Do czego prowadzi wychowanie religijne i wypaczenie
Autor |
Wiadomość |
Kris65
|
 Re: Do czego prowadzi wychowanie religijne i wypaczenie
Cytuj: Takie tam ogólniki, nic konkretnego, żadnych przykładów. A jakie chciałbyś mieć konkretne przykłady.Ja się Biblią nie posiłkuję. Ja "umarłem" ok. 3.30 tak dobrze mi przed tym, było ,błogi spokój. KOMPLETNA NICOŚĆ-trwała tylko chwilkę. I znów ten powrót świadomości do brutalnej rzeczywistości.Life is brutal 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Wt sie 09, 2011 10:17 |
|
|
|
 |
wojwek
|
Ale Biblia nie jest Tobie potrzebna aby powiedzieć co zyskuje niewierzący. Tak własnymi słowami.
|
Wt sie 09, 2011 11:21 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Ale Biblia nie jest Tobie potrzebna aby powiedzieć co zyskuje niewierzący. Tak własnymi słowami. Co zyskują inni niewierzący ? Każdy ma swoje powody.Niektórzy pewno nie muszą się ograniczać sztucznie w swoim życiu,wyszaleją się i do gleby. Ja znowu odrzucam wiarę w Boga z tej prostej przyczyny ,że nie mogę uznać takiej istoty za bóstwo.W swoim jestestwie jest z mojej perspektywy na swój sposób okrutny a przede wszystkim FAŁSZYWY.Dobro i zło w jednym.Wirtualna rzeczywistość.To wasze Piekło jest piętą achillesowa waszej religii.Wasze uprzedzenia w stosunku do innych,zawiść ,pycha jest ukojeniem .Tak ci inni ,niewierzący będą potępieni.Religia to upust dla ludzi zakompleksionych,nie mających swojej filozofii,własnego poglądu na świat.Nieodnajdujesz sie w życiu,boisz sie śmierci.Niedorabiaj zbędnej ideologi .NIE WIERZĘ W BOGA BO ŚWIAT TAKI JEST JAKI JEST.NIE BOJĘ SIĘ ŚMIERCI.Sumienie jest najważniejsze.A Wasz bibilijny Bóg czystego sumienia nie ma.
|
Wt sie 09, 2011 12:18 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Wasze uprzedzenia w stosunku do innych,zawiść ,pycha jest ukojeniem .Tak ci inni ,niewierzący będą potępieni.Religia to upust dla ludzi zakompleksionych,nie mających swojej filozofii,własnego poglądu na świat.Nieodnajdujesz sie w życiu,boisz sie śmierci. Przepraszam ,jeżeli kogoś uraziłem.Nie tyczy się to każdego wierzącego.
|
Wt sie 09, 2011 12:52 |
|
 |
wojwek
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Ale Biblia nie jest Tobie potrzebna aby powiedzieć co zyskuje niewierzący. Tak własnymi słowami. Co zyskują inni niewierzący ? Każdy ma swoje powody.Niektórzy pewno nie muszą się ograniczać sztucznie w swoim życiu,wyszaleją się i do gleby. Ja znowu odrzucam wiarę w Boga z tej prostej przyczyny ,że nie mogę uznać takiej istoty za bóstwo.W swoim jestestwie jest z mojej perspektywy na swój sposób okrutny a przede wszystkim FAŁSZYWY.Dobro i zło w jednym.Wirtualna rzeczywistość.To wasze Piekło jest piętą achillesowa waszej religii.Wasze uprzedzenia w stosunku do innych,zawiść ,pycha jest ukojeniem .Tak ci inni ,niewierzący będą potępieni.Religia to upust dla ludzi zakompleksionych,nie mających swojej filozofii,własnego poglądu na świat.Nieodnajdujesz sie w życiu,boisz sie śmierci.Niedorabiaj zbędnej ideologi .NIE WIERZĘ W BOGA BO ŚWIAT TAKI JEST JAKI JEST.NIE BOJĘ SIĘ ŚMIERCI.Sumienie jest najważniejsze.A Wasz bibilijny Bóg czystego sumienia nie ma. Skoro każdy ma swoje powody to nie można właśnie pisać, że ktoś zyskuje a ktoś traci. Dla niektórych zyskiem jest wiara dla innych szaleństwo. Z tymi uprzedzeniami to chyba trochę przesadzasz dlatego, że często właśnie katolicy są szykanowani i często muszą się bronić. Wystarczy zerknąć na fora typowo katolickie, że bardzo często niektórzy próbują zmieniać poglądy wierzących. Odnośnie pychy, zawiści to tez nie jest tak jak opisujesz. Bardzo często modlimy się o to aby Bóg nikogo nie potępił, także niewierzących i nie cieszymy się z tego, że ktoś będzie potępiony. Przecież My nie mamy takiej mocy aby kogoś potępić  .Mamy okazywać miłość każdemu człowiekowi gdyż wobec Boga wszyscy jesteśmy równi (wiadomo, że często tak nie jest). Bardzo trudno jest okazać miłość komuś kogo się nie lubi i nie przychodzi to łatwo także niewierzącym. Zapytaj czy wierzący uważają siebie za ludzi zakompleksionych, czy boją się śmierci? Bardzo pochopnie oceniasz pewne rzeczy i to właśnie Ty dorabiasz ideologię do nas katolików. A może to czasami jest tak, że niewierzący szukają właśnie Boga na takich forach, gdyż czegoś im w życiu brakuje? Strasznie tego nie potrafię zrozumieć. Ja nie wierzę w UFO i nie przesiaduję na żadnym tego typu forum. Pozdrawiam cieplutko.
|
Wt sie 09, 2011 14:32 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Pozdrawiam również.
|
Wt sie 09, 2011 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Wasze uprzedzenia w stosunku do innych,zawiść ,pycha jest ukojeniem .Tak ci inni ,niewierzący będą potępieni.Religia to upust dla ludzi zakompleksionych,nie mających swojej filozofii,własnego poglądu na świat.Nieodnajdujesz sie w życiu,boisz sie śmierci. Przepraszam ,jeżeli kogoś uraziłem.Nie tyczy się to każdego wierzącego. Nie przepraszaj, powtarzasz znane stereotypowe "rozeznanie". A prawdziwe podejście do zbawienia - Jeżeli masz serce możesz być zbawiony, o. Pambo. Jeżeli masz serce nie będziesz kpił, szydził z nikogo - tak wierzący z ateistów jak i vice versa.
|
Wt sie 09, 2011 18:49 |
|
 |
heni
|
sol napisał(a): heni ,,Czy wiecie, że Norweg Anders Behring Breivik, który zamordował ok.80 osób był katolikiem?" Jest protestantem, nie katolikiem. Nie mam pojęcia, które mediów dało taką informacje. heni ,,Porwaliśmy własne dziecko.(W tym przypadku też małżeństwo z Polski posiada wypaczoną psychikę, i nie jest w stanie dobrze wychowywać dziecka, co słusznie zauważyły służby norweskie. Porywając dzieciaka dokonują jeszcze większego spustoszenia w jego umyśle. http://www.newsweek.pl/artykuly/wydanie ... ko,79248,1" Rodzice uratowali swoje dziecko. Powody odebrania były absurdalne. Tak, chyba masz rację, spójrz tu, Wikipedia anglojęzyczna nie pisze o tym tylko o innych religiach. Czytałem również, że w swej odezwie 1500 stronicowej odwoływał się do różnych religii, w tym katolicyzmu, lecz tej odezwy nie czytałem. http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Beh ... ious_viewsUważasz, że uratowali, nic bardziej mylnego, a oto powody (powody matki, gdyż do norweskich powodów nie mamy dostępu) , uważasz te powody za absurdalne?, przecież to są niebezpieczne wypaczenia. 1/- krzyki do 9 letniej Nicoli 2/-Bicie Nicoli 3/-Bawiła się sama 4/-ciche dni - umyślne unikanie seksu 5/-kłótnie małżeńskie 6/-smutek, oraz płacz na lekcjach 7/-prawdopodobne?, znęcanie się nad zwierzętami przez Nicolę
_________________ "Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią. " //Robert Pirsig
|
Wt sie 09, 2011 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hemi ,,Tak, chyba masz rację, spójrz tu, Wikipedia anglojęzyczna nie pisze o tym tylko o innych religiach. Czytałem również, że w swej odezwie 1500 stronicowej odwoływał się do różnych religii, w tym katolicyzmu, lecz tej odezwy nie czytałem." http://info.wiara.pl/doc/908778.Sprawca ... -papiezowi,,W liście rozesłanym na kilka godzin przed piątkowymi zamachami w Norwegii ich sprawca Anders Behring Breivik groził również papieżowi i Włochom - poinformował włoski socjolog Massimo Introvigne, przedstawiciel OBWE ds. walki z rasizmem i dyskryminacją."
|
Cz sie 11, 2011 15:29 |
|
 |
heni
|
sol napisał(a): hemi ,,Tak, chyba masz rację, spójrz tu, Wikipedia anglojęzyczna nie pisze o tym tylko o innych religiach. Czytałem również, że w swej odezwie 1500 stronicowej odwoływał się do różnych religii, w tym katolicyzmu, lecz tej odezwy nie czytałem." http://info.wiara.pl/doc/908778.Sprawca ... -papiezowi,,W liście rozesłanym na kilka godzin przed piątkowymi zamachami w Norwegii ich sprawca Anders Behring Breivik groził również papieżowi i Włochom - poinformował włoski socjolog Massimo Introvigne, przedstawiciel OBWE ds. walki z rasizmem i dyskryminacją." No właśnie masz rację, same dowody do czego prowadzi wychowanie religijne, których efektem są powyższe wypaczenia.
_________________ "Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią. " //Robert Pirsig
|
Cz sie 11, 2011 22:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście.
Dla ciebie wszytko będzie religijnym wypaczeniem.
Wiesz co łączy Breivika i wielu z spośród młodych ludzi, którzy demolowali ulice brytyjskich miast. Zostali wychowani bez ojca. Młody człowiek pozostawiony bez ojca w okresie dojrzewania często (nie twierdze, ze wszyscy) popada w skrajne ideologie bądź trafia w ręce gangów. Nie usprawiedliwiam zbrodni w Norwegii czy zamieszek w Wielkiej Brytanii tylko staram się zrozumieć to, by na przyszłość przeciwdziałać takim wydarzeniom.
|
Pt sie 12, 2011 13:41 |
|
 |
heni
|
sol napisał(a): Oczywiście.
Dla ciebie wszytko będzie religijnym wypaczeniem.
Wiesz co łączy Breivika i wielu z spośród młodych ludzi, którzy demolowali ulice brytyjskich miast. Zostali wychowani bez ojca. Młody człowiek pozostawiony bez ojca w okresie dojrzewania często (nie twierdze, ze wszyscy) popada w skrajne ideologie bądź trafia w ręce gangów. Nie usprawiedliwiam zbrodni w Norwegii czy zamieszek w Wielkiej Brytanii tylko staram się zrozumieć to, by na przyszłość przeciwdziałać takim wydarzeniom. Nie wszystko, przeglądaj linki, które dołączam. To są przykłady poważnych wypaczeń spowodowanych wychowaniem religijnym, więc jeżeli nie będziesz wychowywać swych dzieci w ten sposób to patologia sama się skończy i wtedy wszystko zrozumiesz. Pamiętaj, że założyłem ten temat między innymi dla Twojego dobra. Ciemnogród zamiast Życia http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ciemn ... omosc.htmlTo, że zostali ułaskawieni również jest wypaczeniem, gdyż powinni siedzieć w więzieniu. http://pl.wikipedia.org/wiki/Samos%C4%8 ... 5%82odowie
|
Pt sie 12, 2011 14:15 |
|
 |
Thurs
|
Cytuj: co zyskuje niewierzący Niewierzący w Boga zyskuje odpowiedzi inne niż wierzący, zyskuje prawdę inną niż wierzący uznają.
_________________ kim jesteś człowieku żyjący w XXI wieku...
|
Pt sie 12, 2011 14:17 |
|
|
|