Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość

Patałachów na różne stanowiska różne osoby wybierał - i wybierać będą.

Można podawać dowolne przykłady, z każdej strony.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt maja 04, 2010 10:38
Zobacz profil WWW
Post Re:
ToMu napisał(a):
Patałachów na różne stanowiska różne osoby wybierał - i wybierać będą.

...................

Więc nie ma co SPECJALNIE podkreślać iż wybrał go zmarły, bo raczej wiadomo czemu to służy i jakie intencje przyświecają w tym momencie Alus na zasadzie "Jaki prezydent taki zamach" lub "Jak prokurator taki.................... "

Wt maja 04, 2010 10:51
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
osiris, ja chyba zaczne wyszukiwac w twoich tekstach (takze tych z przeszlosci) podobne "zarzuty" w stosunku do politykow, ktorych ty nie lubisz. Czy nie mozesz po prostu powiedziec: Jaroslaw Kaczynski to moj faworyt i nie wazne co mowicie, jest dla mnie aniolem z nieba? W ten sposob powiesz wlasne zdanie i bedzie ci obojetne, czy komus sie J. Kaczynski podoba, czy nie.
A ty za kazdym razem krzyczysz jak to zwolennicy innych politykow napadaja na wszystko: pamiec zmarlych (przeczytales artykul ktory ci podalam?), na ciebie (przypominajac twoje wlasne wypowiedzi w agresywnym tonie) i w ogole na jedynych prawych Polakow (cecha charakterystyczna - slepe uwielbienie PiS-u).

Ja jestem za daleko od kraju, zeby przyczepiac sie do jedynie slusznej partii, obojetnie jak sie nazywa. Ale zauwazam pewne zaslepienie (niestety glownie ze strony zwolennikow PiS-u - moze inni sie bardziej ukrywaja), polegajace na tym, ze na kazda wypowiedz, ktora stawia pod znakiem zapytania postepowanie zywych i umarlych politykow ich partii natychmiast sie obrazaja i zarzucaja rozmowcom wszystko co najgorsze.

A podobno czasy "jedynie slusznej partii" odeszly w sina dal.

Wt maja 04, 2010 13:25
Post Re: Re:
Cytuj:
na zasadzie "Jaki prezydent taki zamach" lub "Jak prokurator taki.................... "

Są jednak ludzie z....marmuru?...azbestu?....albo niestety Bilobil w try miga, jesli trudnośc sprawia zapamiętanie dosłownie 4 słów :o ......"jaka wizyta taki zamach"
I kto non stop pogrywa zmarłymi.......
A jedyna moja intencja to ukazanie, że nawet ludziom, którym zaufał śp. L. Kaczyńskie nie potraficie ani krzty zaufać.

Wt maja 04, 2010 13:50
Cytuj:
"jaka wizyta taki zamach"

I to jest Twój argument w rozmowie, że dokładnie nie przytoczyłem słów choć dokładnie na to samo wychodzi i prześwietlały tej wypowiedzi identyczne intencje zdezawuowania osoby Prezydenta.
Ale niektórzy nie rozumieją tych niuansów lub udają idiotów.
Jeżeli ALUS chcesz zniżyć naszą dyskusje do wytykania sobie literówek i czeskich błędów (oraz jak to dokładnie leciało) to ja na to się nie piszę.
Oddałem sens tej wypowiedzi i to wystarczy, ale z braku sensownych argumentów trzeba było czegoś się chwycić jak pijany płotu co właśnie uczyniłaś.
Lecisz teraz Palikotem, niesiołowszczyzną i Kurskim na raz a do tego trup się ściele gęsto.
Żenada!!!

Cytuj:
osiris, ja chyba zaczne wyszukiwac w twoich tekstach (takze tych z przeszlosci) podobne "zarzuty" w stosunku do politykow, ktorych ty nie lubisz. Czy nie mozesz po prostu powiedziec: Jaroslaw Kaczynski to moj faworyt i nie wazne co mowicie, jest dla mnie aniolem z nieba?

Pomyliłaś tematy

Wt maja 04, 2010 14:00
Cytuj:
I to jest Twój argument w rozmowie, że dokładnie nie przytoczyłem słów choć dokładnie na to samo wychodzi i prześwietlały tej wypowiedzi identyczne intencje zdezawuowania osoby Prezydenta.
Ale niektórzy nie rozumieją tych niuansów lub udają idiotów.

To nie są niuanse, ale zamierzone złośliwości
Cytuj:
Jeżeli ALUS chcesz zniżyć naszą dyskusje do wytykania sobie literówek i czeskich błędów (oraz jak to dokładnie leciało) to ja na to się nie piszę.

Akurat nie ja szukałam w google literówki "kraku" :D
Cytuj:
Lecisz teraz Palikotem, niesiołowszczyzną i Kurskim na raz a do tego trup się ściele gęsto.
Żenada!!!

Kurskim???....wszak z PiS nikt się nie poniży do poziomu Palikota i Niesiołowskiego.

A co z twom zaufaniem do wyborów śp. L. Kaczyńskiego ? - bo nie o głupi plakacik chodzi, ale o kwestię zasadniczą ZAUFANIE.

Wt maja 04, 2010 14:09
Mnie tylko ciekawi w świetle zachowań polskiego rządu kiedy TUSK weźmie ślub w cerkwi, bo kościół już zaliczył mimo tego iż jest agnostykiem.
Cała polityka obecnego rządu jest poddańcza w stosunku do Rosji, więc ciągle pozostają pytania bez odpowiedzi jak to się ma do katastrofy.

Wt maja 04, 2010 14:26
osiris, a mozesz nas oswiecic, jaka polityka rzadu bylaby sluszna?
Napad na prokurature w Rosji i kradziez czarnych skrzynek?
Wywoz zwlok do Polski (nie wiadomo w jaki sposob) i ich sekcja i identyfikacja w kraju?
Zabezpieczenie miejsca wypadku przez naszych komandosow (zrzuty spadochronowe na terenie "wroga" i walka do ostatniego zywego komandosa, albo do przetransportowania wszystkich szczatkow z placu tragedii do Polski)?

Z tego co wiem:
- polscy prokuratorzy mogli byc od poczatku przy wszystkich sprawach zwiazanych z tragedia
- identyfikacja zwlok odbywala sie z udzialem polskich specjalistow (no chyba ze pani minister Kopacz jest podstawiona)
- polska "czarna skrzynke" oddano nam od razu
- teraz fachowcy rosyjscy i polscy jada razem do USA w sprawie amerykanskich systemow i urzadzen
- itd itd

A teraz wyobraz sobie, ze spada u nas w Warszawie samolot z wysokimi dostojnikami rosyjskimi i przyjezdzaja rosyjscy prokuratorzy i mowia: wara wam od naszych obywateli, zabieramy wszystko do nas. Spodobaloby ci sie? Czy tez bys krzyczal: znowu chca cos ukryc! Tylko Polacy maja prawo to badac!

Wt maja 04, 2010 14:40
Cytuj:
Mnie tylko ciekawi w świetle zachowań polskiego rządu kiedy TUSK weźmie ślub w cerkwi, bo kościół już zaliczył mimo tego iż jest agnostykiem.
Cała polityka obecnego rządu jest poddańcza w stosunku do Rosji, więc ciągle pozostają pytania bez odpowiedzi jak to się ma do katastrofy.

Król Zygmunt August powiedział: "nie jestem panem waszych sumień"....a Ty uzurpujesz sobie takie prawo - z czyjego nadania?
Uczyniłeś klasyczny dla siebie myk - pytam o zaufanie do prokuratora a Ty o slubach D. Tuska.

Wt maja 04, 2010 14:49

Jedno jest pewne .Służalczość obecnie rządzącej ekipy wobec Rosjan widoczna jest przez wszystkich, z wyjątkiem fanów platformy i tych co czerpią korzyści z rządów tej partii.
Udostępnienie treści czarnych skrzynek opinii społecznej i przede wszystkim rodzinom ofiar, to minimum co powinni zrobić Rosjanie.
Tchórzliwy Tusk i cała reszta boją się Rosjan uraziić.
To woła o pomstę do nieba!!!!!!

Wt maja 04, 2010 16:32
Alus, będę pisał co mi się rzewnie podoba z teoriami spiskowymi włącznie i nie będę czekał na Wasze zezwolenie i przyzwolenie.
A co do Kamala (czy też Kamali - jak to się odmienia żeby nie popełnić faux pas?) nie pisz w zacietrzewieniu głupot.

Cytuj:
Służalczość obecnie rządzącej ekipy wobec Rosjan widoczna jest przez wszystkich

Gita2 jesteś w błędzie, nie przez wszystkich. Miłość do PO (lub koniunkturalizm) zaślepiła niektórych na tym forum.

Wt maja 04, 2010 16:37

osiris napisał(a):
Alus, będę pisał co mi się rzewnie podoba z teoriami spiskowymi włącznie i nie będę czekał na Wasze zezwolenie i przyzwolenie.
A co do Kamala (czy też Kamali - jak to się odmienia żeby nie popełnić faux pas?) nie pisz w zacietrzewieniu głupot.

Cytuj:
Służalczość obecnie rządzącej ekipy wobec Rosjan widoczna jest przez wszystkich

Gita2 jesteś w błędzie, nie przez wszystkich. Miłość do PO (lub koniunkturalizm) zaślepiła niektórych na tym forum.

Jeśli idzie o Alus to oczywiście koniunkturalizm, nie wyobrażam sobie, aby w Polsce sympatię do tej partii wyrażano z innych powodów, no może jeszcze głupota, ale procent tych otumanionych?
Trudno powiedzieć jaki.

Wt maja 04, 2010 16:44
Wklejam link do znamiennego artykułu.
Nie widzę w nim żadnych teorii spiskowych oprócz znakomitych spostrzeżeń.
Jeżeli nie zgadzacie się z tym artykułem to wykażcie gdzie autor kłamie lub nagina fakty.
Kłamstwo smoleńskie
W świetle tego artykułu intencje naszego rządu wyglądają bardzo nieciekawie.
Pcha się na usta pytanie co chce uzyskać przez to TUSK, lub czym szantażuje go Putin?

Wt maja 04, 2010 16:57

Kamala napisał(a):
A teraz wyobraz sobie, ze spada u nas w Warszawie samolot z wysokimi dostojnikami rosyjskimi i przyjezdzaja rosyjscy prokuratorzy i mowia:

Kamala przypuszczam że to żart. Gdyby u nas robił się samolot z wysokimi dostojnikami rosyjskimi i okazałoby się, że może pas był za krótki lub żarówka wykręcona przywitalibyśmy samoloty i czołgi, a nie prokuratorów. A nasz polski rząd boi się poprosić Rosję o cokolwiek - przecież moglibyśmy ich urazić. Do Polski wracają trumny, a nasze władze o uściskach. Jeszcze nie wiadomo kto i co, a media już pompują w nas atmosferę cudownego pojednania. O czym my mówimy?

Wt maja 04, 2010 17:09
Cytuj:
O czym my mówimy?

Wedle wielbicieli PO o pojednaniu polsko-radzieckim.
Wzruszyłem się do łez.
Jeszcze pół biedy z tym pojednaniem, ale żeby się to nie przerodziło w przyjaźń po wsze czasy, bo ku temu to zdąża.
Mieliśmy już takie transparenty na pochodach pierwszomajowych - pamiętacie?

Wt maja 04, 2010 17:19
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona