Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 23:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Czy koniec jest bliski? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Czy koniec jest bliski?
nie wierzysz że jesteśmy nieśmiertelni ? Zostaliśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Jego. Więc jeśli stwórca jest nieśmiertelny to my także. Ciało fizyczne czasem umiera ale nie duch który ożywia ciało. Lepiej zapytaj się siebie czemu duch ma wole życia tylko ok 100 lat a nie 1000. Gdzie wyznanie katolika że dusza ludzka jest nieśmiertelna ? A może Ty nie katolik to nie uczono na religii ?

Wt maja 25, 2010 14:44
Ja?! napisał(a):
nie wierzysz że jesteśmy nieśmiertelni ? Zostaliśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Jego. Więc jeśli stwórca jest nieśmiertelny to my także. Ciało fizyczne czasem umiera ale nie duch który ożywia ciało. Lepiej zapytaj się siebie czemu duch ma wole życia tylko ok 100 lat a nie 1000. Gdzie wyznanie katolika że dusza ludzka jest nieśmiertelna ? A może Ty nie katolik to nie uczono na religii ?

Dusza żyje wieczne, ale nie ona decyduje o okresie życia na ziemi i nie ma możliwości powrotu do życia ziemskiego (Syr 38,21 ) - "A jak postanowiono ludziom raz umrzeć, a potem sąd" (Hbr 9,27 ).

Wt maja 25, 2010 14:54
Coiekawe, ja jestem tu juz któryś raz z rzędu. Odrodzona i zdobywajaca nowe doświadczenia

Wt maja 25, 2010 15:01

Nie warto zabiegać o dobra tego świata, bo to i tak będzie nam odebrane. Choć wiem że trzeba żyć dobrze, w pokorze, miłości, szacunku do ludzi, tylko to może przynieść dobre owoce przy końcu naszego ziemskiego pielgrzymowania. Trzeba też walczyć o prawdę, zdrowe poglądy na życie, moralność, wewnętrzną mądrość społeczeństwa, umiejętność odróżniania obłudy i kłamstwa od wartościowej prawdy. Walka ta w społeczeństwie zdominowanym przez "chore moralnie" media będzie tym bardziej doceniona i wynagrodzona.
Upadamy po to żeby się podnieść i walczyć o lepsze otoczenie, kraj, świat.. każda się liczy. Pomagając sobie pomagasz nam wszystkim. Doceń sens życia i istnienia, by stac sie wartościowym obywatelem tego kraju.

Wt maja 25, 2010 16:27
zbanowany na stałe

Ale warto zabiegać o wzrost cech w sobie takich jak ufność którą opanował świetnie ojciec Pio.
Miłość, akceptacje, szacunek, harmonie i wiele innych które nie znikają ale są bogactwem duszy i są źródłem jej rozwoju, po to dusza tworzy ciało w materii by zdobyć, pogłębić te cechy i inne pozytywne cechy. One są źródłem istnienia

Wt maja 25, 2010 17:00
Shamanka napisał(a):
Coiekawe, ja jestem tu juz któryś raz z rzędu. Odrodzona i zdobywajaca nowe doświadczenia

Jak tego dowiedziesz? :)

Wt maja 25, 2010 18:38
zbanowany na stałe

Ja też mam nie pierwsze wcielenie, na ziemi miałem około 30 wcieleń, na innych planetach jeszcze więcej i jak tego dowiedziesz że tak nie było, przecież o tym w Biblii nie pisali :)
myślisz że tu chodzi o dowód ? Chcesz dowodu to poczytaj o dzieciach które pamiętają gdzie żyły 20 lat temu, kto był ich mężem i potrafią trafić w to miejsce i opowiadać szczegóły z życia tamtej osoby o której tylko mąż i żona mogli wiedzieć. takich historii jest sporo i niektóre z nich znalazły się z gazetach, telewizji.
Nie zgadza się to z tym co pisze Biblia ? No i co z tego. W Biblii wielu spraw nie ma a istnieją.

Wt maja 25, 2010 18:48
Alus napisał(a):
Shamanka napisał(a):

Jak tego dowiedziesz? :)

Tak samo jak ty, nie dowiedziesz, ze tak nie jest :lol:

Wt maja 25, 2010 18:56

Piszecie, że to kara za grzechy. Więc wyjaśnijcie, co zrobili powodzianie, że zasłużyli na powódź i czy wszyscy powodzianie zrobili to samo czy może każdy cierpi za inne grzechy? Czy jest możliwe, że z powodu różnych grzechów jest ten sam skutek? Czyli jeden zrobił to, a drugi tamto, ale i tak konsekwencje są te same dla obu.

Śr maja 26, 2010 10:16
Top sie nazywa odpowiedizalnosć zbiorowa. Czy wierzysz czy nie, czy jestes dobry i uczciwy czy nie padło na tych i na tych.

Śr maja 26, 2010 10:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7