Czy nasze marzenia spełnią się kiedyś w niebie????
Gdybys ujrzal piekno nieba z pewnoscia wszystkie rozkosze ziemi i wszelka ziemska chwala wydawalby sie tobie jako bloto.
Niebo to cos wiecej niz spelnienie marzen niedoskonalego czlowieka.
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
Wt mar 01, 2005 19:43
angua
Tak sobie myślę, że w momencie dostawania się do nieba człowiek nie marzy już o niczym innym niż byciu jak najbliżej Boga . A nawet jeśli, to wszystkie marzenia się z tym wiążą.
Śr mar 02, 2005 0:17
Konserwatysta
Myśli nasze, nie są myślami Bożymi.
Cytuj:
Bo myśli moje nie są myślami waszymi ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana. (Ks.Izajasza 55:8)
Bo jak niebiosa górują nad ziemią, tak drogi moje - nad waszymi drogami i myśli moje - nad myślami waszymi. (Ks.Izajasza 55:9)
_________________ Bez wiary nie można podobać sie Bogu. Wierzę tylko w prady objawione.
Śr mar 02, 2005 19:51
Tess
Slusznie zauwazyles Konserwatysto.
Pamietajcie drodzy bracia i siostry o slowach Sw. Pawla "Ani oko nie widzialo, ani ucho nie slyszalo.....co Bog przygotowal tym, ktorzy GO miluja".
Pozdr.
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.