| Autor |
Wiadomość |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: Co z Marsem?
Cytuj: Z żadną duszą nie łączę się tak ściśle i w ten sposób jako z tobą, a to dla głębokiej pokory i ognistej miłości, jaką masz ku Mnie. Pierwsza notatka "Dzienniczka" pochodzi z polowy 1934 roku. Jan Pawel II mial wtedy juz 14 lat. Dziwne. Widocznie jego zaslugi w oczach Boga sa mniej cenne od zaslug siostry. A co z Piusem XI? Radzil sie s.Faustyny? Przeciez powinien.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| N lut 06, 2011 7:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pierwsza notatka "Dzienniczka" pochodzi z polowy 1934 roku. Jan Pawel II mial wtedy juz 14 lat. Dziwne. Widocznie jego zaslugi w oczach Boga sa mniej cenne od zaslug siostry. A co z Piusem XI? Radzil sie s.Faustyny? Przeciez powinien. Nic dziwnego  .....Bóg nie wybiera ludzi ze względu na ich "zasługi". Ludziom tylko non stop trzeba przypominać maxymę, ku refleksji..... jesli to kim jesteś zależy od tego co masz, to kim będziesz gdy wszystko stracisz.
|
| N lut 06, 2011 8:54 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Dural napisał(a): 1. Czy diabel dziala w okolicach Oriona? 2. Czy objawienia i cuda moga wystepowac wylacznie wsrod ludzi danej wiary? 3. Czy przygotowania KrK do "kolonizacji" innych swiatow, sa na miejscu? Ma do tego prawo? 1. Nie. 2. Nie. 3. Nie.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N lut 06, 2011 12:58 |
|
|
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Alus, Ciebie nie zastanawia ta niedbalosc o sprawy Kosciola w wypadku siostry Faustyny? Caly czas martwi sie o siebie. Nie mogla spytac o mozliwosc wystepowania w nim afer, chocby pedofilskiej? O opanowanie KrK przez moce nieczyste, odkryte przez ks.Amortha? Poradzic sie, by Kosciol sprzedal cala ziemie w 1939, odkupil w 1989? Dzisiaj wiemy ile mogla zadac pytan, ile nieszczesc by ominieto. Byc moze Bog nie jest nastawiony na odkrywanie przyszlosci, ale skoro az tak sie polubili? Czemu nie sprobowac dowiedziec sie KONKRETOW? Moze ktos nastepny naprawi ten blad? Katoliccy wizjonerzy, pomyslcie troche o dniu jutrzejszym przy nastepnych rozmowach z Bogiem.  Cytuj: ...innego wymiaru czasu i przestrzeni i jest ponad tymi kilkunastoma wymiarami... Nic z tego nie rozumiem. Znam cztery wymiary. Podobno materia dziwnie sie zachowuje w niektorych warunkach. Podobno. Ja jestem sceptykiem. Nadal czekam na rozwiniecie fizyki kwantowej. Frater, a co sadzisz o ostatnim liscie biskupow niemieckich w sprawie reformowania Kosciola?
|
| N lut 06, 2011 16:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Alus, Ciebie nie zastanawia ta niedbalosc o sprawy Kosciola w wypadku siostry Faustyny? Caly czas martwi sie o siebie. Nie mogla spytac o mozliwosc wystepowania w nim afer, chocby pedofilskiej? O opanowanie KrK przez moce nieczyste, odkryte przez ks.Amortha? Poradzic sie, by Kosciol sprzedal cala ziemie w 1939, odkupil w 1989? Dzisiaj wiemy ile mogla zadac pytan, ile nieszczesc by ominieto. Byc moze Bog nie jest nastawiony na odkrywanie przyszlosci, ale skoro az tak sie polubili? Czemu nie sprobowac dowiedziec sie KONKRETOW? Moze ktos nastepny naprawi ten blad? Katoliccy wizjonerzy, pomyslcie troche o dniu jutrzejszym przy nastepnych rozmowach z Bogiem. Nie było i nie ma w postawie Faustyny żadnego błędu  .... ona pamiętała: - Nie troszczcie się wiec zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy(Mt 6,34)
|
| N lut 06, 2011 18:30 |
|
|
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Cytuj: Nic z tego nie rozumiem. Znam cztery wymiary. Podobno materia dziwnie sie zachowuje w niektorych warunkach. Podobno. Ja jestem sceptykiem. Nadal czekam na rozwiniecie fizyki kwantowej. O konstrukcji świata pisałem tu wiele. Każdy dzisiejszy fizyk wie, że nasz Świat ma conajmniej kilkanaście wymiarów poczytaj sobie o M-teorii http://pl.wikipedia.org/wiki/M-teoriaM-teoria zakłada dualność światów pisałem o tym w temacie Wiara i rozum w poszukiwaniu BOGA viewtopic.php?t=22078
|
| N lut 06, 2011 21:58 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Dziekuje za wlasciwa ocene mojej wiedzy.  Zauwazyles pewna rzecz? W linkowanej Wiki, czerwonego koloru wiecej niz w Twoich postach. Jednak tam ma on inne znaczenie. Wiesz jakie? Na pytanie o list biskupow nie odpowiedziales. Przeoczyles czy nie chcesz?
|
| Pn lut 07, 2011 10:43 |
|
 |
|
vahoo
|
Alus napisał(a): Bóg nie wybiera ludzi ze względu na ich "zasługi". to jak inaczej? kolor oczu? kolor skory? moze jednak zaslugi, tylko wzgledem Boga samego? Cytuj: Nie było i nie ma w postawie Faustyny żadnego błędu  .... jak ja bym mial wybor: lizac pupcie, czy stworzyc swiat moze nawet dla wiekszej czesci ludzkosci... nawet jesli pomysle, ze mogloby to dotknac Alus i amadeus35, to i tak zaryzykowalbym to drugie proszac, aby to nie byl swiat tylko dla mnie. wg mnie BLAD JEST OGROMNY. jesli "obroncy milosierdzia" tego nie widza, to ja chce miejsce w rakiecie Durala ktos napisal, ze "indiane zintegrowali sie z cywilizacja". co cpales czlowieku? rownie dobrze mozesz powiedziec, ze zydzi zintegrowali sie z drewnem opalowym w Oswiecimiu. jesli taka "integracje" chodzi, to jesetem pewien, ze KrK polozylby swoje macki na ufoludkach. w tym sa fachowcami.
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
| Wt lut 08, 2011 7:26 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
vahoo napisał(a): ktos napisal, ze "indiane zintegrowali sie z cywilizacja". co cpales czlowieku? rownie dobrze mozesz powiedziec, ze zydzi zintegrowali sie z drewnem opalowym w Oswiecimiu. Napisałem, że dziś zintegrowali się ze społeczeństwem. Czy to jest jakieś niejasne? Dobrze wiem, że wcześniej prawie wszystkich wyrżnęli w pień.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Wt lut 08, 2011 16:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja wszystkim zainteresowanym szczerze polecam "Dzienniki Gwiazdowe" Ijona Tichego. Historia ewangelizacji marsjan i spółki że palce lizać! 
|
| Wt lut 08, 2011 16:27 |
|
 |
|
vahoo
|
@Soul33 rezerwaty, odrebna kultura, czesto brak kontaktu z "cywilizacja" i jej spoleczenstwem... integracja na maxa ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
| So lut 12, 2011 4:03 |
|
 |
|
amadeus35
|
Dural napisał(a): Cytuj: ciekawi mnie jakich konkretow oczekujesz Od Ciebie? Zadnych. Cytuj: widze ze popadasz w coraz wiekszy stress..... A patrz sie nadal. Czesto jestem odwrocony tylem do monitora i stoje. Ale to chyba juz wyczules. Coz, czlowiek produkuje 1-2 litry gazow dziennie, zestresowany chyba wiecej, duzo wiecej. Cytuj: masz racje zycie bez Boga to wielka pustka Lepiej zyc w pustce, niz otoczeniu wypelnionym takimi indywiduami jak Ty. Cytuj: a zastanowiles sie moze jak pomoc swojej rodzinie Czy Ty aby sobie nie za duzo pozwalasz, chrzeszcijaninie od siedmiu bolesci? Cytuj: Rozumiem. Natomiast w którym miejscu koliduje to z nauczaniem Kościoła? A czy ja kiedykolwiek napisalem, ze jestem zachwycony jego nauka?  ............................. co bys nie napisal i tak ci wybaczam 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Pn lut 14, 2011 11:20 |
|
 |
|
amadeus35
|
Dural napisał(a): Cytuj: ciekawi mnie jakich konkretow oczekujesz Od Ciebie? Zadnych. Cytuj: widze ze popadasz w coraz wiekszy stress..... A patrz sie nadal. Czesto jestem odwrocony tylem do monitora i stoje. Ale to chyba juz wyczules. Coz, czlowiek produkuje 1-2 litry gazow dziennie, zestresowany chyba wiecej, duzo wiecej. Cytuj: masz racje zycie bez Boga to wielka pustka Lepiej zyc w pustce, niz otoczeniu wypelnionym takimi indywiduami jak Ty. Cytuj: a zastanowiles sie moze jak pomoc swojej rodzinie Czy Ty aby sobie nie za duzo pozwalasz, chrzeszcijaninie od siedmiu bolesci? Cytuj: Rozumiem. Natomiast w którym miejscu koliduje to z nauczaniem Kościoła? A czy ja kiedykolwiek napisalem, ze jestem zachwycony jego nauka?  ............................. co bys nie napisal i tak ci wybaczam 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Pn lut 14, 2011 11:21 |
|
 |
|
No
|
W sumie to ciekawe jak ma się kolonizacja kosmosu (choćby samego naszego układu) do Biblii czy religii w ogóle. Można powiedzieć, że to ludzie są skażeni grzechem pierworodnym nie sama planeta ale co z końcem świata? Sytuacja się komplikuje bo Apokalipsa mówi raczej o ziemi, oczywiście można to sobie interpretować na różne sposoby ale o ile możemy sobie wyobrazić różne kataklizmy które zniszczą ziemię czy przynajmniej życie na ziemi(kilka razy w przeszłości było całkiem blisko) to gdy w grę wchodzi więcej planet a nawet przestrzeń kosmiczna prawdopodobieństwo zniszczenia całej ludzkości i to praktycznie za jednym zamachem drastycznie maleje. Chyba wszystko zależy od tego co właściwie rozumiemy przez "koniec świata" koniec planety ziemi? Koniec rodzaju ludzkiego? Koniec wszechświata? Jeszcze ciekawsza jest możliwość spotkania innych cywilizacji i obcych religii.
|
| Pn lut 14, 2011 17:40 |
|
|
|