Nie wierzcie w Boga! ( To manipulacja i ogłupianie ludzi)
| Autor |
Wiadomość |
|
Gaahl
|
 Nie wierzcie w Boga! ( To manipulacja i ogłupianie ludzi)
Witam chrześcijanie , chciałbym wam powiedzieć że od kiedy rzuciłem chrześcijaństwo czuje się naprawdę wolny mogę robić co mi się podoba itp . Chrześcijaństwo = Debilstwo . Przepraszam że tak ująłem ale musiałem . Biblia = Przebaczaj zawsze tak yhym Podchodzi taki grubas do ciebie ,ciebie uderza a ty dziękujesz Bogu za to że on cie upokorzył? I odchodzisz no nie śmiech na sali . Aha jeszcze skąd się Bóg kto go stworzył i kogo jego stworzył?. Słucham Black Metalu mój ulubiony gatunek muzyczny;) Z księdzem się kłóciłem nawet że black metal nie ma nic z satanizmem . Biedny człowiek został zmanipulowany przez chrześcijaństwo ech . Mówię wam porzudźcie wszystko! . Nie ma Boga!!!!!. Jeśli kogoś obraziłem bardzo przepraszam.
|
| N cze 27, 2010 8:50 |
|
|
|
 |
|
Elbrus
|
 Re: Nie wierzcie w Boga! ( To manipulacja i ogłupianie ludz
Witam. Gaahl napisał(a): chciałbym wam powiedzieć że od kiedy rzuciłem chrześcijaństwo czuje się naprawdę wolny mogę robić co mi się podoba itp . To fajnie masz. Gaahl napisał(a): Chrześcijaństwo = Debilstwo . Przepraszam że tak ująłem ale musiałem . Nie musiałeś, przecież mówisz, że możesz robić co ci się podoba, czyli ująłeś to tak, jak chciałeś. Gaahl napisał(a): Biblia = Przebaczaj zawsze tak yhym Masz chyba trochę skrzywiony obraz tego, jak ma wyglądać przebaczanie. "Nadstawianie drugiego policzka" to skrajność. // viewtopic.php?f=31&t=23038 (chrześcijańska pokora czy frajerstwo?) Gaahl napisał(a): Aha jeszcze skąd się Bóg kto go stworzył i kogo jego stworzył? Gdybyś wiedział jaka jest definicja "boga" (teistycznego), to nie zadawałbyś takich niemądrych pytań. Gaahl napisał(a): Z księdzem się kłóciłem nawet że black metal nie ma nic z satanizmem . Biedny człowiek został zmanipulowany przez chrześcijaństwo ech . Nie przez chrześcijaństwo tylko najwyżej przez NIEKTÓRYCH (!) chrześcijan lub samego siebie (sam sobie coś wymyślił). Gaahl napisał(a): Mówię wam porzudźcie wszystko! Wszystko, to znaczy co? Gaahl napisał(a): Nie ma Boga!!!!!. A skąd to wiesz? Jesteś tego pewien? Jeśli tak, to skąd tą pewność bierzesz?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| N cze 27, 2010 9:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz Gaahl, ja też mam wątpliwości co do Biblii i istnienia Boga, ale nie posuwałbym się do takich nieinteligentnych wypowiedzi. W ogóle Twój styl pisania (cóż za trywializm i brak umiejętności konstruowania zdań, braki w interpunkcji i ortografii) dyskwalifikuje Ciebie do dalszej rozmowy. Dlatego Mówię Wam, nie czytajcie tego wątku!  Tak bardziej poważnie. to nie przytoczyłeś żadnych argumentów a nakazujesz ludziom wierzącym, by porzucili religię. A kim Ty jesteś, że będziesz mówił, co inni mają robić?
|
| N cze 27, 2010 11:59 |
|
|
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Gaahi, ja też słucham czasem black metalu, choć zdecydowanie nie jest to moja ulubiona muzyka. Po prostu chcę poznać głosy najróżniejszych Stworzeń Bożych. Nie widzę związku ulubionej muzyki z Twoim apelem w nagłówku tematu. Widzę raczej wpływ rozpoczynających się dla Ciebie wakacji  Apelowałbym do Ciebie w innej nieco sprawie: Gaahi, nie porzucaj nigdy słownika ortograficznego !
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N cze 27, 2010 12:22 |
|
 |
|
renata155
|
hej-moja wiara ,moja sprawa..nikt mi nie będzie jej dyktował ;p
|
| N cze 27, 2010 12:54 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
Każda ideologia i skodyfikowana wiara to mniej lub bardziej manipulacja i nie-prawda. Prawdziwa wolność to wolność od przywiązania do poglądów, czyli także stanowisko, ze moje poglądy nie są najlepsze i jedyne słuszne. Wolność to także wolność od pożądania wolności 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| N cze 27, 2010 13:03 |
|
 |
|
renata155
|
a ja wcale nie twierdzę że moje poglądy są najlepsze..są moje-świadomie przyjęte,przeanalizowane,rozeznane-najlepsze dla mnie-wolność to także wolność od pożądania wolności..no cóż,to tylko prawdziwe i trzeźwe spojrzenie na życie..nikt nie jest do końca wolny,zawsze są jakieś ograniczenia i przywiązania 
|
| N cze 27, 2010 13:14 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
renata155 napisał(a): nikt nie jest do końca wolny,zawsze są jakieś ograniczenia i przywiązania  To właśnie jest klasyczny, nieprawdziwy program, niemal żywcem wyjęty z podręczników programowania NLP. Program, prawdopodobnie, nieświadomie przeniesiony tu przez Renatę. Przyjrzyjcie się temu zdaniu uważnie i bez emocji. Jakie jest jego działanie? Co czujecie czytając je? Czy nie robi na was wrażenia tzw. trywialnej prawdy? Skoro jest trywialna, to po co się wprowadza w obieg społeczny takie zdania? Kto i dlaczego wpuszcza takie zdania do obiegu w społecznej świadomości? A może to nieprawda? Może to zakamuflowany pod płaszczem trywialnej prawdy fałsz? Co maja zrobić ci, którzy chcą porzucić ograniczenia i przywiązania, a przynajmniej znaczną ich część? Czy oni w wyniku tego zdania, wpuszczonego w obieg nie będą stratowani przez większość obawiającą się świata bez ograniczeń? Czy nie zadziobią tych starających się o wolność ludzi ich bracia i siostry krzyczący, jak bardzo są ci niedojrzali i jak bardzo głupi? Czemu i komu to służy? A może odrzućmy to zdanie jako nieprawdziwe? Co wtedy się stanie? Czy świat upadnie? Czy Bóg na nas się obrazi? ` A może nic się złego nie stanie, po prostu staniemy się bardziej wolni? Warto sobie porozważać w ten sposób, gdy rozprawiamy się z programem. Powodzenia 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N cze 27, 2010 13:42 |
|
 |
|
arturo
|
Dla wierzących i niewierzących.Ponieważ brak nam metody naukowej,która na widzimisię badacza udowodniłaby istnienie,bądż nieistnienie Boga,w taki razie statystycznie przynajmniej 50proc przemawia za istnieniem Boga.
|
| N cze 27, 2010 13:51 |
|
 |
|
renata155
|
co mają robić ci którzy chcą porzucić ograniczenia?..hmm..najpierw powinni zacząć od ciała..a wiec przekonać je,że nie powinno się odżywiać..bo żeby się odżywiać ,pożywienie należy zdobyć-jak?..no cóż,nie poprzez pracę?..nie poprzez jakiś tam ,nawet minimalny wysiłek?,nie poprzez stracenie drogocennego własnego czasu aby je przygotować?--własne ciało nas ogranicza..nie?...to zacznij sikać w miejscu publicznym tylko dlatego,że akurat twój organizm tego potrzebuje (twój organizm zauważ..sam mu tego nie narzucisz)--ktoś kto lubi nurkować też z ograniczeniem własnego organizmu musi się liczyć..no chyba,że się chce utopić-jego wola kwiatuszek-choćbyś czynił co chcesz..pełni w tego słowa znaczeniu wolności na ziemi nie osiągniesz 
|
| N cze 27, 2010 14:42 |
|
 |
|
renata155
|
co się stanie? czy świat upadnie?..nie,świat przetrwa durnych ludzików  ..i w końcu pełną piersią odetchnie pozbywając się ich,trawiąc w sobie 
|
| N cze 27, 2010 14:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
arturo napisał(a): Dla wierzących i niewierzących.Ponieważ brak nam metody naukowej,która na widzimisię badacza udowodniłaby istnienie,bądż nieistnienie Boga,w taki razie statystycznie przynajmniej 50proc przemawia za istnieniem Boga. Jeżeli by do tego jeszcze dorzucić stosunek ludzi wierzących do niewierzących na całym świecie to jednak za istnieniem Boga przemawia ,,troszkę''  więcej niż 50%. Przecież ateistów na świecie nie wiem czy można liczyć w procentach, to już chyba są promile  .
|
| N cze 27, 2010 15:07 |
|
 |
|
k-klaudynka
|
Witam chrześcijanie , chciałbym wam powiedzieć że od kiedy rzuciłem chrześcijaństwo czuje się naprawdę wolny mogę robić co mi się podoba itp .
jestem Chrześcijanką i też jestem wolna i moge robić co chce.
Słucham Black Metalu mój ulubiony gatunek muzyczny;) Z księdzem się kłóciłem nawet że black metal nie ma nic z satanizmem . Biedny człowiek został zmanipulowany przez chrześcijaństwo ech .
a może to ty jesteś zmanipulowany przez satanizm?
_________________ Lepiej jest słuchać karcenia mędrca niż pochwały ze strony głupców [koh 7,5]
|
| N cze 27, 2010 20:01 |
|
 |
|
WIST
|
Gaahl To fajnie że czujesz się wolny, proponuje nie marnować czasu na pisanie na katolickim forum, lecz korzystanie z tej wolności. Absurdem jest pisanie treści obraźliwych, a następnie przepraszanie za nie. Niestety nie popisałeś się i jest to opinia człowieka którego męczą takie wypowiedzi. Bez problemu wysyłam te kilka zdań i zamykam przeglądarkę bo zupełnie nie widzę powodu do polemizowania. Nie mam się do czego odnieść bo to co napisałeś sprowadza się do: "Chrześcijaństwo = Debilstwo" czyli zwyczajne obrażanie bez żadnych podstaw. A może liczysz na oburzone głosy chrześcijan? Nie wiem jak inni, ale ja nie czuje się w obowiązku Cie przekonywać czy nawracać. Po prostu apeluje żebyś nie marnował czasu innych ludzi. Genialne jest również Twoja znajomość naszych przekonań. Faktycznie, jak się nie ma podstaw to wszystko jest bee. Wolność to prezentowanie poglądu ale bardziej ambitnie niż "wasza wiara to debilstwo". Szczycisz się że ją masz, ale ja widzę że nie korzystasz z niej.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| N cze 27, 2010 20:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gaahl napisał(a): Witam chrześcijanie , chciałbym wam powiedzieć że od kiedy rzuciłem chrześcijaństwo czuje się naprawdę wolny mogę robić co mi się podoba itp . Czy że wcześniej mama z tatą Ci nie pozwalali na wszystko??  Ktoś czy przedstawił wypaczony obraz chrześcijan, jednym słowem dałeś się zmanipulować.
|
| N cze 27, 2010 20:42 |
|
|
|