Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 11:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwacji 
Autor Wiadomość

Post UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwacji
Znalazłem ostatnio w interniecie film zawierający wykład pewnego pana będącego badaczem Pisma Św i racjonalnie, a zarazem bez uprzedzeń podchodzącego do tematu UFO i nowego porządku świata.
Oto link do filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=zhCHiwVR ... re=related

wg. mnie bardzo ciekawe i logiczne podejście i prosze, zastanówcie sie chwile zanim zaczniecie oceniać [wykluczając witolda, gdyż mniemam, że napewno wścibi swoje ateistyczne 4 litery]
ja się z tym zgadzam i wszystko, co do tej pory zebrałęm dot. tych zagadnień potwierdza to, a takrze spaja w logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy.
Dodam, że oczywiście jestem katolikiem, chodze do kościoła i to nie z musu, żeby nie było wątpliwości. I nie jestem antyklerykalny ani przeciw Watkanowi. No;)
Pozdrawiam:D

Cz cze 10, 2010 19:34

Post Re: UFO,a religia - wytlumaczenie na podst. Biblii i obserwa
pitong napisał(a):
ja się z tym zgadzam i wszystko, co do tej pory zebrałęm dot. tych zagadnień potwierdza to, a takrze spaja w logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy.
Dodam, że oczywiście jestem katolikiem
Czy na prawdę w wierzysz w Nefilim?
Kim oni dla ciebie są i dlaczego Bóg ich nie wyniszczył w Potopie?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz cze 10, 2010 21:42

Nie ogladales? to sa po prostu giganci, o ktorych wspomina i to wiele razy Stary Testament [najprostrzy przyklad-Goliat]. Nie wszystko musi byc przenosnia i metafora, gdyz historie zbawienia mieli zrozumiec zarowno madrzy jak i biedni wiec wg mnie nie moze to byc sama metafora. To jest moj pkt widzenia, ktory stosunkowo niedawno utrwalilem. Nie chce niczego narzucac, dziele sie tylko moimi przemysleniami, a kazdy kto naprawde wierzy odnajdzie prawde, a raczej prawda odnajdzie jego. Moze sie myle, ale przemyslalem to bardzo solidnie i nie widze sprzecznosci ani uwodzenia. Zauwaz, ze jest wiele, wiele przekladow i tlumaczen i tylko oryginalny tekst jest tak naprawde natchniony i bezsprzecznie prawdziwy. Wiec nie wypowiem sie bardziej, poniewaz nie jestem nawet najmniejszym ekspertem/lingwista itp ale na podst wielu zrodel ustalilem, ze to moze byc prawda i wielka wskazowka, czego nie czynic. Jest wiele teorii co do ukrytych znaczen w Pismie Sw. ale to nie jest zadna tajemnica czy drugie dno, ktore mozna roznie, na swoja kozysc interpretowac..
Bóg z Wami..
Dobranoc i prosze o modlitwe, poniewaz niezbyt dobrze sie czuje [nie mowie o przeziebieniu]

Cz cze 10, 2010 23:05

znalazłem kolejny, wyczerpujący film w necie na ten temat. To wszystko jest tak nieprawdopodobnie przerażające, że aż nie chce się wierzyć, że może to być prawdą [i chyba o to chodzi tym, co to ukrywają]
proszę, obejrzyjcie:
http://www.youtube.com/watch?v=1BQGa22Q ... re=related
i bynajmniej nie przedstawiam żadnych poglądów czy materiałów przeciw wierze czy KK, a wręcz odwrotnie, tylko z pomocą Boga możemy przetrwać i wygrać

Śr cze 23, 2010 14:40
zbanowany na stałe

Cytuj:
- znalazłem kolejny, wyczerpujący film w necie na ten temat.

Nie ma co. Jedyna nadzieja w Putinie, on nie amerykaniec! :D
Pitong, zalozmy na moment istnienie jakiejs wielkiej organizacji majacej na celu to czy tamto. Wytlumacz mi, co ja i Ty tracimy na jej istnieniu.
Osobiscie jedyne co odczulem na wlasnej skorze, to dzialanie stosunkowo mizernej Al-Qaidy. Jak Ty to widzisz.

Śr cze 23, 2010 16:21

co do tych calych terrorystów, to w tym sęk, że to jest po części wyimaginowane, a po części sprowokowane zagrożenie, więc podzielam w tym względzie Twój punkt widzenia. Ale z istnienia tej organizacji na prawdę wynika tyle złego [hipotetycznie jak wolisz], że aż siędziwie, że zadałeś to pytanie. Zniewolenie/manipulacja/wyzysk/demoralizacja to mało? Nie wiem, czy jesteś wierzący, ale ogólnoświatowy rząd i ogólnoświatowa religia, która miałaby zastąpić chrześcijaństwo to wg mnie poroniony pomysł, z którego może wyniknąć tylko zło. A oni [zachodni politycy] otwarcie mówią o nowym porządku świata, o ogólnoświatowym rządzie itp. Już mamy kolejnego, sztucznego, socjalistycznego molocha-Unię Europejską.

Chcesz możesz wejść na youtube i pooglądać wystąpienia niejakiego Nigel-a Farage-a, który otwarcie w tym całym europarlamencie mówi ocb i co o tym wszystkim chodzi. [btw to koleś jest tak zarąbisty chociażby ze względu za jego bezwzględne i niszczące poczucie humoru;) ]
większość jest przetłumaczona na polski wiec nie powinno być problemu ze zrozumieniem

Śr cze 23, 2010 16:32

Cytuj:
Nie ogladales? to sa po prostu giganci, o ktorych wspomina i to wiele razy Stary Testament

popieram..na youtubie mozna znalezc pelno filmow z dziedziny archeologi, gdzie odkryto kosci gigantow
a poza tym ..mozna przejsc sie do muzeum
kiedys rycerze nosili na sobie wielkie ciezkie zbroje, byli wielkiej postury jak i sile mieli bardzo wielka
dzisiaj ,jakby ubrac to na jakiegos pana to pewnie 2 kroki by w tym zrobil :-D
no... Pudzian moze wiecej :-D

Śr cze 23, 2010 20:15

biedronka25 napisał(a):
popieram..na youtubie mozna znalezc pelno filmow z dziedziny archeologi, gdzie odkryto kosci gigantow

To jeszcze nic. W Photoshopie można nawet takie samemu zrobić!

Śr cze 23, 2010 20:26

Witoldzie....gdybys ubral taka zbroje z XII Wieku to pewnie by cie przy dusila...:)

Śr cze 23, 2010 22:13

biedronka25 napisał(a):
Witoldzie....gdybys ubral taka zbroje z XII Wieku to pewnie by cie przy dusila...:)

Kolejny komentarz z kategorii "zbyt głupie by odpowiedzieć".

Jeżeli sama tego nie widzisz to... masz problem.

Jeżeli tobie się wydaje, że w średniowieczu żyli jacyś inni, cudaczni ludzie z kosmosu, co to jako jedyni mogli nosić zbroje, to... masz problem.

W ogóle jak się czyta twoje wypowiedzi, to się odnosi wrażenie, że... masz problem. Nie ty jedna tutaj.

Ciekawe czy pitong też uważa, że średniowieczni rycerze byli cudakami z kosmosu?

P.S. Proponuję żebyście im przekazali swoje zastrzeżenia (co do tego że współcześni nie byliby w stanie włożyć zbroi):

http://wiadomosci.wp.pl/gid,12405033,ti ... leria.html

Cz cze 24, 2010 0:52
Przed chwilą obejrzałem film "The Fourth Kind" ("Czwarty Stopień") z Millą Jovovich w roli głównej i polecam go obejrzeć każdemu. Film jest oparty na faktach, w którym ukazane są także autentyczne zapisy audio i wideo. Na mnie zrobiło ogromne wrażenie (raczej wywołało szok) i nie wiem co mam o tym myśleć. Z pewnością jest to materiał pomocniczy do tego co przedstawia Chuck Missler i chętnie podyskutuję z Wami na ten temat.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8AgLoEFawQA

edit: huh właśnie wynalazłem link, w ktorym mowa, że ten film to wielka ściema http://ontheredcarpet.typepad.com/onthe ... ories.html

Śr cze 30, 2010 12:22

Cytuj:
Jeżeli tobie się wydaje, że w średniowieczu żyli jacyś inni, cudaczni ludzie z kosmosu, co to jako jedyni mogli nosić zbroje, to... masz problem.

ale mi sie wcale nie wydaje, ze oni byli z kosmosu
ludzie kiedys inaczej wygladali, byli wieksi, mocniejsi....a ile zjesc potrafili :-D ...z historia to chyba nie tak u ciebie

Śr cze 30, 2010 12:44

@biedronka25

ludzie kiedys inaczej wygladali, byli wieksi, mocniejsi

Jasne. Dodajmy jeszcze, że w tych czasach biedronki były wielkości średniego arbuza. :-)

Rośniemy jak na drożdżach

Cz lip 01, 2010 22:36

naprawde??/ :o
w przeciwienstwie do ciebie..czytam ksiazki historyczne, nie artykuly internetowe :-D
slyszales ..o Jagiello..?, albo Sobieski..?

Pt lip 02, 2010 12:06

biedronka25 napisał(a):
naprawde??/ :o
w przeciwienstwie do ciebie..czytam ksiazki historyczne, nie artykuly internetowe :-D
slyszales ..o Jagiello..?, albo Sobieski..?

Wzrostu był mizernego, twarzy ściągłej, chudej, u brody nieco zwężonej. Głowę miał małą, prawie całkiem łysą, oczy czarne i małe, niestatecznego wejrzenia i ciągle biegające. Uszy duże, głos gruby, mowę prędką, kibić kształtną, lecz szczupłą, szyję długą.
- Jan Długosz o Jagielle

Pt lip 02, 2010 12:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona