UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwacji
| Autor |
Wiadomość |
|
pitong
|
 UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwacji
Znalazłem ostatnio w interniecie film zawierający wykład pewnego pana będącego badaczem Pisma Św i racjonalnie, a zarazem bez uprzedzeń podchodzącego do tematu UFO i nowego porządku świata. Oto link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=zhCHiwVR ... re=relatedwg. mnie bardzo ciekawe i logiczne podejście i prosze, zastanówcie sie chwile zanim zaczniecie oceniać [wykluczając witolda, gdyż mniemam, że napewno wścibi swoje ateistyczne 4 litery] ja się z tym zgadzam i wszystko, co do tej pory zebrałęm dot. tych zagadnień potwierdza to, a takrze spaja w logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy. Dodam, że oczywiście jestem katolikiem, chodze do kościoła i to nie z musu, żeby nie było wątpliwości. I nie jestem antyklerykalny ani przeciw Watkanowi. No;) Pozdrawiam:D
|
| Cz cze 10, 2010 19:34 |
|
|
|
 |
|
Elbrus
|
 Re: UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwa
pitong napisał(a): ja się z tym zgadzam i wszystko, co do tej pory zebrałęm dot. tych zagadnień potwierdza to, a takrze spaja w logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy. Dodam, że oczywiście jestem katolikiem Czy na prawdę w wierzysz w Nefilim? Kim oni dla ciebie są i dlaczego Bóg ich nie wyniszczył w Potopie?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Cz cze 10, 2010 21:42 |
|
 |
|
pitong
|
Nie ogladales? to sa po prostu giganci, o ktorych wspomina i to wiele razy Stary Testament [najprostrzy przyklad-Goliat]. Nie wszystko musi byc przenosnia i metafora, gdyz historie zbawienia mieli zrozumiec zarowno madrzy jak i biedni wiec wg mnie nie moze to byc sama metafora. To jest moj pkt widzenia, ktory stosunkowo niedawno utrwalilem. Nie chce niczego narzucac, dziele sie tylko moimi przemysleniami, a kazdy kto naprawde wierzy odnajdzie prawde, a raczej prawda odnajdzie jego. Moze sie myle, ale przemyslalem to bardzo solidnie i nie widze sprzecznosci ani uwodzenia. Zauwaz, ze jest wiele, wiele przekladow i tlumaczen i tylko oryginalny tekst jest tak naprawde natchniony i bezsprzecznie prawdziwy. Wiec nie wypowiem sie bardziej, poniewaz nie jestem nawet najmniejszym ekspertem/lingwista itp ale na podst wielu zrodel ustalilem, ze to moze byc prawda i wielka wskazowka, czego nie czynic. Jest wiele teorii co do ukrytych znaczen w Pismie Sw. ale to nie jest zadna tajemnica czy drugie dno, ktore mozna roznie, na swoja kozysc interpretowac.. Bóg z Wami.. Dobranoc i prosze o modlitwe, poniewaz niezbyt dobrze sie czuje [nie mowie o przeziebieniu]
|
| Cz cze 10, 2010 23:05 |
|
|
|
 |
|
pitong
|
znalazłem kolejny, wyczerpujący film w necie na ten temat. To wszystko jest tak nieprawdopodobnie przerażające, że aż nie chce się wierzyć, że może to być prawdą [i chyba o to chodzi tym, co to ukrywają] proszę, obejrzyjcie: http://www.youtube.com/watch?v=1BQGa22Q ... re=relatedi bynajmniej nie przedstawiam żadnych poglądów czy materiałów przeciw wierze czy KK, a wręcz odwrotnie, tylko z pomocą Boga możemy przetrwać i wygrać
|
| Śr cze 23, 2010 14:40 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: - znalazłem kolejny, wyczerpujący film w necie na ten temat. Nie ma co. Jedyna nadzieja w Putinie, on nie amerykaniec!  Pitong, zalozmy na moment istnienie jakiejs wielkiej organizacji majacej na celu to czy tamto. Wytlumacz mi, co ja i Ty tracimy na jej istnieniu. Osobiscie jedyne co odczulem na wlasnej skorze, to dzialanie stosunkowo mizernej Al-Qaidy. Jak Ty to widzisz.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Śr cze 23, 2010 16:21 |
|
|
|
 |
|
pitong
|
co do tych calych terrorystów, to w tym sęk, że to jest po części wyimaginowane, a po części sprowokowane zagrożenie, więc podzielam w tym względzie Twój punkt widzenia. Ale z istnienia tej organizacji na prawdę wynika tyle złego [hipotetycznie jak wolisz], że aż siędziwie, że zadałeś to pytanie. Zniewolenie/manipulacja/wyzysk/demoralizacja to mało? Nie wiem, czy jesteś wierzący, ale ogólnoświatowy rząd i ogólnoświatowa religia, która miałaby zastąpić chrześcijaństwo to wg mnie poroniony pomysł, z którego może wyniknąć tylko zło. A oni [zachodni politycy] otwarcie mówią o nowym porządku świata, o ogólnoświatowym rządzie itp. Już mamy kolejnego, sztucznego, socjalistycznego molocha-Unię Europejską.
Chcesz możesz wejść na youtube i pooglądać wystąpienia niejakiego Nigel-a Farage-a, który otwarcie w tym całym europarlamencie mówi ocb i co o tym wszystkim chodzi. [btw to koleś jest tak zarąbisty chociażby ze względu za jego bezwzględne i niszczące poczucie humoru;) ] większość jest przetłumaczona na polski wiec nie powinno być problemu ze zrozumieniem
|
| Śr cze 23, 2010 16:32 |
|
 |
|
biedronka25
|
Cytuj: Nie ogladales? to sa po prostu giganci, o ktorych wspomina i to wiele razy Stary Testament popieram..na youtubie mozna znalezc pelno filmow z dziedziny archeologi, gdzie odkryto kosci gigantow a poza tym ..mozna przejsc sie do muzeum kiedys rycerze nosili na sobie wielkie ciezkie zbroje, byli wielkiej postury jak i sile mieli bardzo wielka dzisiaj ,jakby ubrac to na jakiegos pana to pewnie 2 kroki by w tym zrobil no... Pudzian moze wiecej 
|
| Śr cze 23, 2010 20:15 |
|
 |
|
Witold
|
biedronka25 napisał(a): popieram..na youtubie mozna znalezc pelno filmow z dziedziny archeologi, gdzie odkryto kosci gigantow To jeszcze nic. W Photoshopie można nawet takie samemu zrobić!
|
| Śr cze 23, 2010 20:26 |
|
 |
|
biedronka25
|
Witoldzie....gdybys ubral taka zbroje z XII Wieku to pewnie by cie przy dusila... 
|
| Śr cze 23, 2010 22:13 |
|
 |
|
Witold
|
biedronka25 napisał(a): Witoldzie....gdybys ubral taka zbroje z XII Wieku to pewnie by cie przy dusila...  Kolejny komentarz z kategorii "zbyt głupie by odpowiedzieć". Jeżeli sama tego nie widzisz to... masz problem. Jeżeli tobie się wydaje, że w średniowieczu żyli jacyś inni, cudaczni ludzie z kosmosu, co to jako jedyni mogli nosić zbroje, to... masz problem. W ogóle jak się czyta twoje wypowiedzi, to się odnosi wrażenie, że... masz problem. Nie ty jedna tutaj. Ciekawe czy pitong też uważa, że średniowieczni rycerze byli cudakami z kosmosu? P.S. Proponuję żebyście im przekazali swoje zastrzeżenia (co do tego że współcześni nie byliby w stanie włożyć zbroi): http://wiadomosci.wp.pl/gid,12405033,ti ... leria.html
|
| Cz cze 24, 2010 0:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przed chwilą obejrzałem film "The Fourth Kind" ("Czwarty Stopień") z Millą Jovovich w roli głównej i polecam go obejrzeć każdemu. Film jest oparty na faktach, w którym ukazane są także autentyczne zapisy audio i wideo. Na mnie zrobiło ogromne wrażenie (raczej wywołało szok) i nie wiem co mam o tym myśleć. Z pewnością jest to materiał pomocniczy do tego co przedstawia Chuck Missler i chętnie podyskutuję z Wami na ten temat. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8AgLoEFawQAedit: huh właśnie wynalazłem link, w ktorym mowa, że ten film to wielka ściema http://ontheredcarpet.typepad.com/onthe ... ories.html
|
| Śr cze 30, 2010 12:22 |
|
 |
|
biedronka25
|
Cytuj: Jeżeli tobie się wydaje, że w średniowieczu żyli jacyś inni, cudaczni ludzie z kosmosu, co to jako jedyni mogli nosić zbroje, to... masz problem. ale mi sie wcale nie wydaje, ze oni byli z kosmosu ludzie kiedys inaczej wygladali, byli wieksi, mocniejsi....a ile zjesc potrafili  ...z historia to chyba nie tak u ciebie
|
| Śr cze 30, 2010 12:44 |
|
 |
|
greg(R)
|
@biedronka25ludzie kiedys inaczej wygladali, byli wieksi, mocniejsiJasne. Dodajmy jeszcze, że w tych czasach biedronki były wielkości średniego arbuza. Rośniemy jak na drożdżach
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
| Cz lip 01, 2010 22:36 |
|
 |
|
biedronka25
|
naprawde??/ w przeciwienstwie do ciebie..czytam ksiazki historyczne, nie artykuly internetowe slyszales ..o Jagiello..?, albo Sobieski..?
|
| Pt lip 02, 2010 12:06 |
|
 |
|
Witold
|
biedronka25 napisał(a): naprawde??/ w przeciwienstwie do ciebie..czytam ksiazki historyczne, nie artykuly internetowe slyszales ..o Jagiello..?, albo Sobieski..? Wzrostu był mizernego, twarzy ściągłej, chudej, u brody nieco zwężonej. Głowę miał małą, prawie całkiem łysą, oczy czarne i małe, niestatecznego wejrzenia i ciągle biegające. Uszy duże, głos gruby, mowę prędką, kibić kształtną, lecz szczupłą, szyję długą. - Jan Długosz o Jagielle
|
| Pt lip 02, 2010 12:32 |
|
|
|