|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
karpun
|
 pokój i przebaczenie?
Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów Jak Waszym zdaniem należy traktować ludzi, którzy nas źle traktują? jak zachowywać się wobec tych , którzy nas ranią, i wiedząc o tym, nie szukają pokoju lub udają, że nic się nie stało?
osobiście uważam, że jeśli nie potrafię się z kimś dogadać w powyższych kwestiach, gdzie ja uważam, że ktoś jest nie w porządku a ta osoba udaje, że jest wszystko ok, to po prostu nie utrzymuje stosunków, ale w sumie nie wiem czy taka izolacja jest ok niemniej w z drugiej strony nie można pozwalać się ranić czy nie szanować
|
| Pn lis 29, 2010 18:47 |
|
|
|
 |
|
karpun
|
 Re: pokój i przebaczenie?
problem przeprosin??? uważam, że nigdy nie można udawać, że się nic nie stało jak ktoś nas rani ale też nie można oczekiwać, że ktoś przed nami padnie na kolana, abyśmy jemu przebaczyli ale co zrobić z kimś kto w żaden sposób nie szuka pojednania?
|
| Pn lis 29, 2010 18:48 |
|
 |
|
renata155
|
toksyczne związki-znajomości..należy ucinać
|
| Pt gru 03, 2010 0:09 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zdystansować się od takiej osoby.
Należy zawsze przyjąć przebaczenie (co nie znaczy - zapomnieć), ale nie trzeba utrzymywać z tą osobą relacji.
Bóg każe kochać, miłować - a nie lubić wszystkich.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt gru 03, 2010 13:28 |
|
 |
|
nikt-
|
a co zrobić z toksycznym małżonkiem/małżonką?
|
| Pt gru 03, 2010 16:52 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|