Autor |
Wiadomość |
CzłowiekBezOczu
|
 Re: święcenie wody
Z kropienia jest większa radocha. Dla wszystkich 
|
Wt paź 19, 2010 12:35 |
|
|
|
 |
TQu
|
Cytuj: "- Wałęsa podszedł do kropielnicy, wyjął... kranik i nasikał do święconej wody. No, nie da się ukryć, tak było. Mogę mu to w oczy powiedzieć - zapewnia Józef Krysztoforski. - Ja tam w jego przemianę duchową nigdy nie uwierzy-łem, bo go znam. O dziecku też słyszałem. A ta historia o sikaniu wcale mnie nie dziwi - mówi ks. Jan Płaciszewski. " http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7130-50.html
|
Wt paź 19, 2010 15:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TQu napisał(a): Cytuj: "- Wałęsa podszedł do kropielnicy, wyjął... kranik i nasikał do święconej wody. No, nie da się ukryć, tak było. Mogę mu to w oczy powiedzieć - zapewnia Józef Krysztoforski. - Ja tam w jego przemianę duchową nigdy nie uwierzy-łem, bo go znam. O dziecku też słyszałem. A ta historia o sikaniu wcale mnie nie dziwi - mówi ks. Jan Płaciszewski. " http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7130-50.html Aleś zapodał....wypociny faceta, którego IPN wywalił na zbity pysk, a wydawca ma horrendalne kłopoty za wydanie tego "dzieła".
|
Wt paź 19, 2010 15:25 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
TQu napisał(a): Cytuj: "- Wałęsa podszedł do kropielnicy, wyjął... kranik i nasikał do święconej wody. Myślisz, że woda przez to straciła swoje uświęcające właściwości?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt paź 19, 2010 15:31 |
|
 |
TQu
|
Elbrus napisał(a): TQu napisał(a): Cytuj: "- Wałęsa podszedł do kropielnicy, wyjął... kranik i nasikał do święconej wody. Myślisz, że woda przez to straciła swoje uświęcające właściwości? Myślę, że nie. Jej pH wzrosło, a taka woda ma właściwości lecznicze.
|
Wt paź 19, 2010 15:41 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Pragne, z wrodzona mi skromnoscia, poduczyc szanownych przedmowcow.  Woda na Ziemi istnieje w bezustannym obiegu. O ile dobrze pamietam cykl trwa okolo 120 lat. A wiec od dawna pijemy wode ktora pijal Jezus, ale jeszcze nie ta ktora swiecono pancernika "Schleswig-Holstein" (niebawem tak!). Wniosek jest prosty. Wszelka woda jest uzdrawiajaco-swiecona (prawdopodobnie rowniez "przerobiona ponownie"). 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr paź 20, 2010 9:05 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Dural napisał(a): "przerobiona ponownie"  Mam nadzieję że nie masz na myśli tego co masz na myśli ? To by było zbyt straszne żeby mogło być prawdziwe 
|
Śr paź 20, 2010 9:21 |
|
|
|