Puszczalskie gimnazjalistki, padaka na maxa
Autor |
Wiadomość |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
 Re: Puszczalskie gimnazjalistki, padaka na maxa
Cytuj: Według Pisma, z tego co sie orientuję to dziecko jest moją własnością a ja myślałem że na włąsność można mieć tylko rzecz albo zwierzę. Co do reszty postu się zgadzam.
Pt lip 23, 2010 21:29 |
|
|
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Wpadka. Że też moderacja nie daje usunięcia. Ale i tak szacunek za edycję. Do Cejrowskiego się chciałem odnieść do którego mam wielkie poważanie i bym prosił żeby go nie nadużywano. Pana Wojciecha oczywiście.
|
Pt lip 23, 2010 23:32 |
|
 |
agvis
|
Powtarzam apel : CZYTAJMY ZE ZROZUMIENIEM, zanim zaczniemy komentować czyjeś wypowiedzi. Jeśli tego nie potrafimy, dajmy sobie spokój z forum na wiara.pl i przerzućmy się na onet. Tam można swobodnie i bezsensownie wylewać kwasy.
|
So lip 24, 2010 8:41 |
|
|
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
Agvis , racja to była chyba uwaga skierowana do CbO
|
So lip 24, 2010 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ataner155 napisał(a): to przykład..jeden z nielicznych z życia wzięty-chcesz inny?--znasz naród Maltański?..to bardzo religijni chrześcijanie tam powołani są prawie w każdej rodzinie--mam sąsiadkę Maltankę...wychowała z mężem 5 córek..tylko jedna pozostałą w KK..tylko ta jedna interesuje się życiem matki...trudno tu mówić o jej winie każdy kto ja zna odkąd przybyła do Anglii i wyszła za mąż za anglika(który pod jej wpływem przyjął wiarę katolicką) stwierdzi że serdeczniejszej otwartej,i poświęconej rodzinie i dzieciom ze świecą szukać. Są różne "kwiatki" na Bożej łące..pokrzywy,i osty również..i one także są potrzebne..doświadczenia,nawet złe nawet upokarzające też się przydają. Tylko czyste serce gwarantuje dobrego człowieka..nawet najlepsza rodzina niczego nie gwarantuje..każdy rodzic popełnia błędy,nigdy nie wiadomo które będą miały największy wpływ na dziecko..tak jak każde dziecko rodzi się ze swoim własnym charakterem i talentem(nie zapominajmy,ze najwięcej genów dziecko dziedziczy po dziadkach)..nie wszystko można "wyssać" z mlekiem matki A skąd wiesz? Są ludzie, którzy do obcych miodzio a w domu zamieniają się w tyranów. Nie wiesz co się działo w tej rodzinie, nie wiesz czy to wszystko "serdeczniejszej otwartej,i poświęconej rodzinie i dzieciom " nie jest na pokaz. Już w Biblii mowa o osobach, które udawały pobożne by zdobyć uznanie i o których Chrystus powiedział odebrali juz nagrodę swoją. Powiem ci, że w rodzinach dysfunkcyjnych ( nie mylić z patologicznymi- bród, smród itp) bardzo wielki nacisk kładzie się na pozory. Są dwa światy- ten domowy, straszny i robiony na pokaz teatr miłości. Każdy popełnia błędy- wszystko zależy od ich wagi. Ciekawi mnie czy sformułowanie " interesuje się życiem matki" jest cytatem ?
|
So lip 24, 2010 21:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeszcze jedno- oczywiście jeśli to osoba nastawiona na pozory to nic nie zauważysz, ale postawiłabym pieniądze na to, że w tym małżeństwie nie jest dobrze.
|
So lip 24, 2010 21:33 |
|
 |
ataner155
|
to małżeństwo już nie istnieje-a kobieta jest wdową...do obcych miodzio powiadasz..nikt na dłuższą metę nie potrafi udawać serdeczności..albo jest się takim,albo się pozoruje-pozoranctwo szybko wychodzi..a zainteresowanie matką widać na co dzień. o pozoranckich rodzinach-też sporo wiem  a ty jak zauważyłam..robisz wszystko,żeby się tylko z nikim nie zgodzić i nie przyznać racji
|
So lip 24, 2010 22:08 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Zoll napisał(a): Cytuj: Według Pisma, z tego co sie orientuję to dziecko jest moją własnością a ja myślałem że na włąsność można mieć tylko rzecz albo zwierzę. Co do reszty postu się zgadzam. Monteclarusowi pomyliło sie wychowanie dziecka z hodowla kota Ile to dzieci wychowałes Monteclarusie, że tak się madrzysz ksiązkowymi bzdetami?
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
So lip 24, 2010 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ataner155 napisał(a): to małżeństwo już nie istnieje-a kobieta jest wdową...do obcych miodzio powiadasz..nikt na dłuższą metę nie potrafi udawać serdeczności..albo jest się takim,albo się pozoruje-pozoranctwo szybko wychodzi..a zainteresowanie matką widać na co dzień. o pozoranckich rodzinach-też sporo wiem  a ty jak zauważyłam..robisz wszystko,żeby się tylko z nikim nie zgodzić i nie przyznać racji Skoro tak uważasz. W małżeństwie nie jest dobrze- miałam na myśli brak więzi- no i jak widać faktycznie brak więzi jest. Z poprzedniego postu mozna trochę wyczytac między wierszami, ale czy to obmawianie ma jakiś sens. Nie ma,więc kończę z tym.
|
So lip 24, 2010 23:44 |
|
|
|