Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Szpetne pomniki J.P II 
Autor Wiadomość

Jak już wydawać kasę na pomniki , to z głową . Nie tylko ten jest , ekhem , ładny inaczej. Gdzieś tam w Polsce pomnik papieża jako żywo przypominał Jerzego Urbana ;-). Nie udało mi sie wytropić gdzie toto ze zdjęcia stoi , ale sadząc po napisie , jest to chyba dzieło Polonii . A oni miewają naprawdę "ekscentryczny" gust.

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

N lis 15, 2009 12:17

W moim mieście przed kościołem Piotra i Pawła na Grodzkiej usadowiono takie cosik.http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/9072983.jpg Nie jestem pewien bo dawno tam nie byłem ale z czubka mu chyba tryska woda.

co było zbędne i niekoniecznie związne z tematem powoliłem sobie usunąć, kastor

N lis 15, 2009 12:32

Post Re: Szpetne pomniki J.P II
a w kalwarii zebrzydowskiej są już 2 pomniki jeden pod klasztorem a drugi w rynku taki jakby woskowy czy coś. ale po co tego by w 5 tysięcznym miasteczku były 2 pomniki ?? basen by lepiej zbudowali

N gru 20, 2009 0:59

Post Re:
A. napisał(a):
Ja bym powiedział, że ten pomnik jest szpetny z zupełnie innego powodu, a mianowicie takiego, że pieniądze które się weń ładuje można by przeznaczyć na choćby dożywianie dzieci w szkołach. I jestem pewien, że Jan Paweł II byłby bardziej dumny z takiego spożytkowania pieniędzy...

A ja uważam, że ten człowiek był dumny z tych pomników. Stawiano mu je już długo za jego życia. Moją spontaniczną reakcją byłoby przeciwstawieinie się czemuś takiemu. Jemu to nie przeszkadzało.
Zresztą co ja będę gadał z ludźmi wierzącymi w autorytety.

Cz gru 31, 2009 19:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2