Pytanie.. [Co warty człowiek jest, gdy nie ma w sercu Boga?]
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pytanie.. [Co warty człowiek jest, gdy nie ma w sercu Bo
,,O Jezu! Zwierciadło odwiecznego Blasku, wspomnij na smutek, którego doznałeś, kiedy w świetle Boskiego poznania, rozważając nad przeznaczeniem tych, którzy mieli być odkupieni dzięki zasługom Twojej świętej Męki, widziałeś zarazem wielkie tłumy skazanych, którzy szli na potępienie z powodu rozlicznych grzechów. Żal Ci było tych nieszczęśliwych ludzi zgubionych i zrozpaczonych.'' Człowiek niewierzący jest tak samo ważny dla Boga jak ludzie którzy w niego wierzą, a jaka wielka jest radość Boga kiedy wraca do Niego syn marnotrawany.
|
Wt sie 03, 2010 12:34 |
|
|
|
 |
Rozmyślacz
|
bez pisma ta wiara jest niczym
|
Wt sie 03, 2010 14:19 |
|
 |
Tutte
|
 Re: Pytanie..
spring9 napisał(a): Tutte.
Chce po prostu poznać wasze poglądy na temat ludzi niewierzących. Jeśli założysz,że Bóg istnieje,to chyba większe znaczenie ma Jego pogląd niż pogląd ludzi.Jezus powiedział "nie sądźcie"...
|
Wt sie 03, 2010 14:28 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: Chce po prostu poznać wasze poglądy na temat ludzi niewierzących. a twoje poglady na ludzi wierzacych jakie sa?
|
Wt sie 03, 2010 14:37 |
|
 |
spring9
|
biedronka25.
Ja nikogo nie oceniam kategoriami wierzący, niewierzący.. dla mnie wszyscy są równi. Szanuję wasz wybór i to że wierzycie w Boga. Większość mojej rodziny, moich znajomych i przyjaciół to chrześcijanie.. kocham ich tak samo jak tych którzy tak jak ja nie wierzą w istnienie Boga.
_________________ Anielskie usta, a szatańskie serce..
|
Wt sie 03, 2010 14:46 |
|
|
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
 facepalmowa nazwa tematu
Ktoś założył temat wartościujący ludzi, którzy nie mają w sercu (czyli w organie pomocnym w transporcie krwi po organizmie) Boga. Ponieważ na tym forum jest dużo osób uzależniających swoją samoocenę od wiary, więc z dużym prawdopodobieństwem większość odpowiedzi będzie brzmiała: niewiele. Pytanie nie jest szczęśliwe zadane, lepiej zapytać, ile jest warte życie/ideały bez Boga, chociaż odpowiedzi będą i tak tendencyjne.
No dobrze, bez ściemy z równym traktowaniem - wierzacy nie związali się z niewierzącymi, chyba tylko po to by ich skonwertować...
Wt sie 03, 2010 19:40 |
|
 |
zagubiona_21
|
Dziwne pytanie, ciężko udzielić odpowiedzi. Sama powinnaś znać swoją wartość i wydaje mi się, że nie powinna być zależna od reakcji innych. Można zapytać: Co jest warty człowiek, który mimo, że nie rozumie wiary, Boga udaje coś innego? Dla chrześcijanina każdy człowiek to wartość, to życie, Boże stworzenie niezależnie w jakiej sytuacji duchowej się znajduje. Mam mnóstwo niewierzących znajomych i traktuję ich tak samo jak wierzących, czasami nawet tych pierwszych bardziej lubię. Pozdrawiam;)
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
Wt sie 03, 2010 19:53 |
|
|
|