Autor |
Wiadomość |
blush
|
 Re: prosze o pomoc
witam ;d chciałbym się zapytać czy nie macie nr gg lub coś podobnego do ksiedza  - Podobno tu na czacie jest co dziennie o 21:00 do 22:00 ksiądz - prawda to  ?
|
Cz cze 10, 2010 15:18 |
|
|
|
 |
BladzacyAniolek
|
Wiesz, kiedyś też tak chciałam pogadać przez internet z jakimś księdzem o swoich problemach.  A i tak skończyło się na spotkaniu na żywo. ;P Takie rozmowy przez GG mało dają, najlepiej w realnym świecie się spotkać, nie ma wtedy kręcenia. Mam numer GG jednego Księdza, poznałam go na portalu katolik. Chcesz, to pisz na PW, to Ci wyślę, choć i tak zalecam rozmowę na żywo.
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
Cz cze 10, 2010 22:36 |
|
 |
blush
|
BladzacyAniolek pisałem do ciebie czemu mi nie wysłałaś 
|
N cze 13, 2010 10:04 |
|
|
|
 |
blush
|
Mam dylemat proszę jeszcze raz o pomoc  W dekalogu jest ,,nie cudzołóż,, i ,, nie pożądaj zony blizniego swego,, jesli ogladałem filmy dla dorosłych to które przykazanie złamałem a jesli miałem nie czyste mysli to które z nich - one maja podobne znaczenie, Prosze o szybka odpowiedz bo dzis idę na 7:30 do spowiedzi. Jesli ksiedzu powiem ,,nieczyste mysli,, i ,, ogladałem filmy dla dorosłych,, to zrozumiale sie wyraze  ?
|
Pn cze 14, 2010 23:17 |
|
 |
blush
|
Po przeczytanie tego artykułu http://pismoswiete.republika.pl/p7.html wiem ze nieczyste myśli (chodzi mi tu o takich myślach gdzie występuje stosunek z kobieta) mogę powiedzieć spowiednikowi nieczyste myśli 
|
Pn cze 14, 2010 23:23 |
|
|
|
 |
BladzacyAniolek
|
Podchodzą one pod 6 przykazanie. I jeśli je wyznasz w taki sposób jaki napisałeś, będzie dobrze.
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
Pn cze 14, 2010 23:48 |
|
 |
blush
|
to ogladanie filmów dla dorosłych , nieczyste mysli, tak mogę sie wyspowiadać 
|
Pn cze 14, 2010 23:54 |
|
 |
Elbrus
|
blush napisał(a): ogladanie filmów dla dorosłych , nieczyste mysli Jeśli to wszystko, to tak.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn cze 14, 2010 23:56 |
|
 |
blush
|
jeszcze nie niestety już nie wytrzymałem i wczesniejszy mój problem z którym walczyłem mnie pokonał  Teraz nie chce żyć w grzechu i muszę iść do spowiedzi.
|
Pn cze 14, 2010 23:59 |
|
 |
blush
|
To dzięki wam za szybka pomoc - idę spać bo nie wstanę z rana. Dobranoc  Postaram się zajrzeć jeszcze z rana tutaj to przeczytam jeśli będziecie mieć jakieś uwagi do mojej spowiedzi 
|
Wt cze 15, 2010 0:03 |
|
 |
Szklorek
|
Zgadzam się z moim przedmówcą, jeszcze dodam, że zapewniasz sobie życie wieczne tym, że sobie pozabraniasz kilku rzeczy a to nic w porównaniu z przyjemnościami które są Tam:) W końcu dojdziesz do tego samego wniosku, że naprawdę Ci się opłaca, a Bóg z miłości do Ciebie sam Ci w tym pomoże.
|
Wt cze 15, 2010 7:20 |
|
 |
blush
|
ciekawie jak jest w niebie  ? były kiedys jakies objawienia wiemy cos na ten temat  ?
|
Wt cze 15, 2010 12:43 |
|
 |
Elbrus
|
blush napisał(a): ciekawie jak jest w niebie  ? Tak ci już tam śpieszno? Chyba dla ciebie wystarczającym motywatorem (?) będzie to, że w niebo jest lepszym miejscem niż piekło (i ziemia). blush napisał(a): były kiedys jakies objawienia Były - dawno temu (sprawdź Apokalipsę Jana). blush napisał(a): wiemy cos na ten temat  ? viewtopic.php?f=47&t=25218 (Światło i święci w godzinie śmierci), tylko że teraz dyskusja zeszła na temat o Hitlerze...
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Wt cze 15, 2010 13:21 |
|
 |
blush
|
Raz na mszy ksiądz opowiadał o dowodach istnienia Jezusa mówił ze był ksiądz który tracił wiarę i raz po przemienieniu wina w krew Jezusa Chrystusa ją niechcący strącił ona się wylała na jakiś przedmiot ( nie pamiętam na jaki) potem to zbadano i okazało się ze to jest krew. Było także drugie zdarzenie i tak samo w czasie mszy po przemienieniu ksiądz zauważył ze zamiast krwi (wina) są granulki (czy coś takiego) to tez zbadano porównano z tamta krwią i wyniki krwi były takie same. Za bardzo nie pamiętam ja ksiądz mówił tylko z grubsza to przeniosłem jego słowa. To można zobaczyć we Włoszech chyba. Jeśli się poszuka w internecie powinno gdzieś o tym pisać. 
|
Wt cze 15, 2010 15:06 |
|
 |
Elbrus
|
@blush Co to ma wspólnego z wyglądem nieba albo TEMATEM: "proszę o pomoc"?
|
Wt cze 15, 2010 18:41 |
|
|
|