Re: Takie pytanie na temat slubu :p.
A jak podniecenie wywołuje widok dziewczyny zakładającej jedną nogę na drugą? Albo jak ręką odgarnia włosy? Albo jej zalotny uśmiech? "Nie ruszaj się! Nawet nie drgnij! I przestań-się-tak-na-mnie-patrzeć... o cholera, ale twoje piersi cudownie falują w rytm oddechu..."
agvis napisał(a):
...nie radzi Ci z nią sypiać (odebranie jej godności, wyrzuty sumienia, niechciana ciąża, itd.)
Czasem, gdy czytam to forum, mam wrażenie, jakbym był w jakiejś innej bajce

Do niedawna nie wiedziałem, że seks między dwojgiem kochających się osób mógłby odebrać komuś godność (chyba, że w efekcie obgadywania kogoś na lewo i prawo, szczególnie w małej miejscowości, gdzie wszyscy się znają - ale wtedy nie jest to jednak wina seksu, tylko ludzi). Teraz jednak wiem już, że można kogoś nawet zdradzić zanim się go w ogóle pozna... (teoria taka może chyba płynąć tylko z jakiejś chorobliwej zazdrości; ewentualnie wmówienia komuś, że tak właśnie jest).
Co do czystości przedślubnej, to osobiście uznałbym, że przekroczeniem dopuszczalnych granic byłyby pieszczoty narządów płciowych.
Warto może przeczytać odpowiedź na podobne pytanie na stronie internetowej o. Knotza.
http://forum.szansaspotkania.net/viewto ... afb4eba78e