| Autor |
Wiadomość |
|
Elbrus
|
 Re: Czy Jezus Chrystus kiedykolwiek współżył z kobietą
AntoniuszElfHumback napisał(a): ale dlaczego raczej nie współżył Raczej nie współżył według osób, które uznają milczenie ewangelii w tej kwestii za wystarczająco dokładne, a one właśnie nie wspominają o żadnych kontaktach intymnych z kobietami.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Pn wrz 20, 2010 20:15 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): "Cudzołożyć" to chyba określa że cudzej żony się nie tyka, a nie że w ogóle nic z tych rzeczy. Pierwsze słyszę  . Zdaje mi się że to dotyczy każdego współzycia poza tym z własną sakramentalną żoną.
|
| Pn wrz 20, 2010 20:16 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
quas napisał(a): CzłowiekBezOczu napisał(a): "Cudzołożyć" to chyba określa że cudzej żony się nie tyka, a nie że w ogóle nic z tych rzeczy. Pierwsze słyszę  . Zdaje mi się że to dotyczy każdego współzycia poza tym z własną sakramentalną żoną. Powodzenia.
|
| Pn wrz 20, 2010 21:26 |
|
|
|
 |
|
greg(R)
|
Wnioskując z zachowanych źródeł, wbrew różnym modnym ostatnio teoriom, wydaje się bardzo wątpliwe, aby Jezus kiedykolwiek współżył z jakąkolwiek kobietą.
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
| Pn wrz 20, 2010 21:47 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Swoją drogą myślę że mógł. Bo nie prezentuje w tym temacie zachowań podnieconego prawiczka dla którego byle kawałek kobiety jest fascynacją do śmierci a raczej zachowuje spokój kogoś kto dobrze wie że baby to tylko kłopot i można bez zobowiązań chwilę poświęcić a więcej to sorka szukaj innego frajera.
|
| Pn wrz 20, 2010 22:18 |
|
|
|
 |
|
AntoniuszElfHumback
|
człowiek bez nosa do kogo pijesz 
|
| Pn wrz 20, 2010 22:31 |
|
 |
|
Rozmyślacz
|
Weźcie pod uwagę że nie znamy dużej części życia Jezusa...
a do tego zdania się odnoisę : "Czyli na pewno nie mial "przygodnego seksu" z kimkolwiek, bo przekroczylby przykazanie Dekalogu."
na pewno to Kopernik nie żyje...
|
| Pn wrz 20, 2010 22:59 |
|
 |
|
AntoniuszElfHumback
|
no właśnie dlaczego jej nie znamy ,kto tym wszystkim dyryguje pytam się 
|
| Pn wrz 20, 2010 23:19 |
|
 |
|
Eovina
|
Może Jezus po prostu nigdy by kobiety nie wykorzystał wiedząc po co przyszedł na ziemię. Wiedział, że nie mógłby być zwyczajnym mężem- "jednym ciałem" ze swoją wybraną kobietą, bo to byłoby kłamstwo wobec tej kobiety i wobec Jego własnej misji. On przecież na krzyżu zaślubił kościół jako swoją Oblubienicę. Więc i Ciebie i mnie.
|
| Pn wrz 20, 2010 23:28 |
|
 |
|
amadeus35
|
AntoniuszElfHumback napisał(a): no właśnie dlaczego jej nie znamy ,kto tym wszystkim dyryguje pytam się  .......................................................... bardzo interesujace pytanie.....mysle jednak ze po smierci wszystkiego sie dowiesz 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Wt wrz 21, 2010 8:48 |
|
|