Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 24, 2025 1:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Pytanie o wynagrodzenie na rozmowie kwalifikacyjnej 
Autor Wiadomość

Post Re: Pytanie o wynagrodzenie na rozmowie kwalifikacyjnej
http://www.katolik.pl/forum/read.php?f= ... 7&t=275577

Wyżalam się tutaj, bo na tamtym forum jest to cenzurowane. Zależało mi rzeczowej i konkretnej odpowiedzi na ważne pytanie. A tam najpierw to pytanie zostało ocenzurowane, nie uzyskałam wyjaśnien od moderatora dlaczego, po uplywie doby umieszczono pytanie, uzyskałam w temacie wiele cennych rad i wskazówek, ale 100 postem zamknięto wątek przypisując mi etykietę trolla. Jest mi przykro, dlaczego tak jestem postrzegana na tamtym forum, nie zauważają, że pytam bo mam problemy, a czasem zdarzy mi się napisać coś sensownego. Wpływa to na obniżenie przydatności zawodowej i poczucia własnej wartości, przez co wyrządzana jest mi krzywda. Co mam zrobić by cofnięto mi przypisaną etykietę? Pragnę w społeczności internetowej znaleźć akceptację, mieć prawo do odpowiadania i zadawania pytań.
Proszę o komentarze i opinie.

Cz lut 10, 2011 10:21
Nie znam forum katolik więc konkretnie Ci nie powiem dlaczego, ale spekulować mogę. Podobnie zapewne (zależy od surowości moderacji) potraktowano by Twoje pytania o rozmowę kwalifikacyjną na forum ogrodniczym lub miłośników fantastyki naukowej.

Fora internetowe są z reguły tematyczne. Nawet, jeśli zawierają działy ogólne, czy też przeznaczone na pogaduszki, to zwykle lepiej tam są przyjmowane posty "o niczym" a jeśli konkretne, to od znanych już userów. Żeby zyskać jakąś pozycję na forum, jeśli można tak powiedzieć, należy najpierw udzielać się konkretnie i w temacie.

Forum wiara jest pod tym względem dość tolerancyjne, ale tu w ogóle moderacja jest... no, specyficzna. ;)

Cz lut 10, 2011 11:39

Słuchajcie, ale nie o tym - jakie jest to czy inne forum - dyskutujemy tu, nie? :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lut 10, 2011 15:09
Zobacz profil WWW

Ja najpierw założyłam wątek na ten temat na tamtym forum, ale tam został ocenzurowany więc założyłam go tutaj. Gdy go w końcu umieścili rozwinęła się rozmowa, uzyskałam wiele cennych rad i wskazowek w temacie, a na koniec potraktowali mnie właśnie w taki sposób przypisując mi taką etykietę. Tomu, w czasie rozmów kwalifikacyjnych ważne jest poczucie wartości, ważne jest jak nas postrzegają inni. Przykro mi jest z powodu w jaki jestem postrzegana na tamtym forum, jest to forum pomocy a ja szukam pomocy, takową otrzymałam ale dlaczego mnie tak potraktowano? Proszę o komentarze, co mam robić?

Pt lut 11, 2011 5:51

Tomu, powodzenie na rozmowie kwalifikacyjnej zależy w dużej mierze na poczuciu własnej wartości. A na tamtym forum tak mnie potraktowano odbierając mi poczucie własnej wartości i obniżając przydatność zawodowo. Przykro mi z powodu w jaki jestem postrzegana. Zakończono temat w taki sposób przypisując mi taką etykietę i uniemożliwiono prawo do obrony. Proszę o pomoc i komentarze. Jest to dla mnie ważne.

Pt lut 11, 2011 7:48

Przecież na katoliku dostałaś odpowiedź, co masz robić. Tysiące odpowiedzi.
Napisałaś: "A na tamtym forum tak mnie potraktowano odbierając mi poczucie własnej wartości i obniżając przydatność zawodowo". Nieprawda. To jest Twoja iluzja.

Jak dobrze, że nie pytano mnie nigdy o takie rzeczy jak oczekiwana wysokość zarobków. Okropne pytanie.

Pt lut 11, 2011 9:00

Przeczytaj 100 post Michała którego poparła p.o. moderatora. Otrzymałam cenne odpowiedzi i wskazówki, na takie czekałam ale zamknieto temat przypisując mi etykietę trolla. Niejaki Michał zaśmiecał mi wątek, podważając moje dobre intencje a poparła go p.o. moderatora(według mojej wiedzy jest to Bogna). Nie zgadzam się z ich opinią. Ta opinia jest dla mnie krzywdząca i niesprawiedliwa. Straciłam tyle czasu, mogłam go wykorzystać inaczej, gdzie indziej szukać pomocy, gdybym wiedziała, że na koniec tak mnie potraktują.

Pt lut 11, 2011 9:05

Wiesz, z moderacją można się nie zgadzać... Nie zawsze - czy tu, czy gdzie indziej - każdy potwierdzi, że takie a nie inne posunięcie jest słuszne. Ale z moderacją nie wygrasz raczej, a uporem zdobędziesz tylko łatkę oszołoma, spamera itp.

Tak to już jest.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lut 11, 2011 15:23
Zobacz profil WWW

Ostatni raz napiszę, choć wątpię, czy dotrze. Czytałam wiele Twoich wypowiedzi na katoliku i nie tylko. Swoją postawą aż się prosiłaś o takie traktowanie. Dziwi mnie, że nie wpadłaś na to, że tak zostaniesz oceniona. Dla mnie to było jasne jak słońce. A ostatnia rada Michała była bezcenna (ta już w innym wątku).
Poza tym czy po chrześcijańsku jest obgadywać jedno forum na innym? Mam posłać link na katolika co tu wypisujesz z podaniem imion? Wiesz, co o Tobie wtedy pomyślą? Zrób sobie taki scenariusz w głowie, takie wyobrażenie. Czy miałabyś jeszcze odwagę się tam odezwać? Czy uważasz, że osoba tak się zachowująca (wyobraź sobie, że Ty jesteś moderatorem forum o takim a nie innym regulaminie) zasługuje na umieszczanie jej wpisów?
Dla wyjaśnienia - nie będę nic wysyłać. Tylko sobie to wyobraź.
Ciekawe, że z Twojego profilu tutaj wynika, że najwięcej postów umieściłaś w dziale "moderacja". Nie czytałam ich, ale sam dział jest zastanawiający.
Może by wreszcie posłuchać spowiednika?

Pt lut 11, 2011 19:43

MaBi napisał(a):
Ostatni raz napiszę, choć wątpię, czy dotrze. Czytałam wiele Twoich wypowiedzi na katoliku i nie tylko. Swoją postawą aż się prosiłaś o takie traktowanie. Dziwi mnie, że nie wpadłaś na to, że tak zostaniesz oceniona. Dla mnie to było jasne jak słońce. A ostatnia rada Michała była bezcenna (ta już w innym wątku).

Widzisz ja korzystałam z formuły forum pomocy, bo takiej pomocy potrzebowałam. Gdybym wiedziała, że tak mnie potraktują pomocy bym szukała gdzie indziej. Moje problemy też sprawiały że nie dawałam rady udzielać takiej pomocy innym. Chyba mam prawo nie tylko do odpowiadania ale też do zadawania pytań.
MaBi napisał(a):
Poza tym czy po chrześcijańsku jest obgadywać jedno forum na innym? Mam posłać link na katolika co tu wypisujesz z podaniem imion? Wiesz, co o Tobie wtedy pomyślą?

Faktycznie przesadziłam podając imiona. Jeśli to możliwe proszę moderatora o usunięcie imion, bo ja już nie dam rady edytować. Jednak tam moje wyżalanie się było cenzurowane, to zrobiłam to tutaj. Gdy będę chciała sama podam co piszę na innym forum, bo tam nie miałam możliwości tego robić, więc nie musisz tego robić, bo jak będę chciała to sama napiszę
MaBi napisał(a):
Może by wreszcie posłuchać spowiednika?

Spowiednik zalecił mi samodyscyplinę. Ale nie wiem jak to osiągnąć. Zadałam na tamtym forum to pytanie i zostało ocenzurowane. Więc założyłam na tym forum ten temat i chciałabym wiedzieć co mam zrobić, by do następnej spowiedzi nastąpiła poprawa.
viewtopic.php?f=50&t=27631

Pt lut 11, 2011 23:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2