Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 8:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Pytania 
Autor Wiadomość

Post Re: Pytania
Prosiłbym o zapoznanie się z twórczością autora bloga http://tradycja-2007.blog.onet.pl/ oraz jego wpisami na onecie pod nickiem katolik2010. Czy ten człowiek mówi prawdę ? Jeśli nie dlaczego? Z tego co zauwazyłem nie zgadza się m/innymi:
-stwierdzenie, że Jan Paweł II był ekumenistą a nie katolikiem i poszedł do piekła (prawdopodobnie),
-prawdziwy kościół to kościół sprzed SW II (według niego wtedy poznał miłość Boga, w tym "prawdziwym" - odsyłam do MOJE NAWRÓCENIE na jego blogu),
-Msza Święta w obecnej formie jest zła i jej wyznawcy nie będą zbawieni,
-według Pisma Świętego rodzice są że tak powiem "przeklęci" w dzisiejszych czasach (według niego),
-jest rok 6011,
-żyjemy w czasach ostatecznych.
Czy on jest katolikiem? Nie chcę Go osądzać, ale...no właśnie

Wt paź 26, 2010 22:08

Post Re: Pytania
Co prawda nie zapoznałem się z tym, ale z tego co piszesz to wygląda to na radykalnego "tradycjonalistę" lub nawet sedewakantystę.

Śr paź 27, 2010 11:43
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7