Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
1. No właśnie. Zanim zdążyłem odpisać - Elbrus podał piękny przykład. Ja rozumiem - każdy człowiek jest inny, ale widać dość mocne, żeby powiedzieć, dziwne, rozbieżności w interpretacji zachowań jakby identycznych. Regulamin jeden - a co mod, to inna reakcja na to samo. Chyba tak być nie powinno. A na pewno nie jest tak, że "się nie da" - się da, jak się chce  Podłączam się pod prośbę SweetChilda powyżej. 2. User memberlist.php?mode=viewprofile&u=27498 - i jego tendencja do wklejania tego samego: "Zaprasza serdecznie dzis o 21:00 na video-czat NA ZYWO www.leszekiwa.pinotv.pl bezposredni link do kanalu w opisie gg 6115531". Konkretnie, na ten moment, aż 4 posty - search.php?author_id=27498&sr=posts - i wszystkie z tym samym spamem.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz sty 27, 2011 12:35 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Chciałbym zwrócić uwagę na ten post malego_kwiatka, w szczególności na słowa maly_kwiatek napisał(a): To wszystko jest ważne, bo żyjemy w czasie, gdy w Rządzie Tuska funkcjonuje jakaś Pani Mucha, która zasłynęła tym, że postulowała, by ludzi starszych dobijać, zamiast leczyć. (wytłuszczenie moje). Według mnie wypowiedź ta jest wyraźnym naruszeniem § II pkt 3 Regulaminu: "Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem."Argumentację malego_kwiatka przedstawioną w tym poście uważam za dalece niewystarczającą. Przy okazji "odświeżam" zapytanie o system ostrzeżeń z poprzedniego mojego posta w tym wątku.
|
Śr lut 09, 2011 0:17 |
|
 |
gunnar
|
zauwazyłem na tym forum absolutną stronniczość ku stronie religiantów, szkoda
|
Śr lut 09, 2011 9:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Całkiem przypadkowo i pierwszy raz od kiedy jestem na tym forum zajrzałem do tego działu, bo jakoś uwiera mnie skarżenie do administracji ale ten post mnie zadziwił. Nie znalazłem w raportowanych postach obrzydliwych insynuacji pod wiadomym adresem. Czyżby Kamala nie miała innego sposobu na odreagowanie frustracji? Jak czytam wiele postów w tym dziale wydaje mi się iż nie pisali je dorośli ludzie. (mowa o użytkownikach) a jednak tak jest. Zadziwiające. Lepiej było tu nie wchodzić bo jakieś dziwne ciarki przeszły mi po plecach. Swoiste kulisy forum.
|
Cz lut 10, 2011 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja też przeproszę za oftop i poproszę moderację o usunięcie postów personalnych i nie na temat (głównie moich) z tego wątku: viewtopic.php?f=37&t=27609&start=45 Mam nadzieję, że doszliśmy z osirisem do porozumienia...
|
Cz lut 10, 2011 15:02 |
|
|
|
 |
saxon
|
No cóż, moja cierpliwość też ma swoje granice...
osiris i Dural - kolejny ban czasowy - na miesiąc
maly_kwiatek i liam - pierwszy ban czasowy - na dwa tygodnie
i albo ochłoniecie, albo poszukajcie sobie innego forum na pyskówki i wzajemne obrażanie się
|
Cz lut 10, 2011 22:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przepraszam, ale nie rozumiem, dlaczego od razu ban? Nawet ostrzeżenia wcześniej nie dostałem. To co, moderacja zależy od cierpliwości, czy są jakieś reguły do przestrzegania?
|
Cz lut 10, 2011 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tez nie rozumiem za co?
|
Cz lut 10, 2011 22:35 |
|
 |
saxon
|
Dla informacji więc
liam - za 5 usuniętych postów - każdy z nich to off-top, w dodatku to była zwyczajna "pyskówka"
osiris - 11 maja był ban za 4 ostrzeżenia, od tego czasu 1 ostrzeżenie - 27 stycznia, 2 ostrzeżenie - 30 stycznia, 3 ostrzeżenie - dzisiaj. Więc ban po trzech ostrzeżeniach.
|
Cz lut 10, 2011 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): liam - za 5 usuniętych postów - każdy z nich to off-top, w dodatku to była zwyczajna "pyskówka"
Czy ja moglabym takze poprosic o bana? Kilka moich offtopow tu tez na pewno jest. Jesli trzeba, to sama poszukam. No i tez jeszcze nie mam ostrzezenia... A przy okazji: czy doczekamy sie kiedys odpowiedzi na pytanie SweetChilda? SweetChild napisał(a): Czy jest gdzieś opisany system ostrzeżeń, banów czasowych i banów ostatecznych? W Regulaminie nie znalazłem... Chodzi mi o zależność typu: "po N ostrzeżeniach następuje ban czasowy, po M banach czasowych następuje ban ostateczny". Czy taka zależność jest zdefiniowana czy też wszystko zależy od Moderatora/ Admina? Jeśli jest, to jaka? Ja bym dodala jeszcze pytanie o to, kiedy ostrzezenia sa kasowane i czy to proces automatyczny (jak punkty karne np po 6 miesiacach)? Czy reczny, wg uznania moderatora?
|
Pt lut 11, 2011 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ostrzeżenia są automatycznie kasowane po 30 dniach. A na marginesie - powód bana dla Liama dziwi mnie niepomiernie.
|
Pt lut 11, 2011 11:52 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jednak pytanie SweetChilda jest bardzo ciekawe. Fajnie, Alus, że odpowiedziałaś - ale wszystkim chodzi o to, aby wypowiedział się najlepiej Saxon, albo ktoś inny z moderacji. Czekamy. Poza tym - czy tak ciężko w topiku (był taki, "Banici") wklejać po prostu posty Cytuj: X dostał bana [takiego a takiego] za wypowiedzi: i tu linki ?
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt lut 11, 2011 15:20 |
|
 |
Elbrus
|
 Re:
ToMu napisał(a): Cytuj: X dostał bana [takiego a takiego] za wypowiedzi: i tu linki ? Najczęściej wypowiedzi takie są usuwane, więc linki będą odsyłały do nieistniejących postów, dlatego trzeba by było przenosić je do osobnego tematu lub cytować bezpośrednio.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt lut 11, 2011 15:36 |
|
 |
jaacek
czasowo zablokowany
|
SweetChild napisał(a): Chciałbym zwrócić uwagę na ten post malego_kwiatka, w szczególności na słowa maly_kwiatek napisał(a): To wszystko jest ważne, bo żyjemy w czasie, gdy w Rządzie Tuska funkcjonuje jakaś Pani Mucha, która zasłynęła tym, że postulowała, by ludzi starszych dobijać, zamiast leczyć. (wytłuszczenie moje). Według mnie wypowiedź ta jest wyraźnym naruszeniem § II pkt 3 Regulaminu: "Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem."Argumentację malego_kwiatka przedstawioną w tym poście uważam za dalece niewystarczającą. Przy okazji "odświeżam" zapytanie o system ostrzeżeń z poprzedniego mojego posta w tym wątku. Słowa, słowa, słowa. To jak z p. Tysiąc: jeśli powiem, że chciała ZABIĆ swoje dziecko może sobie zażyczyć ode mnie nawet 30 tysięcy...
|
Pt lut 11, 2011 18:18 |
|
 |
Elbrus
|
Czy w składzie technicznym serwisu pracują jacyś informatycy, którzy byliby w stanie napisać skrypt radzący sobie z tym: viewtopic.php?p=546900#p546900w podobny sposób jak jest to rozwiązane z cenzurowaniem wyrazów wulgarnych zamienianych na ->(censored) Bardzo ułatwiłoby to pracę samej moderacji usuwającej spam ręcznie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt lut 18, 2011 13:16 |
|
|
|