Witam. Prosze o pomoc . Prosze.
Witam. Chciałbym was poprosić kolejny raz o pomoc w dwóch moich problemach mianowicie:
1) Raz na tygodniu pobiliśmy się z bratem nie napisze o co bo to wstyd ze o taka głupotę

Niestety ja go pierwszy uderzyłem i chciałbym się zapytać czy popełniłem grzech ciężki bo
pobicie (to słowo to za dużo powiedziane) brata jest wiadome grzechem ale czy ciężkim
Czy powonieniem się z tego się wyspowiadać

- może wystarczy szczera modlitwa bo za to co
zrobiłem to bardzo żałowałem. Pytałem się go czy będzie zgoda ale odpowiedział ze ,,nie,, ale mam
nadzieje ze jak się teraz zapytam to się zgodzi bo nie ma miedzy nami takiej wielkiej kłótni.
2) Gdy obejrzałem początek filmiku sprawie orędzia Bronisława Komorowskiego to zacząłem potem pisać na rożnych wiadomościach internetowych o tym pisałem min. żeby ludzie się zastanowili na kogo oddają głos i jak to jest możliwe ze zostało umieszczone orędzie Bronisława Komorowskiego przed katastrofa. Tu podaje link tego filmiku :
http://www.itv24.com.pl/film/891/oredzie_w_tvp_info_przed_katastrofa_tu-154/Teraz mam chyba wyrzuty sumienia ze pisałem o kimś pewnym sensie źle przecież to nie jest potwierdzone w 100%
Może mnie poniosło dlatego ze jest mi zal ze w tej katastrofy zginęło tylu ludzi i Polska zamiast
od razu przejąć skrzynki przywieść je do kraju i je odczytywać to oddali je Rosjanom.
Odbiegłem trochę od mego problemu.
Obraziłem pewnym sensie tego człowieka i jest mi z tego powodu smutno i nie wiem czy popełniłem grzech i powonieniem się z tego spowiadać
Proszę o szybka odpowiedź na moje problemy bo jutro niedziela i jak przyjmę komunie Sw.
gdy rzeczywiście są to grzechy ciężkie.
Proszę o pomoc.