Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 11, 2025 13:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Wiara w życie wieczne... ku nieskończoności? A prawa fizyki? 
Autor Wiadomość

Post Re: Wiara w życie wieczne... ku nieskończoności? A prawa fizyki?
ateista1993 napisał(a):
To co ty piszesz to z kolei religijny, katolicki bełkot. Ciągle Bóg, Bóg i wszystko Bóg... Ja i tak w niego nie uwierzę.

No to tu kolega mnie zastrzelił, bo jak można dyskutować o czymś, w co się nie wierzy.
Dowodzić to może tylko problemów z własnym ja lub z sumieniem, które daje o sobie znać i poprzez próbę udowodnienia tego, co z poziomu nauki nie jest do udowodnienia (na razie) próbuje uwieść innych by ci stali się jak on, by nie przypominać mu swego tragicznego położenia. W tłumie łatwiej przejść do porządku dziennego na tym, co złe i błędne.
Ten sam motyw kieruje ateistami w walce z krzyżem, to ból sumienie nakazuje pozbyć się tego, co nie daje pokoju duszy.

So lut 06, 2010 21:08

No kolego, wy dyskutujecie sobie o swoich bogach, a ja wam mówię, w co ja wierzę, a w co nie. W katolickiego boga akurat nie wierzę. A krzyż to narzędzie tortur. Poza tym razi mnie to, gdy wisi wyżej niż godło. A w ogóle to zabierajcie krzyże do kościołów!

So lut 06, 2010 21:32

No proszę zawsze jest tak samo ale zapewniam z wiekiem, kiedy organizm nie będzie poddany tym burzom hormonalnym będzie można zacząć walkę z tym co grzeszne i słabe w nas.
Z wiekiem dojdzie doświadczenie w postrzeganiu otoczenia i tego co w życiu jest naprawdę ważne.
Wiem coś o tym sam byłem, kiedyś "matką".
Wracając do twej wiary i do teologicznego opisu Boga, to z poziomu tej nauki innego nie może być jak Bóg żydo-chrześcijański bo tylko może być w świetle tego Jeden, doskonały.
Więc trzeba się zastanowić kim są twoi bogowie, czy się tego nie obawiasz?

So lut 06, 2010 21:42

ateista1993
Stonuj trochę, nie jest najlepszym sposobem na dyskusje agresja wobec adwersarzy, szczególnie gdy są gospodarzami...

So lut 06, 2010 21:48
zbanowany na stałe

Cytuj:
...szczególnie gdy są gospodarzami...

"Gosc w dom, Bog w dom!" :)

So lut 06, 2010 21:53

Dural napisał(a):
Cytuj:
...szczególnie gdy są gospodarzami...

"Gosc w dom, Bog w dom!" :)

No po takich postach, nie dziwi ta potęga w liczniku.
A może coś tak od serca.
Ja może dodam, że ludzie nie znają ich wszystkich (praw fizyki) a próbują zgłębić ich Stwórcę.
Ciasnota i pycha.

So lut 06, 2010 22:01

WIST napisał(a):
ateista1993
Stonuj trochę, nie jest najlepszym sposobem na dyskusje agresja wobec adwersarzy, szczególnie gdy są gospodarzami...

No dobra, spoko, mistrzu, ale ja wyrażam tylko własne zdanie. Chyba mogę?

So lut 06, 2010 22:02

Oczywiście, zdanie możesz wygłaszać, nawet odmienne od naszych przekonań i nic nie napisałem o tym Twoim prawie. Pisałem o stonowaniu swoich wypowiedzi. Możesz być kulturalnym ateista, albo wojującym agresywnym ateistą. Jedno jest tolerowane, a drugie nie. Sam oceń.

So lut 06, 2010 22:07

WIST napisał(a):
Oczywiście, zdanie możesz wygłaszać, nawet odmienne od naszych przekonań i nic nie napisałem o tym Twoim prawie. Pisałem o stonowaniu swoich wypowiedzi. Możesz być kulturalnym ateista, albo wojującym agresywnym ateistą. Jedno jest tolerowane, a drugie nie. Sam oceń.

Dobra, mistrzu, ja tylko powiedziałem, jak powinno być w państwie neutralnym światopoglądowo.

N lut 07, 2010 9:36

zadajecie proste pytania na kture kazdy z was zna odpowiedz a jednak kazdy szuka gdzies daleko zamias zamknac oczy i zobaczyc prawde o piekle i zyciu wiecznym moze pisze z bledami i mam nizsze wyksztalcenie od wiekszosci z was ale rozumiem ta teze jak równiez potrafie polaczyc nauke bynajmiej wytlumaczyc ze pieklo to nie smola i kotly tylko to co w nas samych jest to co nas naprawde boli i niejest to rana ciala ktura sie zagoi i zapomnimy o niej lecz to co mamy w sobie uczucia nasze leki strach i bul fizyczny to co napewno karzdy z nas odczuwa to wlasnie nas nas czeka uczucia niebem zas jest zycie wieczne czyli wiecznie duch nasz bedzie w naszych dobrych uczuciach milosci szczesciu i poczuciu bezpieczenstwa to jest niebem i pieklem i to nasz wybur czym bedziemy zyc gdy cialo umze a sad ostateczny bedzie tym co nam wybaczy nasze zle czyny i pozwoli nam o nich zapomniec i to przestanie nas dreczyc . przepraszam za błedy ale prosze byscie rozwazyli to co pisze znam wiecej swych odpowiedzi kture wam moze choc przez chwile pokazą me wyobrazenia milosci nie widzicie a wiecie ze jest leku i strachu nie widzicie a go czujecie

Pn lut 15, 2010 0:36

Jeśli Niebo jest niewyobrażalnie piękniejsze od piękna ziemskiego, to tez można zakładać, że Piekło jest proporcjonalnie straszne niż to co jest piekłem na ziemi.

Pn lut 15, 2010 17:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2