Wiara w życie wieczne... ku nieskończoności? A prawa fizyki?
Autor |
Wiadomość |
atryda
|
 Re: Wiara w życie wieczne... ku nieskończoności? A prawa fizyki?
ateista1993 napisał(a): To co ty piszesz to z kolei religijny, katolicki bełkot. Ciągle Bóg, Bóg i wszystko Bóg... Ja i tak w niego nie uwierzę. No to tu kolega mnie zastrzelił, bo jak można dyskutować o czymś, w co się nie wierzy. Dowodzić to może tylko problemów z własnym ja lub z sumieniem, które daje o sobie znać i poprzez próbę udowodnienia tego, co z poziomu nauki nie jest do udowodnienia (na razie) próbuje uwieść innych by ci stali się jak on, by nie przypominać mu swego tragicznego położenia. W tłumie łatwiej przejść do porządku dziennego na tym, co złe i błędne. Ten sam motyw kieruje ateistami w walce z krzyżem, to ból sumienie nakazuje pozbyć się tego, co nie daje pokoju duszy.
|
So lut 06, 2010 21:08 |
|
|
|
 |
ateista1993
|
No kolego, wy dyskutujecie sobie o swoich bogach, a ja wam mówię, w co ja wierzę, a w co nie. W katolickiego boga akurat nie wierzę. A krzyż to narzędzie tortur. Poza tym razi mnie to, gdy wisi wyżej niż godło. A w ogóle to zabierajcie krzyże do kościołów!
|
So lut 06, 2010 21:32 |
|
 |
atryda
|
No proszę zawsze jest tak samo ale zapewniam z wiekiem, kiedy organizm nie będzie poddany tym burzom hormonalnym będzie można zacząć walkę z tym co grzeszne i słabe w nas. Z wiekiem dojdzie doświadczenie w postrzeganiu otoczenia i tego co w życiu jest naprawdę ważne. Wiem coś o tym sam byłem, kiedyś "matką". Wracając do twej wiary i do teologicznego opisu Boga, to z poziomu tej nauki innego nie może być jak Bóg żydo-chrześcijański bo tylko może być w świetle tego Jeden, doskonały. Więc trzeba się zastanowić kim są twoi bogowie, czy się tego nie obawiasz?
|
So lut 06, 2010 21:42 |
|
|
|
 |
WIST
|
ateista1993 Stonuj trochę, nie jest najlepszym sposobem na dyskusje agresja wobec adwersarzy, szczególnie gdy są gospodarzami...
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 06, 2010 21:48 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: ...szczególnie gdy są gospodarzami... "Gosc w dom, Bog w dom!" 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
So lut 06, 2010 21:53 |
|
|
|
 |
atryda
|
Dural napisał(a): Cytuj: ...szczególnie gdy są gospodarzami... "Gosc w dom, Bog w dom!"  No po takich postach, nie dziwi ta potęga w liczniku. A może coś tak od serca. Ja może dodam, że ludzie nie znają ich wszystkich (praw fizyki) a próbują zgłębić ich Stwórcę. Ciasnota i pycha.
|
So lut 06, 2010 22:01 |
|
 |
ateista1993
|
WIST napisał(a): ateista1993 Stonuj trochę, nie jest najlepszym sposobem na dyskusje agresja wobec adwersarzy, szczególnie gdy są gospodarzami... No dobra, spoko, mistrzu, ale ja wyrażam tylko własne zdanie. Chyba mogę?
|
So lut 06, 2010 22:02 |
|
 |
WIST
|
Oczywiście, zdanie możesz wygłaszać, nawet odmienne od naszych przekonań i nic nie napisałem o tym Twoim prawie. Pisałem o stonowaniu swoich wypowiedzi. Możesz być kulturalnym ateista, albo wojującym agresywnym ateistą. Jedno jest tolerowane, a drugie nie. Sam oceń.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 06, 2010 22:07 |
|
 |
ateista1993
|
WIST napisał(a): Oczywiście, zdanie możesz wygłaszać, nawet odmienne od naszych przekonań i nic nie napisałem o tym Twoim prawie. Pisałem o stonowaniu swoich wypowiedzi. Możesz być kulturalnym ateista, albo wojującym agresywnym ateistą. Jedno jest tolerowane, a drugie nie. Sam oceń. Dobra, mistrzu, ja tylko powiedziałem, jak powinno być w państwie neutralnym światopoglądowo.
|
N lut 07, 2010 9:36 |
|
 |
dymitr40
|
zadajecie proste pytania na kture kazdy z was zna odpowiedz a jednak kazdy szuka gdzies daleko zamias zamknac oczy i zobaczyc prawde o piekle i zyciu wiecznym moze pisze z bledami i mam nizsze wyksztalcenie od wiekszosci z was ale rozumiem ta teze jak równiez potrafie polaczyc nauke bynajmiej wytlumaczyc ze pieklo to nie smola i kotly tylko to co w nas samych jest to co nas naprawde boli i niejest to rana ciala ktura sie zagoi i zapomnimy o niej lecz to co mamy w sobie uczucia nasze leki strach i bul fizyczny to co napewno karzdy z nas odczuwa to wlasnie nas nas czeka uczucia niebem zas jest zycie wieczne czyli wiecznie duch nasz bedzie w naszych dobrych uczuciach milosci szczesciu i poczuciu bezpieczenstwa to jest niebem i pieklem i to nasz wybur czym bedziemy zyc gdy cialo umze a sad ostateczny bedzie tym co nam wybaczy nasze zle czyny i pozwoli nam o nich zapomniec i to przestanie nas dreczyc . przepraszam za błedy ale prosze byscie rozwazyli to co pisze znam wiecej swych odpowiedzi kture wam moze choc przez chwile pokazą me wyobrazenia milosci nie widzicie a wiecie ze jest leku i strachu nie widzicie a go czujecie
|
Pn lut 15, 2010 0:36 |
|
 |
atryda
|
Jeśli Niebo jest niewyobrażalnie piękniejsze od piękna ziemskiego, to tez można zakładać, że Piekło jest proporcjonalnie straszne niż to co jest piekłem na ziemi.
|
Pn lut 15, 2010 17:51 |
|
|
|