|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Ach te niuanse.
Zasadnicze.....zawsze gdy ktoś głosi, że uzdrawia, czyni cuda własną mocą, mamy do czynienia z szarlatanem lub iluzjonistą.
|
| Cz lis 26, 2009 13:27 |
|
|
|
 |
|
0bcy_astronom
|
No ale chyba wiesz o co chodziło... O Pio czynił cuda ale nie własną mocą tylko mocą Boga. To Bóg czynił te cuda owszem, ale jakby za pomocą ojca Pio... a nawet nie za pomocą tylko... hmm jak to ując... No kurcze wiecie o co mi chodzi 
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz lis 26, 2009 16:49 |
|
 |
|
monika001
|
 Re: ...
anch napisał(a): No to podaj choć 1 cud.
Cudów było bez liku. Przeczytaj książkę "Cuda Ojca Pio" Renzo Allegri,
a trochę ich poznasz. A jeśli nie chce ci się czytać, to wrzuć hasło z cudzysłowiu w Googla, to się z niektórymi zapoznasz.....
|
| Cz lis 26, 2009 18:48 |
|
|
|
 |
|
mazli
|
0bcy_astronom napisał(a): O Pio czynił cuda ale nie własną mocą tylko mocą Boga. To Bóg czynił te cuda owszem, ale jakby za pomocą ojca Pio... a nawet nie za pomocą tylko... hmm jak to ując... No kurcze wiecie o co mi chodzi 
O Pio był jakby narzędziem w Boskich rękach.
|
| Cz lis 26, 2009 19:14 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
mazli napisał(a): 0bcy_astronom napisał(a): O Pio czynił cuda ale nie własną mocą tylko mocą Boga. To Bóg czynił te cuda owszem, ale jakby za pomocą ojca Pio... a nawet nie za pomocą tylko... hmm jak to ując... No kurcze wiecie o co mi chodzi  O Pio był jakby narzędziem w Boskich rękach.
Chciałem tak powiedzieć, ale mogłoby wyjśc na to, że O Pio jako narzędzie byłby potrzebny/w jakiś sposób niezbędny tak samo jak wiertarka jest mi potrzebna do zrobienia dziury bo bez niej mimo chęci sobie nie poradzę.
Prędzej powiedziałbym, że O Pio był pośrednikiem w czynieniu cudów.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Cz lis 26, 2009 19:45 |
|
|
|
|
|