie chciałbym oglądać mojej matki, choć jest piękną kobietą, na żadnej "artystycznej" rozkładówce), czy wreszcie wobec partnera. I jeszcze raz - nie ty jesteś od decydowania o tym czy to brak szacunku wobec własnego działa, potomstwa i partnera. Ciebie to bulwersuje i masz do tego prawo, ale nie oceniaj swoją miarą innych bo dobrze wiesz, że to nie jest prawdziwe. Gdybym ja miał oceniać swoją miarą Ciebie to byłbyś dla mnie starym dewotem, który powiela znane wszystkim stereotypy. Cytuj: Po trzecie, gdybyśmy wszyscy rozumowali w ten sposób, że związki homoseksualne są dobre, bo nie zagraża ciąża, to ludzkość dawno by już wyginęła..
Nie zrozumiałeś żartu.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr lis 11, 2009 15:00 |
|
|
|
 |
wasze sumienie
|
hoffnung sorry ale od bardzo dawna juz wiadomo co jest przyczyna homoseksualizmu. i kazdy biolog czy lekarz z wyjatkiem tych ktorzy wierza bardziej w Boga niz dowody naukowe powiedza ci jaka jest przyczyna. ....
dlaczego moje caluski dla mrocznego zostaly wykasowane? czyzby byly az takie grzeszne???? moj maz wie o nich, smial sie do rozpuku, zdrady tutaj nie dopatrzyl sie....wiec o co chodzi?
wsrod ludzi wierzacych buziak dla obcego faceta jest grzechem?????
Twoim obowiązkiem, zanim się zarejestrowałaś na tym forum - było zapoznanie się z Regulaminem. Już w tym dziale zwracalam Ci uwagę na sposób pisania - jeżeli jeszcze czegoś nie rozumiesz - zapraszam na PW. Asienkka
|
Śr lis 11, 2009 17:38 |
|
 |
arc
|
wasze wielmożne sumienie, myślę, że po prostu nie wnosiły nic nowego do tematu i dlatego zostały skasowane. Nie doszukuj się tak wszędzie spisku a na pewno wyjdzie Ci to na zdrowie
Chyba, że - tak jak w moim podpisie...
_________________ arcarc
|
Śr lis 11, 2009 17:58 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
arc napisał(a): wasze wielmożne sumienie, myślę, że po prostu nie wnosiły nic nowego do tematu i dlatego zostały skasowane.
Też tak uważam, § II pkt. 6 Regulaminu stanowi:
6. Do wymiany uwag i pytań prywatnych i wszelkich uwag niezwiązanych z tematem powinno służyć PW oraz e-mail.
Całuski zaliczają się do kategorii uwag prywatnych.
|
Śr lis 11, 2009 18:04 |
|
 |
hoffnung
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Cytuj: No proszę, że przypuszczałem, że mój post może mieć takie właściwości LOL Czuję się jak jakaś swatka Cool Po pierwsze dziecko czy nastolatek, które nosi na sobie kilogramy kolczyków czy mnóstwo tatuaży, tak naprawdę woła o pomoc. To próba zwrócenia na siebie uwagi, a nie normalny objaw dorastania. A ja się nie zgodzę. Wybacz, ale nie ty jesteś od decydowania o tym co jest normalne, a co nie. Nie wiesz też co siedzi w głowie takiej osoby, a już tym bardziej nie wiesz czy woła o pomoc. Nie wiesz, a po wyglądzie zewnętrznym tego nie poznasz, co najwyżej po zachowaniu. Cytuj: Po drugie, nie dla każdego takie czasopisma jak Playboy są synonimem sztuki i piękna. Kobieta może wyrazić się na tysiąc sposobów, nie tylko przez obnażanie się dla innych. Uwierzcie, jest mnóstwo pięknych dziewczyn, które w życiu nie zrobiłyby czegoś takiego. To oznaka szacunku wobec własnego ciała, wobec przyszłego potomstwa (nie chciałbym oglądać mojej matki, choć jest piękną kobietą, na żadnej "artystycznej" rozkładówce), czy wreszcie wobec partnera. I jeszcze raz - nie ty jesteś od decydowania o tym czy to brak szacunku wobec własnego działa, potomstwa i partnera. Ciebie to bulwersuje i masz do tego prawo, ale nie oceniaj swoją miarą innych bo dobrze wiesz, że to nie jest prawdziwe. Gdybym ja miał oceniać swoją miarą Ciebie to byłbyś dla mnie starym dewotem, który powiela znane wszystkim stereotypy. Cytuj: Po trzecie, gdybyśmy wszyscy rozumowali w ten sposób, że związki homoseksualne są dobre, bo nie zagraża ciąża, to ludzkość dawno by już wyginęła.. Nie zrozumiałeś żartu.
Daleko mi od oceniania innych moją miarą. W przeciwieństwie do Ciebie nie obrażam innych, choć szczerze określenie "stary dewot" jest dla mnie po prostu śmieszne (do starości mi baaaaardzo daleko  ).
Znam się na żartach, ale tylko tych na pewnym poziomie, sorry.
Polecam rozmowę z jakimkolwiek psychologiem na temat: Czy poprzez wygląd zewnętrzny możemy wyrazić swoje wnętrze i zwrócić uwagę otoczenia. Poza tym przekręcasz moje słowa. Nie napisałem, że sesja do Playboya to brak szacunku wobec wyżej wymienionych, lecz że nie decydowanie się na taki krok jest tego oznaką. Nie wiem, jakie pobudki kierują kobietami, które się obnażają na łamach prasy i nie tylko, mogę się tylko domyślać.
_________________ Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość...
|
Śr lis 11, 2009 19:05 |
|
|
|
 |
hoffnung
|
wasze sumienie napisał(a): hoffnung sorry ale od bardzo dawna juz wiadomo co jest przyczyna homoseksualizmu. i kazdy biolog czy lekarz z wyjatkiem tych ktorzy wierza bardziej w Boga niz dowody naukowe powiedza ci jaka jest przyczyna. ....
Oświeć mnie proszę.. Co jest według nauki (a nie pojedynczego lekarza) przyczyną homoseksualizmu? Tak na marginesie, wydaje mi się, że żaden szanujący się lekarz nie będzie kłamał tylko dlatego, że wierzy w Boga.
_________________ Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość...
|
Śr lis 11, 2009 19:10 |
|
|
|